Výživa pro člověka a Zemi

Výživa pro člověka a Zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48324/vyziva-pro-cloveka-a-zemi-48324.jpg 4 9 4

Život v harmonii přináší radost, porušování přírodních zákonů komplikace. Všechno je složitě provázáno - zdraví, mysl, výživa, mezilidské vztahy. Naše svobodná vůle nám dává možnosti rozhodnout se pro změnu našeho dosavadního způsobu života, našeho myšlení, stravování nebo postoje k druhým bytostem. První ale musí přijít rozhodnutí. Je lhostejné, jakými cestami jsme k němu dospěli, zda složitě zmítáni osudem a špatnými zkušenostmi, nebo jen tak. Šťastní lidé nepotřebují mnoho. Zkuste nalézt své zdraví a harmonii za pomoci této knihy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , EarthSave
Originální název:

Ernährung für Mensch und Erde


více info...

Přidat komentář

VNI
09.11.2023 5 z 5

Kniha stojí za přečtení. Je tenká 158 stran. Dívá sa na výživu nově a lépe. Vysvětluje a dodává důkazy o prospěšné veganské stravě a vegeteriánské stravě. Také pochopíte, že veganství není jíst polotovary a zpracovaná jídla bez masa a vajec. Několik receptů na závěr. Vysvětluje které civilizační choroby jsou z nadúžívání živočišných produktů. Praktická doporučení. Na knize nejsou napsány ani tituly autora ani není vychvalová. Kniha velice nenásilným zbůsobem. Čistě fakticky vysvětluje. Je skromná a velice užitečná.

whack
14.01.2019 4 z 5

Kniha je tematicky rozdelená na 4 kapitoly, pričom každá stojí za prečítanie. Hovoria o našom vzťahu k zvieratám a ich konzumovaniu naprieč históriou, porovnáva rôzne náboženstvá v tejto otázke a hovorí o chybných výkladoch častí Biblie. Ďalej hovoria o zdravotných rizikách spôsobených potravou živočíšneho pôvodu, o zdravotne vhodnom získavaní a výrobe potravín a pod. Pozitívne vnímam najmä tie časti, ktoré sa venujú environmentálnym a hospodárskym otázkam, ekológii a problémom ochrany zvierat.


Metroušek
12.02.2017 5 z 5

Výborná kniha, která značně přispěla k tomu, že jsem už osmým rokem spokojeným vegetariánem. Pokud aspoň trochu váháte, zda pojídání mrtvolek vybraných zvířat (psy, kočky nebo žáby asi z nějakého důvodu nejíte, ale jiní si na nich možná pochutnají) je správnou cestou ke zdraví, tato kniha vám jistotu dodá: není, a rád tento závěr potvrzuji. Vypůjčenou mikrovlnku jsme okamžitě vrátili, a náš téměř nový fritovací hrnec zmizel od popelnic během půlhodinky... A před námi se otevřel nový svět, plný báječných, zdravých a lehkých, dříve nám bohužel neznámých jídel.

edysy
18.12.2013

Ke knížce jsem zpočátku přistupovala s trochou ostražitosti. Totiž o jejím autorovi se všude píše, že vykazuje vysoké IQ. Takovéto informace nemám moc ráda, tak jako nemám ráda, když si někdo na vizitku napíše titul. Aby každý věděl… Knížka je ale psaná dost moderně, racionálně až vědecky, i když popisuje pro běžného člověka západní společnosti alternativní způsob výživy. Každopádně stojí za přečtení a doporučila bych ji každému, kdo chce zlepšit své zdraví a zvláště milovníkům zvířat.

Štítky knihy

vegetariánství zdraví ochrana zvířat stravování, výživa veganství zdravá výživa

Autorovy další knížky

Christian Opitz
německá, 1970
2002  84%Výživa pro člověka a Zemi
2000  70%Tachyon: Neohraničená energie
2003  73%Zkratkou ke svobodě

Kniha Výživa pro člověka a Zemi je v

Přečtených13x
Doporučených4x
Knihotéce13x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech6x