Vy jste placebo

Vy jste placebo https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317337/mid_vy-jste-placebo-xk6-317337.jpg 4 67 18

Víra mysli skutečně uzdravuje V knize Jste placebo doktor Joe Dispenza předkládá několik doložených případů těch, kteří překonali rakovinu, srdeční choroby, depresi, artritidu nebo třesy spojené s Parkinsonovou chorobou pouze díky tomu, že věřili v placebo efekt. Doktor Dispenza však popisuje i odvrácenou stranu placebo efektu – jak například onemocněli nebo dokonce zemřeli lidé, kteří byli svědky čarodějnických nebo voodoo praktik, nebo poté, co jim byla stanovena chybná diagnóza a oni si mysleli, že trpí vážnou chorobou. Víra může být tak silná, že farmaceutické firmy používají dvojité a trojité náhodné slepé studie, které se snaží vyloučit moc mysli nad tělem při posuzování nových léků. Využijte efektivně placebo efekt Doktor Dispenza dělá mnohem více, než jen zkoumá historii a fyziologii placebo efektu. Pokládá si otázku, zda je možné se naučit principy placebo efektu, aniž byste se spoléhali na jakékoliv vnější látky, a dosáhnout stejných vnitřních změn v oblasti zdraví člověka a nakonec i celého jeho života. Dále předkládá vědecké důkazy (například rentgenové snímky mozku) neuvěřitelných případů uzdravení, jichž byl svědkem na svých workshopech, na kterých se jeho účastníci naučili osobnostní transformaci založené na praktickém využití tzv. placebo efektu. V závěru knihy je vysvětleno, jak může meditace změnit naši víru a očekávání, které nás drží zpátky – což je první krok k vyléčení. Nic není nemožné… stačí uvěřit Kniha propojuje nejnovější výzkumy na poli neurovědy, biologie, psychologie, hypnózy, životních podmínek a kvantové fyziky, aby potvrdila účinky placebo efektu… a rovněž ukázala, jak může být zdánlivě nemožné v konečném důsledku skutečně možné.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Anag
Originální název:

You Are the Placebo , 2014


více info...

Přidat komentář

Elea
19.02.2024 5 z 5

Moje první kniha od autora, ale určitě není poslední, líbila se mi, přinesla mi hodně myšlenek k úvahám a zamyšlení. Líbilo se mi, že autor jen neříká, že je nutno změnit způsob myšlení (jako řada jiných knih), ale také radí, jak ho změnit.

Mathiola8
08.12.2023 5 z 5

Spoustu nových vhledů záleží jen na vás zda něco z tohoto přijmete do svého života.


pablito
03.12.2023 3 z 5

Knížka to je dobrá, ale pro mě tam nic nového nebylo.

marteen
23.04.2023 5 z 5

Tahle kniha mě už během čtení až neuvěřitelně zlepšila každodenní žití. A to jsem skeptik! Pomohla mně zbavit se panických atak a snížit chronické úzkosti a strachy na minimum. A to jen díky několika málo myšlenkám, které však mají obrovskou sílu a moc. Doporučuju všem, kteří bojují se stresem, strachy a úzkostmi, ale i s dalšími nemocemi.

Alaglesia
09.02.2023 2 z 5

Autor knihy se dokázal uzdravit z vážného úrazu páteře silou myšlenek. O tom, jak mysl dokáže být mocná a formuje náš život, vím. Kniha představuje vědecké podklady pro skeptiky, že tomu tak skutečně je. Nic nového mi kniha nepřinesla a oficiální jazyk a podložené výzkumy mi byly spíše na obtíž.

Clea3112
09.09.2022 4 z 5

AUDIOKNIHA : Rozhodnete-li se změnit cokoliv ve svém životě a uvěříte-li tomu, že je to možné, pak je to skutečně možné. To je hlavní poslání knihy, podepřené mnohými příklady ze života a praxe.Kniha může být vaším průvodcem, motivačním koučem, rádcem, kamarádem i oporou v nelehké situaci. Uvěříte-li autorovi a hlavně sami sobě, dojdete, kam potřebujete. Na závěr dvě inspirativní vedené meditace.

Bytost na cestě
09.09.2022 5 z 5

Mám Joea ráda, pojmenovává věci, které vnímám. Když poslouchám přednášky, zapadávají mi jednotlivé střípky do sebe. Někdy stačí nějaká věta a já se dostanu do stavu, kdy nestačím chápat a zapisovat si jednotlivá propojení... všeho :) Někdy ty změny nemusí jít jen přes meditaci, záleží, jak jsme ochotni změnit sami sebe, přeprogramovat se a uvěřit tomu, že můžeme. A jak moc to dokážeme procítit. Já si knihu užila :)

roso.mak
20.08.2022 3 z 5

Na příručku typu Happily after ever docela dobrý.

Celou dobu vám slibuje návod na štěstí, který je tam nakonec na pár stránkách a klidně si dovolím zaspojlovat a shrnout ho do jednoho slova: "Meditujte!"

Objev jak noha.

Ale ty motivační "historky ze života" jsou poměrně zábavné a neříká vyloženě nesmysly, takže vlastně dobrý.

Eva2424
12.04.2022 1 z 5

Nee, za mne opravdu ne.
Pochvalnými komentáři jsem se nechala přesvědčit, že by tato literatura mohla být jiná než většina knih na téma, jak být zdravý, šťastný a bohatý snadno a rychle. Naprosto věřím tomu, že se člověk dokáže vyléčit silou myšlenky, ale chce to určité nasazení ze strany uzdravujícího, to je jedna věc a pak velké štěstí nebo chcete-li boží vůli, to je druhá věc. Autor zde na případech Marilyn, Josefa, Joeho a dalších x postav opět vyvolává dojem, že je to hračka. Nelíbí se mi tento způsob interpretace, kde se prezentuje množství zázračně uzdravených konkrétních případů, aby se zaplácalo 352 stran, přitom jádro by se vešlo na jednu. A co je naprosto nejhorší, jak si teď kdekdo bere do huby kvantové pole, aby vysvětlilo naši všemocnost. Vždyť kvantová fyzika byla záhadou i pro Feynmana a ten ji vyučoval! Takže ano, člověk skutečně dokáže zázraky, ale není potřeba to hloupě vysvětlovat kvantovou fyzikou ani mozkovými vlnami, stačí cítit, že to tak prostě je!

Verpax
10.01.2022 4 z 5

Zajímavé. Zkusím to aplikovat :)

ziriant
26.09.2021 5 z 5

Další z knih, která umí krásně otevřít oči - pokud se ovšem skutečně sami dívat chceme. Nenásilné a čtivé podání, poměrně jednoduchý způsob vysvětlení, mraky motivace vystavěné na vědeckých základech i na empirii. Věřím čím dál více tomu, že pokud myslíme pozitivně, dějí se nám pozitivní věci, proto vím, že tato kniha ke mně (bez nějakého hledání) přišla proto, že jsem ji potřebovala. Vždy jsem byla člověk, který nevěří v téměř nic, ani v alternativní způsoby, ale dokonce ani nijak extra v účinky farmaceutických preparátů. A baví mě, že mě život dovedl právě sem. Do chvíle, kdy pracuji ve farmaceutickém oboru a kdy zároveň vím, že ten mi v cestě ke zdraví nijak nepomůže. Do chvíle, kdy držím v ruce tuto knihu, jednu z delšího řetězce, kolem něhož si vykračuji, a říkám si "všechno je tak, jak má být". Léčba začíná tím prvním krokem a pokud jste již vykročili a oči chcete mít otevřené, bude pokračovat nejen při čtení pana dr. Dispenzy, ale hlavně poté. Z knihy jsem nadšená.

GepardLady
23.05.2021 4 z 5

Osobně si myslím, že současná společnost potřebuje od toho svého hledání v materiálním světě a prohlubující se deprese z nenalézání popostrčit dál směrem k duchovní cestě. Spousta lidí je ale mylně udržována v přesvědčení, že duchovno = náboženství = příslušnost k nějaké církvi. A to je odrazuje. Pro ně je důležité najít oporu v tzv. nové vědě - vědě, která objevuje spojitosti mezi zákonitostmi světa a ducha, jež materialistická věda urputně popírá. Jsem proto ráda, že jsou tu tací, jako je Dispenza, kteří nám racionalistům nabízejí jiný pohled.
Moje druhá knížka od Dispenzy, první byla Probuďte své božství, kterou jsem dostala k Vánocům. Je hodně podobná, ale zároveň mi pomohla doplnit chybějící dílky do pomyslného puzzle, které jsem začala skládat s předešlou přečtenou knížkou. V té mi trochu chyběl "návod na meditaci", protože už tam bylo vedení pro různé meditace a já pořád tápala, jak s tím vlastně začít (jsem takový věčný začátečník, asi jako v učení se jazyků). Důležitá pro mě byla pasáž o příliš analytických typech a jejich ztížených podmínkách pro meditaci. To jsem přesně já. Nicméně to bylo inspirativní a motivující čtivo, tak, jak to Dispenza umí. Tak teď jen nenechat to vyprchat a pustit se do práce :-)

DYRKA98
10.05.2021 5 z 5

Moje první kniha od autora. Moc se mě líbila, za mě skvělé.

Stanas513
03.05.2021 5 z 5

Četba určitě dost náročná, vyžaduje hodně přemýšlení. Zkusím se podle ní řídit.

PietroGrencik
27.03.2021 5 z 5

Oproti prvému dielu je tento viac zameraný na zdravie/chorobu a vplyv placeba (myšlienok) na zdravie.

Odporúčam ako prevenciu, nielen proti KO VIDU ;)

janulka1310
28.02.2021 5 z 5

Trošku náročnější četba, ale naprosto skvělá. Vědecky vše vysvětleno a dokázáno. Doporučuji všem přečíst, obzvláště v téhle době covidové.

Martin_Eli
28.09.2019 1 z 5

Nevím, kniha je, mírně řečeno, zvláštní. Skutečně nevěřím, že si silou vůle vyléčíte zlomenou páteř, byť chápu, že psychosomatika je při zdraví pacienta důležitá...

LivN
13.03.2019 5 z 5

Masterpiece! Knížku jsem dostala na vánoce a lituji toho, že jsem ji nezačala číst dřív. Hodně mě naučila. Je to až neuvěřitelné co se v ní dozvíte.