Vzpomínáš si?

Vzpomínáš si? https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13960/vzpominas-si-13960.jpg 4 449 100

Po autohavárii, při níž utrpěla úraz hlavy s následnou amnézií, se Lexi Smartová probouzí v nemocnici v přesvědčení, že je rok 2004 a že právě zmeškala pohřeb svého otce. Ve skutečnosti je o tři roky víc, místo bývalých křivých zubů má krásně bílé a rovné a překvapivě vypadá spíš jako modelka, má úžasného a bohatého manžela, skvělou a dobře placenou práci a bydlí v senzačním loftovém bytě. Vypadá to jako splněný sen. Původní nadšení z nového a báječného života vystřídá brzy smutek z toho, že současně přišla o všechny kamarádky a stala se člověkem, kterého sama nepoznává. Snaží se zjistit, jak k tomu vlastně došlo. Autorku podle vlastních slov vždy fascinovalo téma lidského charakteru a skutečnost, že se naše životy nepředvídatelně mění a my se měníme s nimi, ale tak pomalu, že si to někdy sami neuvědomujeme. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Remember Me? , 2008


více info...

Přidat komentář

Comp.Bear
21.11.2023 5 z 5

Na tohle téma už bylo napsaných několik knížek, četla jsem asi tři, možná víc, ale tahle je jedna z nejpovedenějších. Ten styl psaní je výborný.

Vera Silent
21.10.2023 5 z 5

Vůbec jsem nečekala, že mě tahle kniha tak smete, navíc v žánru romanku pro ženy, který normálně vůbec nečtu. Příběh sice zní jako stereotyp, ale je to opravdu zábavně a dobře rozvinuté. Jsem ráda, že se z toho nevyklubalo žádné scifi s alternativním vesmírem, ale že šlo skutečně o vývoj osobnosti. No a co se milovaného může týká, tak ten byl skutečně sympaticky napsaný. Akorát ty slunečnice byly trochu pritazene za vlasy, dost nepravděpodobné, ale jako motiv naprosto sladké. Můžu určitě doporučit.


Petra-1
07.07.2023 4 z 5

Knihy od autorky jsou sázka na jistotu, když chci oddechové čtení, u kterého se zasměji. Je to takové příjemné pohlazení na duši. Její postavy jsou naprosto super. Normální a uvěřitelní lidé.

Adriena838772
16.05.2023 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila a moc mě bavila. A není to tolik romantické ták a korat

medlovice
29.01.2023 5 z 5

Kdo by si tohle nepřál ? Probudit se a mít velikost o dvě čísla menší, teda krásnou postavu, rovné zuby a luxusní loft a fakt hodně peněz. K tomu manžel , který je dokonalý gentleman a krasavec. No , jenže ten po chvíli se začne chovat jak ten cvok s Noci nepřítelem, tak jsem čekala , jestli Lexi vezme kámen a začne plavat, nebo se s ní stane něco jako Stepfordská panička. Ale ona překvapila a děj se vyvíjel úplně jiným směrem a mě to dost bavilo.

28401
12.11.2022 4 z 5

Zajímavý námět, krátké kapitoly mi vyhovují, ale konec jaksi podivně rychlý..

Kexina
06.05.2022 3 z 5

Zajímavá kombinace relativně napínavé psychologického románu a klasické slátaniny pro ženy. Příběh nijak nepřekvapí, vývoj i závěr je předem jasný a hlavní postavy jsou tak šablonovité, že si je těžko člověk představí jinak než jako panáky z kartonu. Ale přesto má děj docela rychlý spád a jako oddechovka na dva večery není kniha k zahození.
Celkově..nenadchne,neurazí.

Alienn
09.04.2022 5 z 5

Knihy této autorky jsou pro mě takovým milým pohlazením. Tato byla trochu jiná, než jsem u ní zvyklá, zajímavé téma. Opět nechyběl humor ani romantika, bavila mě tak, že by klidně mohla být i delší.

denča1000
24.02.2022 4 z 5

Příjemný, čtivý a oddechový román, od kterého se těžko odpoutává, protože čtenáře stále láka číst dál.

Angie.D
03.02.2022 3 z 5

Autorku mám veľmi rada, ale táto knižka ma veru až tak neohúrila. Zápletka je zaujímavá, dej sa pekne vyvíja a i keď je to predvídateľné, tak to baví čítať :) číta sa to ľahko a rýchlo. Avšak, hlavná hrdinka Lexi Smart mi dosť liezla na nervy. S takým priezviskom by som čakala, že teda bude celkom smart, ale bohužiaľ to bol práve opak, miestami bola vyslovene zabrzdená. Chlapské postavy nemali tiež bohvieaký charakter a s ani jedným nemala Lexi bohužiaľ žiadnu chémiu.
Vedľajšie postavy ako mama a sestra Lexi boli extrémne otravné a vyslovene zlé.
Knižke chýbal humor typický pre knihy od Sophie Kinsella. Škoda.
Nebolo to zlé, ale ani nenadchlo. Ako knižka na oddych na dovolenku však fajn :)

pollyn
09.12.2021 4 z 5

Kinsella má prostě skvělé hrdinky! A miluju její humor :)
Líbily se mi obě její verze, protože ve své podstatě to byla jedna a tatáž akorát s různými zkušenostmi a vzpomínkami.

Charley
22.02.2021 4 z 5

Moje prvotina od autorky a musím přiznat, že se mi čtení moc líbilo. Sice oddechovka, ale oddechla jsem si moc dobře :) určitě sáhnu i po jiné knize autorky

keiko33
27.12.2020 4 z 5

Taka mila oddychovka a klasika od Kinsella. Je to vtipne, hlavna hrdinka je ako vzdy, trochu blazniva. Nieje to autorkin top, ale urcite z tych lepsich.

Josh
28.06.2020 4 z 5

Další (druhý) pokus od této autorky byl mnohem lepší než Bohyně v domácnosti. Námět byl zajímavý a sám o sobě už vedl k zamyšlení, jaké by to bylo kdyby…. Postavy zde byli reálnější, méně naivní, více vtipných situací, prostě vše vyvážené. Očekávané lehké a svižné čtení, prostě „oddechovka“.

Vzpomenout si - na hodného, empatického, hezkého a! zajištěného Jona…. Sen!!

Aaloha
17.06.2020 4 z 5

Příjemná oddechovka, nechyběl humor a romantika.

DK197
08.03.2020 4 z 5

KNIHA: Za mě i přes rychlý nijak nešokující závěr a málo vykreslené charaktery vedlejších postav ano. Velkým plusem je humor a já se bavila přímo královsky. Oddechovka na pár dní s tématem amnézie plná komických situací, milostného jiskření a hledání sebe sama... jak v práci, tak na poli osobním. 85 %

lenka7348
17.02.2020 4 z 5

Další kniha od Kinselly, která se čte prakticky sama. Velmi příjemná oddychovka s celkem zajímavou zápletkou. :-)

cukrovka
30.01.2020 5 z 5

Příjemná a čtivá oddechovka. Příběh byl plný nadsázky a humoru.

nani_nka
08.01.2020 4 z 5

Ku knihám od Kinselly sa vždy rada vraciam. Hoci všetky sú si podobné v tom, že na 100% môžete očakávať hlavnú hrdinku, ktorej sa trápne situácie stále lepia na kožu, tak vždy sa pri jej knihách zasmejem, zrelaxujem a zaľúbim do tých úžasných dokonalých hlavných hrdinov. Tak tomu je aj pri tejto knihe, ktorá rozpráva príbeh Lexi, ženy ktorá sa vďaka strate pamäti vrátila myšlienkovo o tri roky dozadu. A postupne sa dozvedá, že má manžela, kariéru.. Ba dokonca aj milenca.

Kája95
11.11.2019 2 z 5

Kniha je docela milá, předvídatelný závěr, na oddechové čtení příjemná. Docela mi vadila až hloupá Lexi. Pokud byla dříve úspěšnou podnikatelkou tak i po amnézii nemohla být takhle nešikovná až nemožná. Dokola se opakující hláška " vtip je v tom .... "