Vstupenka do ráje

Vstupenka do ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95161/vstupenka-do-raje-95161.jpg 4 325 50

Sympatická Laura, hlavní hrdinka nového románu, má na krku takřka čtyřicítku, manžela, dvě dcery, práci, která ji vysiluje, ale docela baví, a rodinu, která ji baví a občas taky pěkně vysiluje. Laura by mohla být spokojená a šťastná. A taky je. Skoro. Až na ten stereotyp. Všechno je pořád dokola, do práce, z práce, uvařit, vyprat, vyžehlit, zkontrolovat úkoly... Navíc „víkendové“ manželství s Tomášem, řidičem kamionu, za ty roky také trošku zevšednělo, horká vášnivá zamilovanost kamsi vyprchala a ve vztahu, vlastně docela stabilním a pěkném, Lauře něco chybí. A pak se objeví o deset let mladší Marek a rázem je všechno jinak. Život i sex je tak krásný, když si ho člověk umí správně užít!... celý text

Přidat komentář

4xbabča
06.03.2024 2 z 5

Kniha se sice docela dobře četla, ale příběh samotný se mi tolik nelíbil, už jsem od autorky četla lepší knihy.

Amneris
02.10.2023 3 z 5

Oproti příběhům náctiletých hlavních hodinek se v této knize setkáváme s dospělou ženou. Laura je manželka a matka dvou dcer, v životě jí dost věcí štve a tak se rozhodne jednat. Jestli to bylo dobré rozhodnutí, se čtenář dozví, když si knihu přečte. Za mě je to průměrná kniha, někdy jsem Lauřino chování a jednání fakt nechápala. Mám pocit, že Lence Lanczové jde psaní příběhů spíše mladších hrdinek :-)


Pippi
08.02.2023 5 z 5

Nejlepší autorčina kniha pro dospělé. Hlavní hrdinka se sice chová jako kráva, ale mnoho žen se v životě opravdu takto zachová. Je to realita, žádná růžová pohádka. Krom svých dcer a rodiny nakonec ublížila nejvíc sama sobě. Za mě opravdu super kniha.

mina_harker
01.05.2022 2 z 5

Slabé, předvídatelné. Nad uvažováním hlavní hrdinky člověk jen kroutí hlavou...

Klára90
16.03.2022 2 z 5

Kniha se mi bohužel moc nelíbila. Děj byl víceméně o ničem, docela předvídatelný od začátku. Hlavní hrdinka byla nesympatická, docela sobecká s hodně velkými růžovými brýlemi na očích, že ani neviděla problémy svých dcer.
Přeci jen jsem ji přála trochu lepší konec, ale kniha byla hodně realistická, takže takový konec je asi opravdovější.

Tracyenka
12.02.2022 2 z 5

Jako náctiletá jsem Lanczovou četla ráda, i když už tehdy jsem si říkala, že málokterý příběh je reálný. U této knížky je to přesně naopak, příběh je ze života, ale čtení mě moc nebavilo. Buď tomu chybělo to "něco" z předchozích knih, nebo jsem na tuto autorku už opravdu moc stará a jinde...
Hlavní hrdinka je hodně nesympatická a sobecká, její rozhodnutí nechápu ani s odstupem, obrat ohledně Marka z ničeho nic, bez předchozího "uvědomování si", konec mi připadá takový nijaký a nedotažený.. Tahle knížka se spíš nepovedla.

maryska09
04.09.2021 3 z 5

Čtivá kniha populární autorky o velké lásce, naivitě a ukvapených rozhodnutích. S Laurou bohužel čtenář sympatizovat nemůže, její rozhodnutí jsou až na poslední veskrze špatná. I tak doporučuji ke čtení

Sabča817
24.07.2021 odpad!

Pro mě hystoricky 1. kniha této autorky, kterou jsem nedočetla! Laura absolutně nesympatická. Na vše si jen stěžovala! Ani pořádně nestihla podvádět manžela, páč jsem to po 77 stranách zabalila...

Monika1180
17.04.2020

Poslední Lanczovka, která mi chyběla přečíst. A nezklamala. Super knížka, čtivá, ze života...ale tentokrát mě hlavní hrdinka strašně vytáčela, kolikrát jsem se u čtení zastavila a řekla "to nééé, ty jsi fakt blbáááá", ale i přesto jsem jí na konci fandila a doufala...
Líbila se mi moc, určitě doporučuju.

gargamelka
23.12.2019 4 z 5

Knížka maličko slabší, přesto se čte dobře. Příběh ze života. Hlavní hrdinka Laura, chvilkové pobláznění, únik ze stereotypu, manžel kamioňák, víra, že si zajda najde práci a nebude muset mít vše na hrbu... Nejen muži spálí mosty.

Verika
29.08.2019 4 z 5

Knížka se četla dobře, stránky utíkaly. Příběh ze života, jen doufám, že většina žen není tak naivní jako hlavní hrdinka.

veronika9761
25.08.2019 5 z 5

Knizka o tom, jak se nevyplaci utikat ze stereotypu. Velmi poucne.

Aknel26
21.08.2019 1 z 5

Ty novější knihy jsou prostě slabší. Laura si nevážila dobrého bydla, abych tak po vzoru našich babiček zhodnotila její chování. Dost dobře nechápu, jak se někdo může ve spokojeném vztahu nudit a jít za svým navzdory štěstí vlastních dětí, kterých mi bylo opravdu líto – takže jsem byla z knihy i z hlavní hrdinky (sobecké, a přitom naivní) hodně rozčarovaná.

Hřibče
16.06.2019 2 z 5

První Lanczovka, kterou jsem nedočetla. Nebyla jsem se schopná přenést přes nesympatie k hlavní hrdince. Knihu jsem dočetla do půlky a pak jsem to vzdala. Chápu, že hlavní hrdinka byla citově i sexuálně vyprahlá, ale číst o ženské, která uvažuje jen rozkrokem, mě prostě nebavilo.

Silencia
25.03.2019 3 z 5

Ta hrdinka byla vážně blbá. Nicméně kniha byla čtivá, ostatně jako všechny lanczovky. A já jsem přesvědčena, že některé ženy takhle tupé skutečně jsou, proto to ani autoce nelze vyčítat. Třeba se v tom někdo najde a poučí. Styl psaní moc komentovat nechci. Vyrostla jsem na tom, tehdy to bylo fajn. Teď už tolik není, ale k lanczovkám to tak nějak asi patří. I když je pravda, že ICQ už vážně není v kurzu.

Margherita_N
24.01.2019 2 z 5

Autorka se postupem času nevypsala. Její knihu jsem četla po dlouhých letech, ale bylo v ní všechno, co mi vadilo už v teenagerovském věku - špatná stylistika, odbyté užívání slov (např. "náš vztah je učebnicový" - co to je učebnicový, navíc si troufnu říct, že v této podobě, jak je popsán v knize, by ho žádná učebnice nedoporučila). Postavy si vyměňují většinou banální repliky... No a k tomu to vypadá, že ta kniha byla rozepsaná tak deset let, protože jsou tam na rok 2011 zastaralé reálie. Možná už mám horší paměť, ale v roce 2011 bylo přece už Bravo dávno out a ICQ jakbysmet, to už jsme všichni měli Facebooky. Nemluvě o tom, že málokterá patnáctiletá holka měla tenkrát jako oblíbenou kapelu 100 zvířat, to bych spíš věřila její matce. Nicméně příběh mě nakonec strhnul, jako varování je to super a velmi uvěřitelné.

Ála41
23.12.2018 4 z 5

Pekne čtení... Jen mě hrozně nervovalo, že hlavní hrdinka neviděla, jak je naivní, zalaskovana a dala vsanc své jistoty, svou nejbližší rodinu... Fakt jsem nadávala snad i nahlas a říkala jsem,, prober se, holka,, Přemýšlela jsem, jak by asi příběh pokračoval, zda se jí podařilo získat manžela zpět... Chtělo by to pokračování...

JancaMia
29.10.2018 3 z 5

Taková jedna ze života , když máte příliš nekomplikovaný rodinný život v totálně zajetých kolejích a o tom co se všechno může stát , když vykolejíte ze zajetých kolejí a odskočíte si vedle ... a také o touze,vášni a o tom jak to všechno může dohromady moc mrzet ... ale jak já říkám "Nelítej moc vysoko , sestřelí Tě" ..

LeeLoo32
26.10.2018 5 z 5

„Život není o tom, jak jste oblíbení. S jakou dívkou či chlapcem chodíte či se znáte. Život je vždy věrný tomu, kdo jste nebo v co věříte. Nikdy nenechte někoho přesvědčit vás, že jejich cesta je lepší než vaše cesta. Nakonec, všechno co máme jsou naše srdce a naše mysli. To je důvod, proč zpíváme. To je důvod, proč brečíme. Proto žijeme.“

Deidy
13.09.2018 2 z 5

Hned na začátku popisku knihy je slovo "sympatická". No... Nevím, komu může hlavní hrdinka této knihy připadat sympatická, ale mně tedy rozhodně ne. Chápu, že se někdy může dostavit únava ze stereotypu a touha po nějakém vzrušení, ale prostě postoje a jednání hlavní hrdinky mě chvílemi opravdu vytáčely (kulantně řečeno). A to většinou nemám problém s pochopením hrdinek takových knih, občas se s nimi i docela ztotožním, ale mám pocit, že i kdybych měla děti a 16 let manželství za sebou, tak tomuhle vážně nikdy rozumět nebudu. Hlavní hrdinka okolo sebe akorát kope, manžel je na houby jenom tím, že je, nikdo jí nerozumí a jenom ona má pravdu. A když už jí konečně dojde, že pravdu nemá, tak ze sebe dělá chudinku a popel na hlavu si sype akorát tak pro formu, aby se neřeklo. Tenhle charakter se LL vážně nepovedl.