Vzestup a pád české sociální demokracie

Vzestup a pád české sociální demokracie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24704/bmid_vzestup-a-pad-ceske-socialni-demokr-76p-24704.jpg 2 34 6

Bývalý český premiér přichází s knihou, kterou sám označuje jako "politický horor". Přesně takovou se jeví i situace na naší politické scéně. Zeman rozebírá příčiny osobního selhání klíčových postav, jehož důsledky dopadají na každého z nás. Korupce, klientelismus, touha po moci, osobní zájmy i obyčejná lidská hloupost, to jsou jevy, které autor kritizuje, ale pokouší se i nabídnout řešení, jak z toho ven.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
29.03.2020 4 z 5

Nečetl jsem první autorovu knihu a tato se ke mne dostala omylem - jaksi navíc. Kdysi jsem si předsevzal, že nebudu číst knihy bývalých politiků. Jenom blbec nemění svůj názor, jak kdysi autor této knihy připomněl. Přečetl jsem již Churchillovy paměti o druhé světové válce - šest dílů a každý díl má asi 600 stran - a pochopil jsem, že na pamětech politiků něco bude. A tato Zemanova kniha pro mne není důležitá pro svou literární hodnotu, ani nestojím o informace o korektnost vztahů mezi politiky, ale zajímá mne jeho hodnocení po boji, "kdy je každý generálem". A o tom Miloš Zeman píše otevřeně, domnívám se, že nic nezatajil, a má to pro mne hodnotu z hlediska posuzování historie hlediskem jednoho z aktérů. A mám trochu upravený názor na nedávnou historii a vím něco víc o tom: "jak to tenkrát bylo".

romualda
01.02.2020

Souhlasím, že se Zeman pokusil něco vyždímat z úspěchu své první knihy, ale nepovedlo se to, na konci roku 2006 se kniha prodávala za pětinovou cenu. O čem kniha je, tak to je popsáno v úvodníku. Nutno počítat s autorovým egem, opětovným navážením do těch, kteří se s ním dostali do sporu (Buzková, Gross, Špidla, Kraus, Zaorálek). Sám se ale vůbec neřídí svými radami, např. napsal, že novou stranu zakládat nedoporučuje a pak založil SPOZ, mnoho věcí také zamlčuje, píše, že ČSSD měla po volbách 2002 vládnout menšinově, nějak se dohodnout s ODS nebo s KSČM a už nemluví o tom, že Vladimír Špidla před volbami jasně říkal, že chce vládnout koaličně a s ODS obchodovat nechce. A toho by se našlo více. Nicméně, pokud vás zajímá politika, její zákulisí, tak si to přečtěte.


Venda32
04.01.2020 1 z 5

Kniha následovala po bestselleru té doby Jak jsem se zmýlil v politice. Působila na mě dojmem, že je potřeba co nejvíc vyždímat z úspěchu své předchůdkyně. A také si kopnout do všech a všeho, kde to nevyšlo v prvním titulu.

Clarabel
01.08.2019 odpad!

Tak tohle je síla. To by měli psychiatři předepisovat svým pacientům místo narkoleptik. Otevřete knížku, zkoušíte se začíst a po dvou odstavcích, ze kterých tryská autorovi přebujelé ego, spíte jak důchodce po půl láhvi Becherovky.

Sajdeman
02.10.2012 1 z 5

Po přečtení knihy "Jak jsem se mýlil v politice" jsem šáhl po této a těšil jsem se jak Miloš zase všechny naštve :)
Tahle kniha je spíš pro straníky ČSSD, kteří tuto knihu můžou brát jako doporučení svého (bejvalého) Vůdce, jak dále udržet ČSSD při životě.
Z mého pohledu (protože nejsem ani člen, ani sympazitant ČSSD a už vůbec ne SPOZ) je to celkem o ničem.
Jediné co mohu ocenit je nahlédnutí do zákulisí české politiky, ale bacha ať se při čtení nepozvracíte :o)))

Jakub Lysek
21.09.2011 3 z 5

Velice zábavné čtení. Ale v mnoha názorech nelze souhlasit a to nemyslím ideologickou kritiku z obou pólů..

Štítky knihy

politika ČSSD Miloš Zeman, 1944-

Autorovy další knížky

Miloš Zeman
česká, 1944
2005  60%Jak jsem se mýlil v politice
2006  48%Vzestup a pád české sociální demokracie
1998  38%Kdo je Miloš Zeman
2012  44%Zpověď informovaného optimisty
1998  51%Zpověď bývalého prognostika

Kniha Vzestup a pád české sociální demokracie je v

Právě čtených2x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce34x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x