World of Warcraft: Kronika 2

World of Warcraft: Kronika 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341209/bmid_world-of-warcraft-kronika-svazek-ii-BMr-341209.jpg 5 98 15

World of Warcraft: Kronika série

< 2. díl >

Druhá část obsáhlé encyklopedie ze světa World of Warcraft. S potěšením oznamujeme další přírůstek do „těžce“ populární série WoW Kronik. Druhý svazek odhalí ještě více detailů o tomto herním vesmíru, jeho historii a mytologii. V této úžasné knize najdete dechberoucí, zcela nové artworky od oblíbených výtvarníků jako je Peter Lee, Joseph Lacroix nebo Alex Horley. Výpravné zpracování knihy je už samozřejmostí, takže jistě bude ozdobou v knihovně nejen každého fanouška Warcraftu, ale i sběratelů krásných knih. Pochopitelně „běžné“ čtenáře nehodláme diskriminovat, jim je Kronika, svazek druhý, určena taktéž... celý text

Fantasy Mytologie Encyklopedie
Vydáno: , Fantom Print , Crew
Originální název:

World of Warcraft: Chronicle Volume 2 , 2017


více info...

Přidat komentář

Radesan
23.10.2023 5 z 5

Svazky beru hlavně jako vzpomínání na příběh, který mne jako malé dítě uchvátil. je to takové pohodové čtení s hudbou ze hry, kafem a pročítáním příběhu, který mi byl kdysi tak vlastní.

Na warcraft dneška jsem už zanevřel před jednou a půl desítek let, ale období, které kniha mapuje je mojí generaci asi jedno z nejznámějších (první a druhá válka). Proč plný počet hvězdiček? Možná je to zvláštní, ale cením si těchto tří věcí:

1. Zpracování - V knize není tolik hluchých míst a i když se v dílčích knihách dočtete podstatně více (například knihy s Rhoninem dávají poznat hlubší podstatu toho, co se dělo kolem Grim Batol a osvobození dračího aspektu, možná to ale bude ve třetím svazku) myslím si, že jak lajk tak znalec uzná, že je děj popsaný velmi dobře.

2. Děj se drží původních warcraftů - Asi nejdůležitější bod. Bál jsem se, že děj překroutí podle toho, jak se jim poslední dobou daří rozemlývat původní lore ve všech směrech.....a neděje se tak, původní dějová linie z roku 1998 je zachována! Co je ještě důležitější, film, který měl děj překroucený snad úplně ve všem také není brán v potaz.... bože díky za tu spásu!

3. Ilustrace a zpracování - Stejně jako svazek předchozí má tato kniha pevnou vazbu, kvalitní papír a nádherné ilustrace. Český překlad je velmi dobrý.

Za mne... skvělá práce a jse mrád, že ji v knihovně mám, pro fanoušky warcraftu (ať už jen příběhu nebo her).... jděte do toho!

Luigi1
17.09.2023 5 z 5

I v tomto díle jsou velice krásné ilustrace


Vjeerus
22.06.2022 4 z 5

Druhý svazek kroniky byl pro mě uchopitelnější, jelikož se zde objevují hodně příběhy z těch malých WOW knížek s příběhy a i dost jsem si toho už zažila přímo v herním prostředí online WOW.
Kniha stále obsahuje úžasné ilustrace, díky které se nebojím kroniku nazvat mistrovským dílem a pokladem knihovny (minimálně v sekci s WOW tématikou).
Jelikož jsem fanoušek hordy a orků, tento díl mě nadchnul i právě díky svému zaměření na Draenor, svět, ze kterého orci pocházejí.
Za mě velká spokojenost.

t_gon
26.05.2021 4 z 5

Druhý svazek kronik nás přibližuje ke známější a hmatatelnější (díky WII) historii světa Azeroth, což funguje mnohem stravitelněji a známěji. Není to však pouze o 1. a 2. válce, ale přibližně 1/3 knihy se věnuje zrodu a tvarování Draenoru, který si ve své komplexnosti a epičnosti může s Azerothem podat směle ruku. Možná mě i tahle část bavila v rámci WarCraft světa více, než doba, kdy přivandrovali Orkové a začli dělat bordel dle machinací Sargerase. Tam se totiž velice opakoval prvek „Deus Ex Machiny“, kdy co stránku čelí některá strana nevyhnutelné zkáze a vyhlazení, ale jako lusknutím prstu se běh zvrátí ve prospěch těch „zlých“. Číst tohle po 56 za sebou není zábavné, spíše ubíjející a těžko tak jde knihu přelouskat na posezení. Tahle drobná výtka však patří nejenom Orkům, ale i jejich předchůdcům. Některá pády civilizací a ras jsou pak ke škodě letmo zmíněny a odbyti velmi krátce, což zamrzí.

Mimo tuhle výtku se však standardně jedná o vymazlené dílo, které těžko hledá konkurenci v našem malém rybníčku na poli fiktivních dějin. Zpracování knihy, ilustrace, mapy, papír, to vše je prvotřídní a i kdyby někomu byla historie WarCraftu putna, tak i jen pro pokochání zraku poslouží kniha skvěle. Fandům pak doplní některé mezery (např. putování jednotlivých vojsk severními královstvími během 2. války je skvělá) a navnadí tak už na snad ne poslední svazek, kdy se začnou zúročovat všechny plány a přípravy Sargerase…

adam5955
04.05.2021 4 z 5

Vyborne ilustrovane, pro hrace wow nutnost. Je to pro soucasne hrace blizsi tema nez dil prvni a pro skalni hrace je urcite zajimave mit u toho otevrenou mapu a zaple wow. Zde uz se setkavame s dejem, ktery si muzeme osahat primo ve hre... za me nejvic v datacich TBC a samozrejme WoD. Karazan jsem si kuprikladu musel znovu po X letech projit :-) Ta jedna hvezdicka dolu je jen za tezkopadny dej a opakujici se naivitu. Ano, jednotlive kapitoly udelaji dej prehledny, ale zdalo se mi, ze se porad resi to same, aniz by to k necemu vedlo. Rozhodne to ale nevadilo a hodne mi to reklo o pozadi warcraftu

Sany33
01.06.2020 5 z 5

Opäť sa ponárame do dejín sveta Warcraftu a kniha sa bude konkrétne venovať prvej a druhej vojne. To sú v hre a knihách v podstate moje obľúbené pasáže. Mágia felu a hlavný záporák Guldan. 95%

DK_Ronie
03.01.2020 5 z 5

Všechny tyto encyklopedie ze světa WoW jsou moc pěkně psané a ilustrované, obsahují spoustu užitečných informací. Pro fanoušky univerza ráj na zemi :-)

Deia
02.01.2020 4 z 5

Druhá časť začína príbehom planéty Draenor - musím priznať, že ten začiatok ma veľmi nebavil, Draenor som veľmi ani nehrala a tie príšerky a história ma veľmi neoslovili. Potom sa dozvedáme, ako sa zrodila Horda - tam to už začalo byť zaujímavejšie. Čo ma stále "rozčuľovalo" bolo to, že pri každej kapitole bolo napísané napr. 99 rokov pred Temným portálom a trvalo strašne dlho, kým sme sa k temnému portálu dostali! :) A tam už sa odohrávalo to, čo poznáme aj z filmu - Horda sa dostáva na planétu Azeroth a stretáva sa s Alianciou. Na túto časť som sa tešila celú knihu, ale bola som trochu sklamaná. Nedávno som čítala knihu Příliv temnoty a tam bolo v podstate to isté - čo sa stalo potom, ako Horda zaútočila na Stormwind. A musím povedať, že tam to bolo spracované trochu lepšie. Navyše jednotlivé príbehy sa od seba trošičku líšili a to mi tiež vadilo.
Ale aj napriek týmto výtkam, kniha je spracovaná skvele, opäť sú tam krásne obrázky a veľa informácií zo sveta Warcraftu spracovaných prijateľnou formou v podobe krátkych kapitol, aj keď niektoré by mohli byť trošku dlhšie. Myslím, že aj táto kniha je povinnosť pre každého fanúšika tohto sveta a možno aj pre tých, ktorým sa páčil film.

Pan_Skala
18.09.2019 5 z 5

Oproti prvnímu dílu daleko čtivější a hlavně velkou část popisovaných událostí již znáte z knihy Zrod Hordy. Což bylo k prospěchu, protože jsem si jenom události, které už znám. Pravda jako hráč jsem zvyklý mít názvy lokací v angličtině což s českými překlady dělalo trochu problém, ale buď vysvětlivky a nebo troška přemýšlení a hned jsem věděl.
Opět je kniha proložena naprosto skvělými ilustracemi, které ikdyby byly samotné stojí za zakoupení.
Ve výsledku je ta kniha povinností pro každého milovníka Warcraftu.

Claudius
28.12.2018 4 z 5

Rozhodně lepší a přehlednější než první díl. Již se zde nenachází tolik vesmírných astrálních formování světů, ale je zde více konkrétních, lineárních příběhů jednotlivých národů a ras. Sledujeme konkrétní osudy konkrétních hrdinů Azerothu. A navíc se pohybujeme v dobách, o kterých běžný hráč už něco málo ví, nebo aspoň viděl film.
Plnému hodnocení stále brání jistá, byť nejspíše nutná, zkratkovitost a nepřehlednost.

Atlantis
18.12.2018 4 z 5

Pro mě osobně o řád slabší, než byla první Kronika. Zpočátku jsem nebyl schopný se začíst, protože děj popisuje "Outlandy" tak, jak jsem je ve World of Warcraft nikdy nezažil. Nemohl jsem si tak spojit jednotlivá místa se hrami a prokousával jsem se tak pouze kvanty jmen a míst. Vše se naštěstí změnilo kolem vzniku Hordy a pak už šlo o skvostnou jízdu.
Mám ale ještě jednu malou výtky - měl jsem pocit, že doprovodné ilustrace zhruba od poloviny knihy šly kvalitativně velmi dolů. U první knihy bych snad všechny chtěl na plakátu, tady tak možná tři.

TereZz24
09.09.2018 5 z 5

Druhý díl jsem přečetla jedním dechem. Každý příběh upoutal a každý správný fanoušek by měl přečíst. Obrazky jsou neuvěřitelné! Prostě paráda!!

NemmamSlov
23.01.2018 5 z 5

Za Hordu zivot polozim, nech tu je dalsie pokracovanie. Pri prvom diele som si myslel ze druhy diel bude menej zaujimavy, ale co clovek necakal to sa stalo skutocnostou druhy diel sa vyrovnal minulemu pribehu. Skvele opisana histroia zivota na dreanore a aby nebolo malo tak sa tu clovek dozveda aj nieco o prvej a druhej vojne. Dufam ze aj dalsie kroniky budu drzat latku a nechaju citatela prekvapit a oboznamit faktamy, ktore skvele doplnia ich diery vo svete Warcraft.

Palorizek85
06.01.2018 5 z 5

Nezklamala! První díl nastavil laťku celkem vysoko a tak jsem měl trochu obavy, jak bude druhý vypadat - ale předčilo to mé očekávání - už se těším na další.

Alvari
05.07.2017 5 z 5

Super pokračování dějin Warcraftu doprovázené krásnými ilustracemi. Rád bych i zmínil cit, s jakým bylo znovu přistupováno k překladům mnoha jmen, za což si překladatelé zaslouží pochvalu.