Zabíječ démonů

Zabíječ démonů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15039/warhammer-zabijec-demonu-15039.jpg 5 296 33

Warhammer - Gotrek a Felix série

< 3. díl >

Po boji se skaveny v Nulnu se Gotrek s Felixem připojí k výpravě, která míří na sever a má za úkol nalézt ztrácené trpasličí síně v Karag Dumu. Oba přísahají, že najdou nebo položí životy při pokusu o jejich nalezení. Strašlivé Pustiny chaosu překonají v gondole experimentální trpasličí vzducholodi. Do hry však vstupuje nové, strašlivé zlo, jehož démonická síla po věky dřímala v hlubinách pod městem.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Daemonslayer , 1999


více info...

Přidat komentář

BigFous
25.03.2024 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl.. Jsou tu představeny nové postavy , které si člověk okamžitě zamiluje a nedovede si ságu Gotreka s Felixem bez nich představit. Kniha má spád, pořád se něco děje. Konečně se člověk dozvídá něco z minulosti Gotreka. Finální řezničina je popsaná naprosto dechberouce.. Nemám co vytknout

Marquis
12.09.2023 5 z 5

Neskutočne výživná nonstop akcia plná brutality a epických výjavov.

Ak som pri minulom dieli nariekal, že Gotrek dostal málo priestoru, tak Daemonslayer mi to vrchovate vynahradzuje - namiesto jedného bombastického trolobijcu tu máme hneď troch! A ťažko rozhodnúť, či je lepší jednoduchý Snorri Nosohryz alebo šialený konštruktér Malakai Makaisson.

Tretí diel sa už naplno vezie na vlne steampunku, pričom značne rozširuje svoje univerzum a neprestáva si raziť vlastnú originálnu cestu, ktorou sa vymedzuje v čoraz bohatšom svete súčasných i minulých fantasy.

King už je ako autor príjemne sebavedomý, číta sa to vlastne skoro samo a finálny fight, hoci pompézny, je už len takým drobným vyvrcholením nekončiacej jazdy.
Môžem len odporučiť!

"S tím na mě nechoď," zavrčel Gotrek. "Vím, že umíš počítat jenom do pěti."
"Do víc," mumlal Snorri. "Jedna. Dvě. Tři. Čtyři. Pět. Mmmm, sedum. Dvanáct."
Felix na ně vyjeveně zíral. Ti dva šílenci vypadali uprostřed tohoto výjevu neuvěřitelné zkázy skoro šťastně.


OldaB
09.04.2023 4 z 5

Pořád dobré, ale trochu to ztrácí tempo. Povídkový styl mě sednul více.

Aleen
23.02.2023 4 z 5

Neznala jsem svět Warhammeru a jsem moc ráda, že jsem dostala doporučení, abych do něj nakoukla, protože jsem díky tomu poznala všechny ty zajímavé národy, tvory a země. Není to až taková bžunda, jak jsem čekala, ale má spád od začátku a drží jej. Klaďasové se zápornými charaktery jsou chytří a vtipní chlapíci, jsou to takoví "roztomilí" skavenobijci, démonobijci a chaosopřisluhovačobijci. Sice se tam pořád mydlili, ale stejně mi teď chybí a stýská se mi po nich!

Frizer
29.12.2022 3 z 5

Pro mnoho lidí nejoblíbenější díl, pro mě naopak. Neskutečně mě irituje vykradení Balroga a Khazad Dum z Pána prstenů....nemám nic proti inspirace, ale tady jde o vyložený opis. Na druhou stranu se zde poprvé objeví některé svělé postavy, vzducholod, Snorri a Malakai....

Oplak
05.07.2021 4 z 5

Stručne a jasne: Za mňa najlepší diel o Gotrekovi a Felixovi.


- Zdálo se, že trolobijcům je srdečně jedno, že se na ně žene několik tisíc bestií – příliš mnoho i na tak skvělé válečníky, jakými byli.
„Měli bychom se postavit na schodiště, tam budeme v dobré pozici,“ řekl Gotrek. „Je tam málo místa. Nemůže jich na nás mnoho najednou. To se to bude zabíjet.“
„Je to nesportovní,“ namítl Snorri. „Než k nám doběhnou, budou unavený. Nejdřív se tolik naběhaj a potom ještě tolik schodů. Možná bysme jim měli jít trochu naproti.“
„Jsou to zplozenci Chaosu. Nepomůžu jim ani v nejmenším.“
„To je fakt. Snorri ti rozumí.“ -

Israha
11.06.2021 5 z 5

I třetí Zabíječ od Williama Kinga je psán pořád stejně - akčně, dynamicky, temně, násilně, chvílemi suše humorně. Opět je to čtivá jízda, ve které jde hlavně o boj, ale plně románová forma, nově se objevivší vedlejší postavy, hlubší ponor do myšlenek Felixe a minulosti Gotreka, a neodolatelně bizarní a znepokojivý výlet do Morie, ehm tedy jiného podzemního trpasličího velkoměsta, obsazeného démonem, to oproti prvním dvěma dílům vystřeluje směrem k plnému hodnocení. Naprosto reprezentativní zástupce akční hrdinské fantasy (byť z poněkud netradičního světa), jehož přečtení bych doporučil všem zájemcům o žánr.

NextOne
30.04.2021 5 z 5

Musím říct, že tato kniha patří mezi TOP knihy co jsem kdy četl a líbilo se mi, že kniha navazuje na předchozí díl. V úvodu se naše dvojice vydá do Opuštěné věže, kde se má setkat s dalšími trpaslíky. To však netuší, že šedivý věštec Thanquol je pronásleduje se svojí skavení armádou. Bitva, která následovala byla impozantní. Následná sebevražedná výprava na sever, do pustin chaosu, by pěšky či na koních trvala měsíce, ale trpaslíci mají eso v rukávu v podobě vzducholodi. Bál jsem se, že se postavy přenesou z bodu A do bodu B, ale to jsem se zmýlil. Během cesty do pustin chaosu jsme mohli navštívit další města a poznávat jejich krajiny. Např. Middenheim a Kislev. Zde také začal další z Felixových románků, tentokrát s půvabnou a dosti záhadnou Ulrikou. Závěrečná bitva s démonem je jen třešinkou na dortu, o které se zde nebudu příliš rozepisovat, neboť Vás nechci připravit o strhující souboj.

Tato kniha čtenáře naprosto pohltí, neboť to má vše co parádní fantasy potřebuje. Dozvíme se tu více o trpasličí civilizaci a poznáme víc bestií a uctívačů chaosu. Jen to neustálé mluvení o tom, jak si Felix myslí, že zemře, bylo nějak časté. Jinak opravdu paráda

IG: next_fantasy_one

FallenOne
19.03.2021 5 z 5

Spíš Zabíječ démonA :) ale na tom nesejde. V tomhle díle se bojuje na začátku a na konci, prostředek je však velmi poutavě napsané putování. Jako vždy se to skvěle čte, děj odsýpá, není moc hluchých míst. Pravda, Felix skoro v každé kapitole mluví o tom, že brzy umře, a začne se to zajídat, ale vyváží to to ostatní. Tohle není důvod, proč bych knize snížil hodnocení. Trochu mi tam vadili skaveni, ale chápu, že se připravuje půda pro další díl.

Vilonejaky
28.11.2020 4 z 5

Moja tretia knižka, ktorá sa mi zatiaľ aj najviac páčila. Veľmi dobre sa čítala, mala správnym spád. Prvý krát išlo o väčšiu výpravu ako len dvoch hlavných postáv Gorteka s Felixom. Osobne mi vôbec nevadilo, že Thanquol a Lurk (postavy z druhého dielu) nedostali viac priestoru. Naopak sa mi veľmi páčilo cestovanie nad pustinami chaosu (hneď som totiž dostal chuť si prečítať nejakú knižku zameranú práve na chaos!). Samozrejme záver bol top, a aj pekne krvavý.

Pridávam aj Gortekovu top odpoveď na démonovú hlášku: "Stratil si něco ze své arogance, skrčku, ale teď si starý a vetchý a já… já sem silnější než kdy předtím." nato Gortek zařval „Rozhodne tak smrdíš!“

Hodnotenie 9/10
Hviezd 5/6

3001
20.08.2020 5 z 5

Další povedený kousek o Gotrekovi a Felixovi.

Luigi1
25.05.2020 5 z 5

Krásný příběh dvojky v hledání trpasličí síně

špulo
23.04.2020 4 z 5

Autor už vedel presne o čom píše a tak si dovolil epicky sa rozhliadnuť vôkol svojho sveta. Ale, zostal verný svojmu štýlu. Stále ide o prvotriednu oddychovku, ktorá ak niekoho uráža, nepochopil. Tu sa nehrá na veľkú literatúru, tu sa hrá na krv a humor. Zaujímavé spojenie, že?! 85%...

Masoterian
29.02.2020 5 z 5

Doposud zdaleka nejlepší díl. Pozvolnej rozjezd dává tušit, že se blíží něco velkýho, a taky že jo. Autorův svět je promyšlenější a zajímavější než bych si do tý doby dokázal představit. Hlavní dvojici už vítám jako starý známý, Thanquol a Lurk by klidně mohli mít ještě víc prostoru, zato Snorri, Max a Ulrika konečně nastupujou. Samotná výprava do pustin je vpravdě epických rozměrů, autor tady vážně popustil uzdu fantazii a já ho zaklínal aby toho napsal víc. Strhující akce a nekompromisní finále který dokonale navnadí na pokračování, po dalším díle jsem sáhnul vpodstatě okamžitě.

DuncanIdaho
01.12.2019 5 z 5

Určitě to je nejlepší z prvních tří dílů této série. Jde o typické fantasy dobrodružství. Konec je otevřený, takže je příslib nového dobrodružství. Abych jen nechválil, tak mám i dvě výtky: občas zbytečně brutální popis soubojů a Felix si je často jistý, že zemře (neustálé opakování téže věci je nudné).

vasekv499
23.05.2019 4 z 5

Snorriho bych chtěl za kámoše. Připadal bych si chytrej... Nejlepší díl série.

hanpari
10.05.2018 5 z 5

Nejlepší díl série. Nejlepší Warhammer. Jen nečíst ten odpad, co pak psal N. Long a další.

Set123
10.03.2018

Jednoduchá, prostá, jasná kniha, mířící přímo na branku, možná s maličko pomalejším rozjezdem, ale následné plná bojů se skaveny, démony, uctívači chaosu a bestiemi.
Kniha na vás dýchá stísněnou atmosféru vzducholodi Ducha Grugniho a následně i obléhaného trpasličího města.
Pro tuto sérii typický humor zde samozřejmě nemohl chybět, nemluvě o jednouchém, ale dobrém ději.
Nechyběl tu ani Thanquol a tak pro mne byla tato kniha velice dobrá volba a doporučuji ji přečíst.
Hodnotím 4 hvězdami.

Lacoste
08.11.2017 4 z 5

Bavil jsem se. Pustiny chaosu jsou prostě top. Oddechové a tudíž vynikající čtení k mému dvouměsičnímu synovi, kdy v jedné ruce chovám a v druhé mám tuto brožku.

Predator3313
01.09.2017 5 z 5

Tentokrát se naše dvojice vydává ve vzducholodi do pustin chaosu. Byl jsem hrozně zvědavý, jak vlastně ty tolik probírané pustiny vypadají a nebyl jsem zklamán. Taky bylo příjemným zpestřením větší množství dalších postav, které vydrží v sáze hodně dlouho. Celkově je tento díl takovým úvodem k dalším dílům, které tentokrát přímo navazují.
No a jak už tady někdo zmínil, Snorriho snad nejde nemít rád. Dává do děje ( i když nechtě) humor, který mě fakt baví.

Štítky knihy

trpaslíci meč a magie démoni Warhammer hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

William King
anglická, 1959
2000  86%Zabíječ trolů
2002  83%Hvězdný vlk
2001  92%Zabíječ démonů
2000  89%Zabíječ skavenů
2002  86%Zabíječ upírů

Kniha Zabíječ démonů je v

Právě čtených5x
Přečtených507x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených32x
Knihotéce191x
Chystám se číst19x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x