Zabíječ bestií

Zabíječ bestií https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15043/warhammer-zabijec-bestii-15043.jpg 4 254 27

Warhammer - Gotrek a Felix série

< 5. díl >

Nad Ledovým městem Praag se stahují bouřková mračna: odporné hordy chaosu přitáhly ze severních krajů Kislevu, aby na ně zaútočily meči a magií. Pouze trpaslík Gotrek Gurnisson, trolobijce hledající slavnou smrt, a jeho přísežný společník Felix Jaeger stojí mezi silami temnoty a prastarým městem.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

Beastslayer , 2001


více info...

Přidat komentář

BigFous
25.03.2024 5 z 5

Další obléhání města, ale úplně odlišné než ve druhém díle.. Hordy nepřátel,brutalita. Gotrek a ostatní trolobijci ve svém živlu. Felix pořád řeší osobní problémy.. King se znovu zaměří i na záporné postavy ikdyž ne tak dopodrobna jako u Skavenů, ale i to potěší..Zase se dozvídáme něco z Gotrekovi minulosti

Marquis
02.10.2023 5 z 5

No áno, jedno obliehanie už tu bolo, lenže pri ňom sme my, čitatelia, vedeli o (ne)schopnosti skavenov dotiahnuť ich diabolské plány do konca a tak snáď nik nečakal, že to v Nulne dopadne inak, než fiaskom.

Poteší krátka história Areka v službách Tzeentcha, taktiež tragické pokračovanie náčrtov trolobijských osudov, ktoré ich viedli k tejto ceste a v neposlednom rade aj výborný milostný trojuholník Ulrika - Felix - Max.

Obliehanie je nervydrásajúce a čitateľ, ktorý už vie, že King nemá problém sa zbavovať svojich postáv, sa bojí rovnakou mierou o všetky.

Asi jedinou výčitkou tak je len identita ľudského sluhu Chaosu za hradbami Praag, to bolo značne predvídateľné, no postupná absencia humoru a všadeprítomná temnota túto drobnosť spoľahlivo vyvážili.

„To je proto, že na to, aby ses mohl bát, potřebuješ mozek, človíčku,“ řekl Gotrek. „Snorri žádný nemá.“
Snorri se po jeho slovech radostně usmál. Cestou na hradby zářil jako sluníčko.


Frizer
19.12.2022 4 z 5

Kniha byla docela ok, jedna dlouhá bitva proti všem nástrahám a nepřátelům.

Nicméně, víte, že hrdinové zvítězí, takže tolik očekávané napětí se nekoná.

Připadalo mi to trochu jako tříhodinová stolní kampaň s několika armádami nebo nějaká velká bitva v Total War Warhammer.

Zábavné, rychlé čtení, ale nic víc.

Thanquol skvělý jako vždy.

NextOne
11.11.2021 5 z 5

Po delší době jsme zpět u mé nejoblíbenější fantasy série. Jedná se o první díl, kde naši hrdinové nikam necestují a děj se tak odehrává na jednom místě. Výjimkou jsou suprově doplněné příběhy s šedým věštcem Thanquolem a otcem Ulriky. Autor nám krásně poskytl pohled z obou stran barikád. Máme zde dějové linky Felixe a Maxe a zároveň Areka a jeho společníků. Člověk měl tak dokonalý přehled o situaci na obou stranách. Autor nám naservíroval vskutku temné fantasy. Byly tu všelijaké bestie, duchové a démoni. Dále plánování vražd, smrt oblíbených vedlejších postav a spousta krve. Hlavně parádní řežba na konci. Kniha má dosti otevřený konec, hlavně co se týká skavenů, jenž přišli že severu. Chování Ulriky bylo taky na pěst
Instagram: next_fantasy_one

FallenOne
12.09.2021 5 z 5

Sice jsem knihu četl s dlouhými přestávkami, ale nejde to hodnotit jinak. Tahle sérka vážně baví. Jasně, občas se to vleče a finální bitva je popsaná až v posledních 2-3 kapitolách, ale jazyk knihy a děj v Praag (Praze! nelze minout tuto paralelu s mapou světa Warhammeru a naší) je pořád top. Co mám s nima dělat, no, zase mě dostali!

KrizekCZ
17.08.2021 5 z 5

Toto je díl, kdy opravdu přicházím na chuť sérii o Gotrekovi a Felixovi. Ne, že by byly předchozí příběhy špatné, ale obléhání Praagu hordy chaosu má ty správné grády. Sice tato kniha příběh moc neposunula, je to vyvrcholení. Ulli a Bjorni tento díl doporučují.

Israha
09.07.2021 3 z 5

Líbí se mi, jak William King v rámci série Zabíječ zvládá ve škatulce akční fantasy nápaditě variovat subžánry a díky tomu je každá knihy této ságy poněkud odlišná. Zabíječ bestií má být tentokrát epická válečná fantasy o obléhání města, střetu armád a zradách ve vlastních liniích, a byť tu Kingova trademarková pošmournost, drsnost, cynický humor a strhující popisy bojů stále jsou, a díky nim kniha nenudí, snaha o nacpání celého příběhu na plochu necelých 300 stran tomu dělá medvědí službu a celá velkolepá bitva o Praag prostě zas tak velkolepá není a veškeré dílči dějové linie, které měly přidávat na rozmáchlosti, působí odbytě. Tohle mělo být rozděleno do dvou částí, protože výpravným válečným fantasy tento kratší formát ne úplně svědčí.

Vilonejaky
26.12.2020 3 z 5

Z pustín chaosu (Zabíječ demonů) cez prechod do ríše ľudí a stret s orkami (Zabíječ draků) až po finálnu bitku o mesto Praag. Presne o tom je kniha Zabíječ bestií. Ide síce o piate pokračovanie tejto úžasnej ságy, no z môjho pohľadu je tento diel ukončením aj malej trilógie.

Dej je zasadený v podstate iba okolo mesta a vyvrcholením je veľká bitka o mesto (posledné tri kapitoly). Hoci sa mi niekedy zdalo, že až zbytočne sa naťahujú isté momenty v knihe, inokedy zase, že im mohlo byť venované viac priestoru, kniha určite fanúšikov nesklame a je dobrým pokračovaním. Medzi top zo ságy ju síce nezaradím, ale to je iba môj pohľad.


Hodnotenie 7,5/10
Hviezd 4/6

špulo
23.04.2020 4 z 5

Kto čítal predošlé knihy tejto série, má vo veci jasno. Ostatným doporučujem začať pekne od začiatku a užívať si s nami trochu temnej a krvavej zábavy. 85%...

Masoterian
29.02.2020 5 z 5

Dost možná nejlepší díl vůbec, kterej jsem prolítnul za jeden večer. Atmosféra obléhanýho města sužovanýho paranoiou, vnitřníma konfliktama, morem a beznadějí se zažere pod kůži. Charaktery jsou tvrdší než kdy dřív a je jasný, že v tomhle legendárním střetnutí nebudou hrát druhý housle. Akce je dávkovaná docela střídmě a asi i proto na mě působila propracovanějc. Dočkáme se tudíž nejen klasických hyper detailních bitek proložených ožíračkama, ale i vyšetřovací linky, dávky palácových intrik - jakkoliv každej, kdo přečetl za život aspoň dvě knížky, prokoukne pointu docela brzy - autor navíc poprvé poodhalí zákulisí svýho pojetí magie. Speciální plusový body za náhled do antagonistovy duše a celkově za prostor věnovanej druhý straně, snad jenom Thanquolova linka trochu zdržuje. Finální bitva mohla bejt delší, přesto očekávání naplnila a já musim dál 5*.

Jirka92333
01.02.2019 5 z 5

Výborná temná fantasy literatura. V takové knize plné moru, temné magie a mutací je vzpruhou humor trolobijců. Pro mě další skvělý díl :-D:-D.

Set123
10.03.2018

Nejdříve jsem četl Zabíječe skavenů, potom Zabíječe démonů, hned po nich Zabíječe draků a jelikož se mi nechtělo jít na dalšího zabíječe tak záhy, aby se mi ta série neomrzela, dal jsem si mezi Zabíječem draků a Zabíječem bestií asi dvouměsíční pauzu. Abych byl zcela upřímný, vůbec jsem se na tuto knihu netěšil a musel jsem se k jejímu otevření vyloženě nutit a za to jsem v celku šťastný.
Tuto knihu jsem začal číst s krajním odporem, což bylo moje štěstí, protože se to zásluhou velmi příjemného překvapení stalo mým druhým nejoblíbenějším Zabíječem.
Kniha z otevřeného prostranství přešla na město obléhané hordami chaosu vedenými Arekem Srdcem démona a šedý věštec Thonquol také nesměl chybět.
V knize se vyskytovalo mnoho humoru a celkově tato příjemná obměna velice uspokojila mou touhu po brutální fantasy, které se mi zde rozhodně dostalo.
Za mě jednoznačně úžasná kniha z pera pana Kinga a musím za ni zatleskat. Jednoznačných 5 hvězd.

Predator3313
01.09.2017 5 z 5

První zabíječ, kterého jsem před lety četl a do dnes můj asi nejoblíbenější. Celý skoro děj se odehrává v obléhaném městě Praag, který je první velkou obrannou linií lidských území před armádami chaosu. Některé kapitoly jsou s pohledu hordy chaosu, takže nahlédneme do pozadí vedení bestií. Rozhodně doporučuji přečíst, oddechovka ale moc dobrá.

Franc
11.08.2017 3 z 5

Jednohubka, která dostojí svému úkolu. Chutná dobře. Staří známí opět neohroženě vzdorují hordám Chaosu očekávajíc vytouženou smrt. Zda-li ji naleznou? Nechť zjistí čtenář sám.

Kniha není nepodobná předchozím dílům. Pokud se čtenář s tímto spokojí, bude knihou uspokojen. Bude-li jí otevírat v očekávání něčeho nového, bude zklamán.

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Po mnoha dobrodružných výpravách z minulých knih tu máme konečně změnu. Felix a Gotreg jsou po celou dobu ve městě Praag, které brání před hordami Chaosu obléhající toto starobylé město. Příběh je vyprávěn nejen z pohledu Felixe, ale i mnoha dalších známých i nových postav, zejména z pohledu čaroděje Maxe Schreibera a skaveního věštce Thanquola. Díky tomu, že příběh vidíme i očima vůdců útočících hord Chaosu, máme lepší vhled do motivů těchto nepřátel.

Gordonlord
27.03.2017 5 z 5

Totální modla všech akčních macho-fantasy knih. Super-namakaný, ultra-neporazitelný trolobijce Gotrek, jenž v první polovině knihy chlastá jak dobytek, aby v druhé polovině knihy svoji nezměrnou zuřivostí a titánskou silou vymlátil obrovské vojsko chaosu i s mega-mocným ultra-macho záporákem. Chcete pravověrnou, akčí, epickou macho jízdu? Tady ji dostanete v nejryzejší podobě. Absurdní až krása !!! 5/5 !!!

jan14s
23.03.2017 5 z 5

Oddechovka na dlouhé večery. Pokud nečekáte nějaké filozofické rozjímání, nebudete zklamáni :)

jockjock
04.03.2017 4 z 5

Tahle serie nezklame,myslím že by se Bitva o Praag už měla učit v dějepisu jako například Bitva u Chlumce,Bitva o Stalingrad nebo Bitva na Bílé Hoře.

Nigol
18.08.2016 5 z 5

Já tenhle díl považuji za velice zdařilý. Cituji, s. 210: Najednou se desítky tisíc nájezdníků, bestií a válečníků Chaosu daly do pohybu. Hnaly se sněhem k hradbám. Jejich jekot a řev rval uši. Vzduchem se rozléhalo hromové dunění jejich bubnů a troubení rohů. Vítr přinášel puch síry a nečistot. "Řekněte jim, ať se trochu ztiší. Snorri má trochu kocovinu," ozval se Snorri. Konec citace. Pro ThePetinka - tu odpověď na to, proč je Gotrek trolobijce, najdeš právě v tomhle díle, ukáže se Arekovi ve věštbě Kelmaina a Lhoigora.

Miro.slav
22.07.2016 4 z 5

O čosi slabšie než prvý, tretí a štvrtý diel, ale stále lepšie než druhý. Akcie je tu dosť, samotná lokalizácia na severe v studenom Kisleve poteší, o nepriateľov tu nie je núdza, no niečo tomu chýba. Určite poteší dejová línia mapujúca zradu v samotnom Praag. Na konci sa čitateľ môže "tešiť" na rozlúčku s niektorými postavami. Stále odporúčam.