Vzpoura andělů

Vzpoura andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192690/mid_vzpoura-andelu-ptf-192690.jpg 4 94 31

Strážný anděl Akashiel opravdu neměl nejlepší den. Nešťastnou náhodou málem způsobil smrt dívky Ráchel, nad kterou měl bdít. Avšak ani pro Ráchel není od oné chvíle nic jako dřív. Pronásledují ji neznámé postavy, její kocour umí najednou mluvit a na zahradě se objeví bytost s černými křídly. Aniž by to tušil, uvedl Akashiel do pohybu události, které mají rozhodnout věčný boj mezi dobrem a zlem – a Ráchel vězí přesně uprostřed. Ačkoliv zrovna netouží bavit se s andělem, který ji málem připravil o život, je Akashiel tím jediným, kdo jí ještě může pomoci. A to, že oba začnou pociťovat vzájemnou náklonnost, celou věc zkomplikuje ještě víc. Andělé si totiž s lidmi nemají co začínat... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Deus
Originální název:

Rebellion der Engel , 2012


více info...

Přidat komentář

MonaLisa42
24.04.2022 4 z 5

Toto je úžasná oddechovka.
Kniha mě na první pohled zaujala. Rozhovory s 'Panem' Popkornem byly naprosto boží. Postavy byly takové neslané-nemastné, ale nakonec také dokázaly překvapit. Ráchel je mladá dívka, které se z ničeho nic změní život. Ash není moc výrazná postava.
Jedná se o jednoduchý, velice čtivý příběh (skoro i pohádku) pro mládež. Nenáročné čtení jsem si užila. Moc děkuji!!!

evineckY
28.05.2021 4 z 5

Ti chlapi ( v tomto případě andělé) neumí nic jiného, než se mlátit a musí přijít žena, aby s nimi udělala pořádek :-) Taky chci takového svého anděla strážného.
Miluji knihy o andělech a líbilo se mi to.

„Dobrá tedy, Ashi McGrayi,seznámíme se. Jmenuji se Ráchel Underwoodová a pracuji v knihkupectví.
Jaká je tvoje práce?"
Ušklíbl se. „Jsem ve středním managementu celosvětového podniku starajícího
se o ochranu osob.“


lenka7679
08.04.2021 2 z 5

Tady bylo snad skoro všechno špatně. Příběh nezáživný, postavy špatné, žádný popis, uvedení do příběhu děsný. Vůbec mě nenapadá, proč tahle povídka byla roztažená do tolika stránek.

petulik330
02.02.2021 2 z 5

Kniha byla docela dobře napsaná, ale s touto tématikou jsem četla i lepší. Dala se číst, ale že bych si po jejím přečtením řekla wow to ne.

maličkán
27.12.2018 3 z 5

První moje kniha takového žánru. Je pravda, že se pěkně čte, ale fantasmagorie kolem andělů mne opravdu neberou. Taková pohádka. Tři hvězdičky dávám za pěkný obal, čtivý text. Pro příště se takového tématu vyhnu.

Lil30
31.10.2018 4 z 5

Knihy s anděly jsou mé oblíbené a jsem ráda, že jsem náhodou narazila i na tuto. Škoda, že jsem ji neobjevila dříve.
Začátek mě trochu nudil, ale poté jsem se nemohla odtrhnout. Líbilo se mi postupné odhalování pravdy, některé věci jsem opravdu nečekala.
Také se mi líbila netradičnost a modernost, která je zmíněna v komentáři níže.
Většinu postav jsem poznala, ale na zážitku z knihy mi to neubralo. Nesmím ani zapomenut na jejího vtipného kocoura, toho jsem si moc oblíbila.
Snad si ji ještě někdy přečtu znova.

Amitiel76
28.10.2018 4 z 5

Tyhle andělské fantasy mě prostě vždycky dokážou strhnout.
A jinak tomu nebylo ani v případě této knihy....
I když nutno říct, že tohle bylo opravdu netradiční pojetí andělského světa. A v skutku hodně moderní.... Andělé tu používají moderní technologie v podobě emailů, díky kterým jsou ve spojení se "šéfem". Mají normální lidskou identitu, bydlí, pracují, jedí , spí a při tom všem hlídají. Ale jako andělé strážní nemají na starost jen jednu jedinou osobu. Mají poněkud větší rajón :-))
A jako v každém správném andělském příběhu, i tady probíhá boj mezi nebem a peklem. Mezi těmi "hodnými" a těmi padlými.
A i tady se nám hlavní hrdinka zamilovává do svého Anděla strážného....
Příběh měl své osobité zpracování, a děj trochu vybočoval běžné normě. Bylo to jiné, ale bylo to dobré !
Jen autorčin styl psaní, mi přišel trochu krkolomný. Jakoby s větami někdy těžce bojovala. Ale možná je to jen špatným překladem. Za to jednu hvězdičku ubírám....

Calla2002
07.06.2017 5 z 5

pěkná kniha líbila se mi DOPORUČUJI

Monika82
06.06.2017 5 z 5

Nádherná knížka přečetla jsem jí jedním dechem

Anett2000
11.04.2017 2 z 5

Abych pravdu řekla, knížka mě zrovna moc nenadchla. Místy byla zdlouhavá a nudná. Konec se mi ale líbil.

hana4834
10.02.2017 3 z 5

tato kniha mě dost pobavila ji na dovolenou nebo jen tak na relax

DariDerek
08.08.2016 3 z 5

Nebylo to špatné, pokud od knihy neočekávám zázraky, tak jsem na konci i mile překvapena :-) více píšu v recenzi v záložkách, pokud budete chtít :-)

Tvefisto
15.07.2016 4 z 5

Čtivá, přelouskala jsem ji za víkend (a to jsem měla spoustu práce). Jen, no, ten pohled na archanděli, to mi možná trošičku vadilo. Ale zase to tím bylo překvapivé a zajímavé.

Elise24
21.06.2016 4 z 5

Knížka byla opravdu poutavá a děj nabral patřičné obrátky i přesto, že toto téma "mezi nebem a zemí " je velmi časté a dalo by se říct ohrané.
Knížka mě zaujala nejen poutavým dějem (pořád bylo o zábavu postaráno a nedalo se odtrhnout) tak i stylem psaní.
Konec byl sice otevřenější než je obvyklé a nechalo to opravdu hodně protor na představivost avšak knížce to nijak neublížilo.

A proto 4* :)

qydko
09.04.2016 4 z 5

Téma nebylo příliš obvyklé, kniha se dobře četla, byla napínavá, leč rozuzlení trochu předvídatelné. Žádný hluboký literární zážitek to nebyl, ale na dovolenou nebo na doma, když má člověk nohu v luftě a nechce se bavit ničím náročným, značka ideál.

KlarinkaS
28.02.2016 4 z 5

Prvních sto stránek mi přišlo nudných. Musela jsem se knihou prokousávat. Začátek byl zkrátka na můj vkus strašně pomalý. Přišlo mi, že se nic neděje a když už se něco náhodou dělo, tak velmi pomalým tempem, což leckterého čtenáře mohlo odradit.
Tak v polovině knihy mě děj začal bavit. Začala jsem chápat souvislosti a docházely mi některé věci, na povrch vyplouvaly pravé tváře lidí.. takže už to taková nuda rozhodně nebyla. Ba naopak.
Hlavní hrdinka mi přišla vcelku sympatická, což se zase tak často nestává. Taky v knize bylo pár situací, při nichž jsem se smála.
Jelikož neumím hodnotit knihu negativně, musím opět napsat, že i tento příběh stál za přečtení. Jsem ráda, že jsem knížku neodložila, že jsem to s ní nevzdala a dočetla ji. Nejsem si jistá, jestli po ní někdy v budoucnu sáhnu znova, každopádně - opakuji - za přečtení asi stojí :)

bbara155
27.01.2016 4 z 5

Příběh se mi líbil, ale vadil mi nepříliš kvalitní překlad a občasné pravopisné chyby.

vlkove
18.01.2016 1 z 5

Omlouvám se ale tohle prostě nešlo. Příběh sám o sobě špatný není, nápad je originální ale to zpracování, zdlouhavé a zdlouhavé, neustále se opakující myšleny pořád a pořád dokola. Skončila jsem prach sprostě na straně 168 a za živého boha se nemohu pohnout z místa, omlouvám se ale knihu dočíst nehodlám.
Jednu hvězdu dávám jednak obálce, jednak snaze autorky. :)

delatrix
11.12.2015 5 z 5

Knížka se mi velmi líbyla. Děj byl poutavý a nemohla jsem se odtrhnout od knížky. Jen pořád trochu doufám, výjde i pokračování ty poslední tři stránky mě na to naladily, ale i tak byl příběh poutavý. Nejradši ze všech postav jsem měla asi Kyla. Knížku všem doporučuju

Ashi
07.11.2015 4 z 5

Prvních 40 stran pro ěm bylo nezajímavých přiliš "běžných". Poté následovalo období seznamování se hlavních postav a končilo to zajímavým vyvrcholení, které je bohužel u knih tohoto typu trošku očekávatelné. Jinak jsem ráda, že to aspoň neskončilo vyloženě otevřeným koncem a nemá to dalších třicet dílů :) Příjemný oddech pro mě.

Štítky knihy

andělé

Autorovy knížky

Brigitte Melzer
německá, 1971
2014  76%Vzpoura andělů

Kniha Vzpoura andělů je v

Právě čtených2x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených9x
Knihotéce87x
Chystám se číst56x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x