World of Warcraft: Kniha první

World of Warcraft: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164531/world-of-warcraft-164531.jpg 4 97 16

Word of Warcraft série

1. díl >

Oficiální komiksové zpracování fantasy ságy ze světa World of Warcraft. Na pobřeží Kalimdoru se probírá muž, jehož paměť je čistá jako sklo – tak začíná epický příběh válečníka Lo’Goshe a jeho nezvyklých společníků Brolla Bearmantla a Valeery Sanguinar.Vycházet s místními národy je téměř stejně těžké jako nepozabíjet se navzájem, a tak nesourodá trojice na pouti za odhalením tajemství Lo’Goshovy minulosti brzy zkříží zbraně s Hordou i Aliancí! Autorem scénáře je Walter Simonson (Thor), výtvarné stránky se zhostili Ludo Lullabi (Lanfeust Quest) a Sandra Hope (Americká liga spravedlnosti)! Sám komiks vznikl pod přísným dohledem Blizzardu a na počeštění dohlíželi odborní poradci z wowfan.cz.... celý text

Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

World of Warcraft: Volume 1 , 2008


více info...

Přidat komentář

Sylvanas
20.06.2022 4 z 5

Moc hezká kresba a poutavý příběh.

Waldhans
11.09.2021 5 z 5

Vyrůstal jsem na hře World of Warcraft, příběhy hlavních i vedlejších postav znám z různých úkolů, které jsem sám plnil. V komiksu je spousta referencí ze hry, které každého hráče zahřejí u srdce nebo alespoň rozesmějí. Osobně dávám 5/5, jsem skalní fanoušek nejen WoWka, ale také všech knih a komiksů s ním spojených.
Za zmínku stojí také to, že ilustrace jsou absolutně nádherné. Chvílemi jsem nevěděl, čemu chci dávat více své pozornosti, zda příběhu jako takovému nebo samotným obrázkům.
Autoři i ilustrátoři odvedli skvělou práci.


Deimos
26.08.2021 2 z 5

Vyrůstal jsem na hrách Warcraft 1,2 a 3. WoWko jsem v minulosti dotáhl asi na 7 level (oproti bratrovi, který ve hře strávil 16 let) a i když jsem letos začal s novou postavou, kterou chci dotáhnout na 85 level, svět Warcraftu mi přijde stále vzdálený. To bude možná důvod proč jsem první komiksovou knihu nepochopil, ztrácel se v ní a nebavila mě. Hodně jsem ji odkládal, nechtěl jsem se k ní moc vracet. Budou další díly lepší, ponořím se do příběhu? Nejsem si tím jistý. Nepomáhá tomu ani grafická stránka, která je cílena na mladší čtenáře a nepomáhá tomu ani toto zacílení, protože tam, kde by si Warcraft zasloužil krev, násilí a boj či rovnou válku se jedná o pro mě poměrně nepřehlednou změť obrázků, ve kterých se těžko orientuji a chybí jim právě zmíněná dospělost. Pravda, jsem ve věku, kdy mi Punisher přijde OK, takže čtenáři ve věku 8-12 let si mohou 20% přičíst, pro srdcaře to budou jasné 4*, pro mě je to ale zklamání. (42%)

Luigi1
27.03.2021 4 z 5

Moc pěkná kresba a děj pomalý rozjezd.

alzbeta2843
10.03.2021 4 z 5

Moja prvá skúsenosť s komiksom, pokiaľ nerátam moje detské začiatky a Káčera Donalda :D. Preto som ani nevedela, čo si o tom myslieť, hlavne ak nepoznám vôbec prostredie WOW ani hru ani film. Napriek tomu sa mi komiks páčil a príbeh ma zaujal natoľko, že by som si prečítala i pokračovanie, lebo ma zaujíma príbeh hlavného hrdinu.

Nelíísek
29.12.2018 4 z 5

Nejsem žádný fanoušek world of warcraft, vlastně tuhle hru jsem ani nikdy nezkusila hrát a dost dlouho mi straší tento komiks na poličce díky Pevnosti plus.

Na první pohled se zdá panelování komiksu celkem dost chaotické (právě proto jsem se mu tak dlouho vyhýbala), ale z komiksu jsem opravdu mile překvapena. Bez znalosti Historie a všeho možného kolem Warcraftu (jen podle odhadu těch kronik co teď vyšly, je toho opravdu hodně!), mohu říct, děj má hlavu a patu a akční panelování (na první pohled chaotické) k tomu opravdu sedí a navíc ta nádherná barevnost komiksu... určitě časem pořídím i další díl.

KubaHanzelin
19.11.2018 4 z 5

Ano, jsem dlouholetý fanoušek Warcraftu, ne nebylo to dokonalé, kresba mohla být určitě lepší, příběh určitě taky, takže slabší 4* každopádně Valeera a Broll jsou super vtipalci! :D

Wojta777
01.01.2018 5 z 5

Můj první výlet do světů WoW a jsem z toho hotovej. Super děj, skvělé postavy a plno akce. Doporučuji všem, co mají rádi nefalšované fantasy komiksy.

Yokolobuna
19.12.2017 4 z 5

Ok. tak tady budu možná trochu nadržovat, protože se první knize komiksového Warcraftu i přes řadu chyb povedlo zabrnkat na nostalgickou strunu. Pokud jste tak někdy v minulosti seděli u WoWka, tohle vás na mnohých místech pohladí po duši, když se trojice hrdinů vydá do hráčům známých zákoutí, nebo se střetne se známými postavami. Na scénáři by šlo ale ještě dost zamakat a vyškrtat některé naduté, nebo přímo trapné repliky. Kresba se mi po zběžném prolistování moc nelíbila, ale nakonec jsem si ji oblíbil. A to i přes její občasnou nepopiratelnou nepřehlednost zejména v akčních pasážích, na kterých by chtělo rozhodně zapracovat. Z dvojice scénář/kresba ale jasně vychází jako vítěz obrázky. Warcraft je tak nadprůměrným, ale nikterak objevným komiksem, který zejména bývalým hráčům WoWka vykouzlí úsměv na tváři. Dalším dílům, pravděpodobně s nějakou slevou, se tak vůbec bránit nebudu.

SedllY
09.09.2017 3 z 5

Pokud nepatříte mezi fanoušky Warcraftu, jednu hvězdu odebrat. :) Začátek mě vcelku bavil, později slabší. Kresba nic moc, často chaotická.

Claudius
21.08.2017 3 z 5

Jako fanouškovi Warcraftu se mi to samozřejmě líbilo, jako nefanouškovi komiksů už méně. A kresba byla bohužel často dost nepřehledná, v bojových scénách jsem často netušil, která čára je čí. Ovšem některé dialogy Valeery a Brolla jsou čistý klenot!

niki-chan
18.08.2017 4 z 5

Přesto, že nejsem fanda, příběh i kresba mě mile překvapily a pomohly trochu více přiblížit tento svět.

Cryptkeeper
10.08.2017 3 z 5

Celkem pěkné zpracování,jen jako celek takové nemastné,neslané..
Uvítal bych nějaký hlubší a propracovanější příběh,každopádně špatné to nebylo;)

Terva
22.05.2017 3 z 5

Karmínový kruh
šeptá se o něm jen ve skrytu stínů,
schází se v utajení,
v hlubokých hvozdech a v nejtemnějších zákoutích celého Kalimdoru.....

Osobně tomuto světu moc neholduju. Nikdy jsem mu nepřišel na chuť. K této knize jsem přišel jen díky časopisu Pevnost, který ji zařadil jako přílohu v květnu 2017.
Příběh je krásně a pohodově kreslený. Ale to je pro mě vše. Obsahově opravdu tomuto světu nerozumím a vlastně mě nikdy ani nelákal.
Přečtením tohoto příběhu jsem se jen utvrdil v tom, že už další číst nebudu.

Malá ochutnávka:
Tušil jsem, že tento den přijde. Každý je vězněm jen tak dlouho, dokud jím sám chce být..

Obdivovatelé tohoto světa.....přidejte si jednu až dvě hvězdy.

OldaB
23.03.2014 5 z 5

Fantasácká sága, která mě z herního hlediska minula. To komiksové zpracování se mi hodně zamlouvalo. Kresba fantastická, vyloženě jsem se těšil na další stránky, co si zase lišák Lullabi vymyslí. Překvapivě také příběh není vůbec zlý, řada zvratů a zajímavých postav tomu dává šťávu. Rozhodně příjemné počtení.

Ardein
11.02.2014 4 z 5

Příběh stormwindského krále v podání kreslíře Luda Lullabiho. Jeho práci mám moc rád od té doby, co se mi dostal do rukou Ashbringer. Komiks ani na moment nenudí a akce střídá akci. Postavy mají své vlastní démony se kterými se musí poprat a to přidává komiksu šťávu. Navíc jsem po dočtení musel čekat jenom pár měsíců, než CREW vydalo pokračování, což je fajn. :-D

Zdařilý úvod do dlouhé komiksové série pojednávající o osudech hrdinů Azerothu. Povinnost i pro horďáky! :)