Vykupující láska

Vykupující láska https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276088/mid_vykupujici-laska-5BI-276088.jpg 5 121 35

Psal se rok 1853, Kalifornii zachvátila zlatá horečka. Muži byli ochotni prodat svou duši za pár valounů zlata a ženy prodávaly své tělo, jen aby měly kde hlavu složit. Angel nečeká od mužů nic než zradu. Jako dítě ji prodali do nevěstince a přežívá jen díky své nenávisti a hrdosti. Ze všeho nejvíc nenávidí muže, protože jejich vinou se cítí vnitřně prázdná a mrtvá. Potom však potká Michaela Ozeáše. Muže, který tvrdí, že mu milující Bůh řekl, ať si ji vezme za ženu. Podaří se mu svou láskou roztavit ledy, které svírají Angelino srdce? Nebo je toho schopen jen Ten, který svou láskou převyšuje každé lidské stvoření? Silný příběh založený na osudu proroka Ozeáše živě popisuje, jak vykupující, bezpodmínečná a překrásná láska proměňuje život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Redeeming Love , 1997


více info...

Přidat komentář

evineckY
19.07.2023 5 z 5

Krásný, z větší části smutný a silný příběh.
Je to příběh o Sarah - Anděle, která si ve svém životě vytrpěla, jako málokdo.
Od narození nechtěná otcem, od osmi sirotek a její začátek zneužívání a prostituce.
Nepozná lásku a když k ní dojde, tak jí neumí přijmout...

Boh tajuplnými spôsobmi
koná svoje zázraky...

Petras_ka
10.03.2023 4 z 5

Keby mi túto knihu tak trošku "nenanútila" kamarátka asi by som po nej nikdy nesiahla.
Názov ma veľmi nezaujal a novšie vydanie má na obálke ženu v noblesných plesových šatách, ktoré vôbec neodpovedajú dobe, v ktorej sa príbeh odohráva. Nevedela som čo od knihy očakávať, tak som si povedala, že to jednoducho skúsim a keď ma nezaujme odložím to. Pustila som sa do čítania a po pár kapitolách som bola veľmi príjemne prekvapená. Príbeh zatrpknutej, životom ubitej Anjely a bezhranične milujúceho a trpezlivého Michaela ma chytil za srdce. Kniha vás donúti zamýšľať sa nad zmýšľaním a konaním postáv. Dokonca som niektoré zvraty úplne neodhadla.
Som rada, že som tejto knihe dala šancu. Odporúčam knihu aj film. :)


Lidska_ctecka
24.01.2023 5 z 5

Vykupující láska je nádherný, silný příběh, který se mě velmi dotknul. Už teď vím, že na tuto knihu nikdy nezapomenu a určitě bude patřit mezi mé TOP. Najdete v ní úžasně vyobrazený tehdejší život, s těžkostmi i radostmi, a proměňující moc lásky - lidské i Boží, od manžela i od přátel.
Velmi jsme nad knihou přemýšlela a nejsem si jistá, jestli bych přežila vše, čím si musela Angel projít. Místy mě to dohnalo k slzám a uvědomění, že se ve světě takové věci dějí, je hrozné.
Ale zajímavé je, že ke mně mluvila spíš Michaelova láska a víra. Říkám si, že chci mít také tak silnou víru a vůli. Možná naším údělem není být zachráněni, ale naopak někoho zachránit, někomu pomoct...

PS. Film je také pěkný, ale kdybych knihu předtím nečetla, většinou bych nic nechápala. To, co je v knize tak krásně popsané, nepochopíme z dvou hodin filmu. (Navíc tam spoustu důležitých věcí chybí. Kniha by vystačila na min. osmi dílný seriál). I postavy na mě působili jinak, než jak byli vykreslené v knize. Pokud se chcete podívat na film, určitě si nejprve přečtěte knihu!

Ivuška235
23.11.2022 5 z 5

Četla jsem hodně románů, ale tento román je prostě TOP!

Karin94
30.01.2022 4 z 5

Príbeh bol krásny, krutý, smutný, nespravodlivý, ale aj romantický. V knihe sa mi páčilo, že to bolo z obdobia 1850 a keď si to zoberiem do úvahy teraz, tak ľudia v minulosti mali naozaj v niečom ľahký život, oproti nášmu - doktori, ženy (pôrod), hľadanie práce a pod. okolo domu bolo síce veľa roboty, ale vtedy to bol život, nie ako dnes. Ľudia zvyčajne leniví, roboty je málo a aj keď sa nejaká naskytne, nie je to také, že už aj pracuješ. Mladí len na telefónoch, PC a žiadne detstvo. V knihe si všetko vyrábali sami, a úplne som sa nad tým usmievala, keď som to čítala, pretože je to predsa pre mňa minulosť a nevedela som toho toľko, čo som sa dozvedela. V tomto ma to milo prekvapilo.

Čo sa osudu mladej Anjely týka, tak to milé vôbec nebolo. Bolo veľmi smutné, čím všetkým si prešla, a nedokázala vďaka tomu ničomu a nikomu dôverovať. Miestami mi liezla na nervy, ale keď si to spätne uvedomujem, nemá ma to prečo rozčuľovať iba jej treba dať veľké pochopenie. Michael, jeden dokonalý milujúci mladý muž, ktorý miluje naozaj celým svojím srdcom, a nevzdáva sa bez boja.

Kniha bola o silnej, úprimnej a bezpodmienečnej láske, ktorú nevidieť len tak v realite a už vôbec nie v každej druhej knihe.
Ja to už druhýkrát čítať určite nebudem, pretože aj keď som už dosť vekovo stará, stále som na takúto knihu nedospela. Čiže veľmi ľutujem, že som si ju neprečítala o takých 15 rokov neskôr. Možno by som jej chápala oveľa viac ako teraz, pretože práve toto tá kniha vyžaduje, pochopenie.

Eliška2110
21.11.2021 5 z 5

Krásná kniha. Velmi silný příběh. Doporučuji. ️️

Anne Leyyd
27.10.2021 5 z 5

pro všechny, koho by to zajímalo: brzy bude film na motivy této knihy a vypadá zatím celkem dobře :-) zde trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_8RIlIOd_us

Dithiantusi
15.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Toto bola moja prva kniha od Francine Riversovej - a nemohla som sa odtrhnut.
Zaciatok je srdcervuci. To, ako Francine dokaze navodit dej a city k nemu pridruzene je priam fascinujuce. Malej Sarah sa v detstve stalo to, co by sa nemalo stat ziadnemu dietatu. Nenavist otca, tragicka smrt matky, predali ju do nevestinca. Sarah ma viac nez iba zranene srdce.. Vyrastie z nej krasna, avsak uzavreta a tvrda zena Anjela. Stale pracuje v nevestinci. Jej srdce je obohnane obrovskym murom. A je ako vo vazeni. Po brutalnej bitke od 'klienta' v nevestinci ju polomrtvu Michael berie k sebe domov. Stara sa o nu a ozeni sa s nou. Sice o nej nic nevie, je vsak pripraveny milovat ju. A nie len tak hocijako. Je pripraveny dat lasku dokonalu. Vnima tu bolest a zranenia, ktore ma Anjela v sebe, avsak ked sa postupne dozveda pravdu o nej, je to horsie ako si myslel. Michael je ale krestan. A nie hociaky - Michael je skutocny krestan a skutocny muz. Na pomoc si vola nikoho mensieho nez Pana a spolu s Nim sa snazia pomoct Aniele k uzdraveniu duse a k zivotu, aky pre nu Boh naozaj chce. Avsak je to cesta velmi bolestna pre oboch - Anjelu aj pre Michaela. Ci sa to podari, si urcite precitajte. Kazda zena, ktora si precita tuto knihu - by mala pochopit, ze muz ako je Michael takmer neexistuje- realny muzi maju v sebe omnoho viac hrdosti a pychy a preto je dobre nehladat Michaela medzi muzmu okolo nas. Michael totizto v tomto pribehu prestavuje Kristovu lasku k nam. Lasku, ktora je schopna a ochotna znasat nase zrady, nasu bolest, lasku, ktorej ked vrazite noz do srdca - tak sa nemensi ale zvacsi. Ja pochadzam z rozbitej rodiny - otec nepritomny, mama chladna. Velakrat mi vyhrkli slzy, lebo som mala pocit, ako keby Francine dala do svojej knihy myslienky ,ktore sa mne samej prehanaju hlavou. Ako keby pisala o mne. Vela krat som musela nachvilku prestat citat aby som osusila slzy, a zamyslela sa. Vela veci z tejto knihy mi prenikli hlboko do srdca. Vdaka tejto knihe si clovek naozaj moze uvedomit Boziu lasku, ktora je dostupna aj tomu najvacsiemu hriesnikovi a tej najzlomenejsiej dusi.
Absolutnym vrcholom celej knihy bolo to, ked sa Anjele snivalo o panovi Jezisovi a ked ju nazval jej pravym menom (Iz 43,1).
Citanie tejto knihy odporucam kazdej (obzvlast) zranenej dusi. Citajte a prosim majte na pamati, ze muz ako Michael existuje - vola sa Jezis a naozaj vas miluje tak, ako Michael Anielu v tejto knihe. Tato kniha nebola napisana len tak.

strana1-100
06.09.2021 5 z 5

Tahle působivá kniha mě přivedla k mnohému zamyšlení. Zpočátku jsem si říkala, že každá žena by chtěla muže jako Michael. Ale pak mi došlo, že to může být i jinak, že Michaela můžeme najít sami v sobě. Ne hned, možná ani úplně, ale krůček po krůčku, vždycky když se nám podaří vnímat jednání druhého bez clony vlastních zraňujících emocí, naší křehké, ublížené dušičky, a podle toho jednat. Kupodivu vůbec necítím, že by fakt, že jsou postavy románu smyšlené, znemožňoval ve skutečném životě dosáhnout toho, čeho dosáhly ony. Čímž, myslím, dosáhla svého cíle autorka. :-) Skutečně rafinované - vložit silný duchovní motiv do superčtivého milostného příběhu. Skvělá kniha.

Jarka_rybář
08.05.2021 2 z 5

Tahle kniha je moc hezká. Michaelova víra a jeho oddanost jsou až dojemné.

ZoeChaya
12.04.2021 4 z 5

Přestože mívám výhrady k takovým knihám (jak na biblické motivy, tak milostné romány), byla jsem touto knihou příjemně překvapená a četla se mi pěkně. Mohla jsem i využít čtenářské výzvy a darovat ji kamarádce, která zrovna smutní... Kniha o lásce, která převyšuje absolutně cokoliv.

Jurajovamaka
25.03.2021 5 z 5

Krásna kniha, jedna z najkrajších aké som v živote čítala.
Kniha je poprepletaná citátmi zo svätého Písma...a aj napriek tomu podáva jeden krásny príbeh zo života o láske, porozumení...sprevádzaný Bohom...
Ďakujem autorke za nezabudnuteľný zážitok ❤
❤❤❤ O D P O R Ú Č A M
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Krásna kniha, jedna z najkrajších aké som v živote čítala ❤❤❤
O D P O R Ú Č A M

Evaho73
31.12.2020 5 z 5

Príbeh na motívy života biblického proroka Ozeáša, ktorý si vzal za manželku cudzoložnicu Gomer.
Veľmi oceňujem toto literárne stvárnenie, i keď v skutočnom živote je takáto veľká láska, trpezlivosť a obeta skôr vzácnosť ako realita.
Zaujalo ma aj westernové pozadie príbehu z čias osídlovania Ameriky, kde som v konaní niektorých postáv nachádzala ďalšie nemenej ušlachtilé ľudské vlastností - ochotu vzájomne si pomáhať, podeliť sa o svoj majetok, nikoho neodsudzovať alebo schopnosť odpúšťať.
Prvoplánovo príbeh vyznieva ako veľké klišé, ale kto chce nájde v ňom veľa životne dôležitých posolstiev.

Simona99
14.06.2020 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla tak nádherně "čistou" knížku o lásce, pokoře a pochopení...
Úžasný příběh...

Kekik
18.02.2020 5 z 5

Příběh velké lásky, která překoná mnohá úskalí. Náboženská tématika je zde podána tak, že není na obtíž. Autorka nám nic nevnucuje.
Příjemná oddychová četba.

mysterygirl
26.12.2019 5 z 5

Nádherný příběh, na konci jsem potřebovala kapesníky, moc me to dojalo

Dandy1
07.11.2019 5 z 5

Tohle mě moc bavilo. Autorka si hezky pohrála s povahou postav i s mými city.

Marika Vanova
19.08.2019 5 z 5

Drsný a nakonec i krásný příběh Sáry, která musela od mala prožít mnoho zlého a přece byla zachráněna a uzdravena . Moc se mi to líbilo a dobře se to četlo.

pip11
21.07.2019 5 z 5

Velmi emocionální kniha, naprosto srdcervoucí. Tolik utrpení a zoufalství, až jsem nemohla popadnout dech. Příběh je o dívce, která žije v temné nekončící noci. Poté co už ztratila veškerou naději, se jí začíná pomalu otevírat nová budoucnost. Slovy příliš nelze popsat tento příběh, je hluboký a velmi silný.