Vražda žádá metodu

Vražda žádá metodu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23321/bmid_vrazda-zada-metodu-wUT-23321.jpg 4 53 6

Lord Petr Wimsey série

< 1. díl >

Detektivní román anglické autorky je ve své podstatě napínavým společenským příběhem s psychologickou zápletkou. Hlavním hrdinou je zde svérázný příslušník anglické šlechty, který kromě zájmu o staré tisky má jako koníčka řešení záhadných kriminálních případů. Jeho logika, schopnost analýzy i dedukce mu zajišťuje ve všech případech veliký náskok před ortodoxními metodami představitelů anglické policie. Napínavý styl, zajímavá zápletka a kvalitní překlad zaručují knize čtenářský úspěch.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Whose body? , 1923


více info...

Přidat komentář

kopeceli
17.03.2021 4 z 5

Tentokrát se mi zdálo, že hlavně v první polovině knihy lord Petr mluví jen aby protahoval děj. V jednu chvíli jsem se v tom nesrozumitelném květnatém monologu dokonale ztratila a moc se mi nechtělo pokračovat. Vzhledem k tomu, jak jsem byla nadšená z minulé knihy, kde vystupoval, přece jsem se odhodlala. A od té chvíle měl děj spád, byl napínavý, že jsem se nemohla odtrhnout. Vrah byl ten, koho jsem podezřívala, což mě plně uspokojilo. Příjemné čtení na neděli.

sarka45
22.03.2019 4 z 5

Detektivní příběh pozvolna plynoucí, nikdo nikam nespěchá, vše zvolna plyne, děj i dialogy. Dýchne na Vás stará doba, je ukázán pravý šlechtický život plný dobrého jídla, vybraných způsobů a pozorných sluhů. Je použit zajímavý jazyk, poněkud archaický. Je to sice trochu upovídané, ale mně se to líbilo.


SSTknihy
28.01.2019 4 z 5

Stará dobrá detektivka se sympatickým lordem Petrem v roli vyšetřovatele. Tentokrát proti němu stojí chladnokrevný, inteligentní a metodický pachatel, přesvědčený, že spáchal dokonalý zločin. Ale jak říká lord Petr: „Metoda je dobrá věc, ale musí se dodržet až do konce...“

Finn69
01.05.2018 4 z 5

Lord Petr Wimsey, to je prostě taková nesmrtelná klasika z dvacátých let, co k tomu říct víc. Krásně se to čte, postavy (a zejména hlavní hrdina) vás určitě zaujmou a možná si trochu oprášíte i klasické vzdělání :)
Osobně mám Dorothy Sayersovou raději než Agathu Christie, možná i pro to, že lorda Petera není tak plná televize jako Hercule Poirota.

Ben Nevis
01.08.2016 3 z 5

Na lorda Petra jsem narazila náhodou a dýchla na mě dobová atmosféra moderní, ale stále z dnešního pohledu primitivní kriminalistiky. Okouzlení Sherlockem Holmesem přímo prýští ze stránek, i postavy na něj pořád narážejí.
Nicméně dialogy jsou žvanivé, je malý výběr z podezřelých a hodně místy mi to přišlo nudné. I zápletka je přitažená za vlasy, takže závěrem kulím očima, ale ne v úžasu nad důmyslnou detektivkou. Lord Petr má u mě smůlu, i když jsem četla horší.

ber-tram
30.03.2016 4 z 5

První moje rande s autorkou i jejím lordem Petrem vyznívá ve prospěch dalších. Koneckonců proto jsem si opatřil edici 3x, že. Zjišťuji, že Petr je chlapík elegantní, na svou dobu moderní, vtipný a neokázalý, důvěru i respekt okolí budící. A detektivka jede jako brus, byť lehce markýruje realitu na odiv důmyslné zápletce. 15/16