Bestie v sametu

Bestie v sametu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12107/mid_bestie-v-sametu-bz4-12107.jpg 4 47 5

V temných ulicích Altdorfu, největšího města Starého světa, se to vždycky jen hemžilo lupiči a hrdlořezy. Nyní ale musí městská hlídka čelit výzvě největší, vrahovi tak bezohlednému a strašlivému, že je všeobecně znám pod jménem Bestie. Na pozadí stupňujícího se strachu a hysterie musí tři ti nejnepravděpo­dobnější spojenci spolupracovat, aby vraha odhalili. Krvavá stopa však vede k císařskému dvoru. Podaří se jim Bestii dopadnout dřív, než Císařství zachvátí plameny revoluce?... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Beasts in Velvet , 1991


více info...

Přidat komentář

Peleus
14.11.2020 4 z 5

Navzdory neskrývané recyklaci nápadů z klasické literatury a jejich zasazení do fantasy světa, kniha nikterak neuráží. Alespoň mně se dostalo přesně toho, co se od Bestie v sametu očekávalo.

Odpočinkové čtení s poměrně svižným dějem bez zbytečného natahování či hluchých míst. Asi jako jídlo z rychlého občerstvení, žádná velká gastronomie, ale na "stojáka" či za pochodu se to konzumovat dá a své "historické" poslání splní.

Za sebe hodnotím kladně.

P.S. I když co já vím? Třeba už jsem během všech těch koronavirových opatření a sezení u počítače beznadějně zhloupl, tudíž mě potěší i taková drobnost jako Bestie v sametu.

handulli
18.03.2019 3 z 5

Měla jsem problém zorientovat se v množství postav, takže mi občas unikaly souvislosti - možná moje nepozornost. Za mě takový průměr, předchozí knihy se mi líbily o něco víc.


Finskej
04.11.2018 4 z 5

Na žánrovku, na niž člověk od počátku neklade velké nároky, až překvapivě dobře čtivá variace na dané rozparovačské téma. Z warhammerovek rozhodně to lepší.

Miro.slav
14.02.2018 4 z 5

Kto si dal tú námahu a prelúskal ťažkopádne dva predchádzajúce diely, môže čakať odmenu. A kto predchádzajúce časti nečítal, ani tak robiť nemusí. Kniha sa dá čítať úplne samostatne. Sám neviem prečo je radená do ságy (a či vôbec je vhodnė hovoriť o ságe, keď tieto tri knihy nerozprávajú o Genevieve Nemŕtvej takým štýlom ako napr. o Gotrekovi Gurnissonovi, kde o ságu naozaj ide). Kniha je variáciou na motívy Jacka Rozparovača spojeného s prvkom tajomna Beštie z Gévaudanu. Okrem toho pridajte počiatky socialistického hnutia, zasaďte ich do dekadentného Altdorfu a máte parádny detektívno-mystický koktejl, ktorý vás zavedie do hmlistých uličiek a dokov sídelného mesta Karla Franza. Odporúčam.

OldaB
18.01.2013 3 z 5

První polovina knihy mě hodně bavila a těšil jsem se, jak autor zamotané nitky originálně rozmotá. Bohužel závěr měl spíše pachuť šťovíku a navíc mi to přišlo hodně nastavené. Zjevná inspirace Jackem rozparovačem, inu proč ne.

Štítky knihy

Warhammer

Autorovy další knížky

Jack Yeovil (p)
anglická, 1959
2015  78%Anno Dracula
2002  73%Drachenfels
2003  68%Genevieve Nemrtvá
2004  73%Bestie v sametu
2016  80%Stříbrné hřeby

Kniha Bestie v sametu je v

Přečtených83x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce68x
Chystám se číst9x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x