Všem klukům, které jsem milovala

Všem klukům, které jsem milovala https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248725/bmid_vsem-klukum-ktere-jsem-milovala-248725.jpg 4 1706 401

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

To All the Boys I've Loved Before , 2014


více info...

katerina1237
katerina1237
09.03.2024 4 z 5

Byla jsem cílová věková skupina? To je otázka, kterou jsem si celou dobu čtení kladla. Mělo to být YA a taky že bylo, řešily se tam věci hodné této skupině, ale hlavní hrdinka se někdy na svůj věk nechovala. Šestnáct, vážně?
Postupem času mi trochu přestalo vadit, jak se vyjadřuje, a tak jsem si konečně mohla čtení užívat.
Docela se mi to líbilo, jen jsem hned odhadla zápletku (kdo rozeslal dopisy).
Usmívat se jako měsíček na hnoji - tato věta tam byla nejméně tisíckrát, bylo by to fajn, ale v menší míře. A těchto opakovaných výrazů bylo více.
Někdy to bylo trochu nesmyslně zamotané, ale zároveň mě to bavilo číst, zajímalo mě, jak se to nakonec vyřeší. Nebylo to top strop, ale hezká romantická oddechovka (pokud máte rádi dramata, tak přesně pro vás).
A co musím zmínit bylo to taaaaak vtipné, smála jsem se skoro u každého bezstarostného rozhovoru.
A mám jeden tip: lepší dříve nevědět, co je to za trope

alnovka82
alnovka82
24.02.2024 2 z 5

Asi byla chyba, že jsem nejdřív viděla film a teprve pak objevila knihu. Protože zatímco film patří k mým oblíbeným, tak kniha mě fakt nebavila. Další díly určitě číst nebudu.


Sixtinka144
Sixtinka144
03.01.2024 5 z 5

Konec roku byl pro mě dosti hektický, a tak jsem se rozhodla, že si dám rereading lehké oddechovky, jako je právě Všem klukům, které jsem milovala. Knihu jsem naposledy četla v roce 2019 a od té doby jsem samozřejmě spoustu věcí z knihy zapomněla, takže jsem byla občas stejně překvapená, jako kdybych knihu četla úplně poprvé. Lara Jean a Peter Kavinsky jsou moje oblíbené knižní postavy, a je hrozně roztomilé znovu číst tento "nevinný" příběh plný lásky a starostí. Je to prostě kniha, u které ce budete nejspíše celou dobu culit. Kapitoly jsou kraťoučké, takže máte knihu přečtenou téměř okamžitě. Celá trilogie je skvělá oddechovka a mohu ji jen doporučit.

Rowana
Rowana
29.12.2023 3 z 5

Viděla jsem film, ten se mi líbil, tak jsem byla zvědavá na knížku, ačkoliv už dávno nejsem cílová skupina. Posloucháno jako audio. Příběh i načtení jsou celkem fajn.

Nathally
Nathally
08.11.2023 5 z 5

Hodně čtivá knížka, až se mi od ní těžko odtrhávalo. Hodně jsem se na ni těšila a musím říct, že to bylo příjemné počtení. Lara Jean mi byla sympatická a líbilo se mi, jak to bylo s Joshem a Peterem, i když takové trojúhelníky nemusím. Ale koho jsem nemusela, tak Margot... Přišla mi taková neslaná nemastná a chvílemi i hrozně protivná. A malá Kitty mi také přirostla k srdci.

Dortíkomilka
Dortíkomilka
27.08.2023 5 z 5

Skvělá knížka i když že začátku mi chvilku trvalo se začít, ale u konce to bylo vážně fajn. Viděla jsem i film a oboje doporučuji. Určitě si přečtu i další dvě knihy od autorky.

Ellienkaa
Ellienkaa
27.08.2023 5 z 5

Knížku jsem přečetla za den, četla se na jeden nádech. Úplně jsem si pohltila. Margot mi taky vadila, Josh teda taky:D Naopak milovala jsem Kitty, Petera hlavní hrdinku samozřejmě taky. Film jsem teda neviděla, ale knižní podání, je podle ostatních lepší.

rabor
rabor
02.08.2023 1 z 5

Nejsem úplně cílovka pro takéto příběhy a to, jaká zákeřná zvúle osudu mě přiměla přečíst něco takového, nechám bez komentáře čistě v režii vaší fantazie. Držme se toho faktu, že mám dočteno (až do konce, tempem a odhodláním maratonského vytrvalce) a teď hodnotím. Tohle jeden z mnoha příběhú, které jsou na jedno brdo. Hlavní hrdince Laře je šestnáct a její největší a vesměs asi jedinou starostí je, jestli bude chodit s Lukášem, Honzou nebo Petrem (byli tam americká jména, ale nepamatuji se). Hlavní zápletka je pak něco v tom smyslu, že se bojí říct Lukášovi, že ho miluje a tak radši předstírá vztah s někým jiným. Nebudu se tvářit, že rozumím tomu proč, ale Lara je holka, která lže kudy chodí, takže to nemusí asi ani mít nějaký dúvod. Budiž, co mě zklamalo bylo, že děcka vúbec nešukaj. Ono chození je jen jakýmsi vzájemným společenským statusem, který se v reálu projevuje pouze tak, že kluk vozí holku autem do školy. Je to Amerika, takže kluk, který nemá v šestnácti auto nebo si ho nemúže pújčit, nemusí problémy s "chozením" řešit. Za mě se v celé knize nedělo nic dúležitého, ale abych to jen neplísnil, věřím tomu, že spoustě mladých čtenářek, které od života nečekají víc, než pomocí kopulačních náznakú nalákat samečka, se to bude moc líbit.

bety-4081036
bety-4081036
05.07.2023 5 z 5

Úplně úžasný příběh. Nádherně napsané a ctvive. Stránky mi utíkali pod rukama a chvilkama jsem zapomněla, že čtu. Doporučuji všemi deseti hlavně pro začátečníky ve čtení, protože příběh je lehký na pochopeni a čte se rychle. Stopro přečíst

Vlci.Sestra
Vlci.Sestra
20.06.2023 5 z 5

Autorka umí neuvěřitelně čtivě psát a hned vás vtáhne do děje. Mně se asi nejvíc líbily ty dopisy od Lary Jean, protože jsou fakt krásné a zárověn i celkem vtipné. Ona do nich dala vážně všechno. Hlavně jsou to plusové body oproti filmu, kde nejsou. Samotná Lara Jean je moc sympatická, takže doporučuji.

sarahmoon
sarahmoon
05.06.2023 3 z 5

Audiokniha - Načteno skvělé, napsáno dobře.

U mě byl problém, že jsem viděla první všechny filmy (a teď i seriál). Takže mi to celkem pokazilo knihu.

Carol1122
Carol1122
25.05.2023 4 z 5

Milý teen román z typické americké rodiny okořeněný špetkou korejského backgroundu. Je to prostě román pro teen holky, co milují drama amerických středoškoláků. Četlo se to fajn a odlehčeně, za mě palec nahoru. :)

Kate3003
Kate3003
20.03.2023 3 z 5

Ze začátku jsem měla poměrně problém se začíst, přestože kniha měla celkem zajimavý námět tak děj jako takový se moc neposouval. Oceňuji zpracování charakterů jednotlivých postav, které byli hezky vykreslené. Za mě, ale byl příběh trochu monotoní a až na pár okamžiků se udržoval stále ve stejné poměrně předvídatelné linii. Druhá polovina už se četla podstatně lépe a stránky mizeli poměrně rychle. Nemůžu říct že by se mi kniha vůbec nelíbila, to rozhodně ne. Našla jsem několik momentů, které mě opravdu pobavily a celkově ve mě zanechala takový milý dojem. Zároveň to, ale není kniha ke které bych se potřebovala vracet. Sama jsem neviděla ani film tak uvidím, jestli ho zkusím :)

Pentlička
Pentlička
03.12.2022 4 z 5

Líbí se mi námět i samotné zpracování. Nečekejte žádný spletitý děj, přesto je kniha poutavá, čtivá. Mě samotnou zaujala charakteristika jednotlivých postav, dokázala jsem si je živě představit. Povahy, chování, zájmy, rozhovory, dobré i zlé vlastnosti středoškoláků. Kniha může dojmout nejen adolescenty, ale i dospělého.

janina66
janina66
06.07.2022 3 z 5

Díky této knize jsem se vrátila do pubertálních let střední školy a školních lásek. Jedna z nich je už 30let mým manželem.

LittleRebelle6
LittleRebelle6
29.05.2022 3 z 5

Ze začatku mē moc nebavila. Ale pak se to rozjelo. Opēt se potvrdilo pravidlo že kniha je lepší jak film. Ja v to nējak doufala. Film mē moc nebavil. Ale jestli si budu pokračovat v serii ještē nevím.

evineckY
evineckY
28.05.2022 4 z 5

Kniha pro mladé - jejich problémy a první lásky.
Taky je vidět, jak je důležitá rodina a její soudržnost.

Doomiiniikaa
Doomiiniikaa
22.05.2022 5 z 5

Velmi milé čtení, nejdříve jsem viděla film a byla jsem ráda, že kniha a film nejsou tak totožné:)

pohoda58
pohoda58
13.05.2022 3 z 5

Milé čtení, spíš taková oddechovka:)

Erika017
Erika017
31.03.2022 4 z 5

Příjemná oddychovka, velmi mile čtení, dobře se to četlo, ale po takovém vysokém hodnocení a chvále, kterou jsem na knihu slyšela mě malinko zklamala. Ale to bylo možná proto, že jsem měla příliš vysoké očekávání. Jinak rozhodně doporučuji

Štítky knihy

dopisy zfilmováno rodina první láska pro dívky pomsta škola pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Jenny Han
americká, 1980
2015  83%Všem klukům, které jsem milovala
2016  82%P.S. Stále Tě miluju
2012  76%Léto, kdy jsem zkrásněla
2017  80%Navždy s láskou, Lara Jean
2017  76%Oko za oko

Kniha Všem klukům, které jsem milovala je v

Právě čtených27x
Přečtených2 496x
Čtenářské výzvě551x
Doporučených227x
Knihotéce541x
Chystám se číst654x
Chci si koupit231x
dalších seznamech22x