Vlk v pasti

Vlk v pasti https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334355/bmid_vlk-v-pasti-Ci8-334355.jpg 4 80 27

Charlie Parker série

< 12. díl >

Městečku Prosperous se daří, i když ostatní trpí. Jeho obyvatelé jsou bohatší než ostatní, budoucnost jejich dětí se zdá zajištěná. Důsledně se straní všech lidí přicházejících zvenčí a své vlastní chrání. Středobodem společenství je středověký kostelík ozdobený pohanskými výjevy, který sem byl zakladateli Prosperous před staletími dopraven kámen po kameni ze severovýchodní Anglie. Zdá se, že šlo o členy tehdy pronásledované sekty. Smrt portlandského bezdomovce a nevysvětlené zmizení jeho dcery však ke komunitě obrátí pozornost neústupného soukromého detektiva Charlieho Parkera. Ten je pro své nepřátele opravdu nebezpečný, protože nezná soucit a žene ho touha po pomstě. Jenže místní společenství mainského městečka patří k nejkrutějším protivníkům, na jaké dosud narazil. Buď zabijí oni jeho, nebo nepřežije nikdo z nich.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Wolf In Winter , 2014


více info...

Přidat komentář

Pavel83
04.03.2023 4 z 5

Jedna z lepších knih od Connollho.

Niu
27.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Já nějak nechci, aby tato série skončila. Je to moje jistota na dobrou detektivku s prvky nadpřirozena a historie. A už se vidím, že až dočtu sérii, budu se vracet. Zamilovala jsem se do Charlieho, do Louise i Angela. Tihle tři mě doprovází od pubertálních let. Byl to skvělý příběh, i když jsem si finále představovala o dost jinak. Nutno podotknout, že Charlie je přece jen člověk, což poslední třetinu knihy dost ve vývoji ovlivnilo. Louis s Angelem se zviditelnili až na konci knihy. Ronald byl skvělý a to, co pro něj na konci udělali ... To samé Jennifer a Charlie a jeho rozhodnutí. Líbil se mi příběh Juda a Shakyho, člověk přemýšlí a hodnotí svůj život a ... no, nikdo nevíme, co nás čeká. Bylo to hodně silné pro mne, smutné, ale svým způsobem krásné. Zajímalo by mne, co byl Jude zač. Líbí se mi tématika náboženství a sektářství, kterou provází každý díl a v celku je to skvěle propojené. Temno a světlo, zlo a dobro. Rovnováha. Provázanost postav skrz jednotlivé knihy. Skvělé, skvělé, skvělé.


renefer
26.12.2022 4 z 5

Je to spíš horor, než detektivka, izolované městečko, které přežívá jen díky božstvu, které požaduje lidské oběti. Tím, že jsem nečetla předchozí díly, jsem se v postavách trochu ztrácela. Tak to napravím a začnu pěkně od jedničky.

frantisek8863
15.09.2022 3 z 5

Dobrý krimi thriler, ale chybí mi víc informací z předchozích dílů série. Jen se nemohu zbavit dojmu, že se pomalé vyprávění a rozplétání spokojilo s rychlým koncem. Podle mně, tam bylo dost materiálu a prostoru pro větší vyvrcholení v podivné komunitě a božstvu, než sprint k jednoduššímu a uspěchanému závěru.

intelektuálka
06.09.2022 5 z 5

Tady se přikloním ke svým oblíbeným - to bylo velmi zajímavé čtení ....

Nejenom vlk je v pasti .... v pasti se ocitne i Charlie Parker, který ve městečku Prosperous hledá stopy po zmizelých ....

Místní kostelík zde není stánkem pro věřící - ale symbolem zla , kterým vládne sektářství ....
To, že touha po moci a ovládání druhých může přinést spoustu mrtvých, to pochopil i mladý vlk - jsou tu pěkné kapitoly o jeho smýšlení ....

" My lidé se bojíme stvůry ve vlkovi
poněvadž nevidíme stvůru v sobě ..."

A tak jsem Charliemu držela v boji se zlem pěsti .... snad se nakonec rozhodl správně ....
P. S. A že mu sekundovali i Angel s Louisem - to už je přece známá věc ...

Witchann
30.05.2022 5 z 5

Tentokrát jsem se o Charlieho Parkera asi poprvé opravdu bála...
John Connolly stále drží laťku téhle série sakra vysoko a nemůžu se dočkat, až se dostanu k dalšímu kousku.

Allena24
02.08.2021 5 z 5

Začalo to (pro mne) neodolatelným přebalem knihy a pokračovat to bude dalšími díly.
Doporučuji.

7Lů7
19.04.2021 4 z 5

Za mě super knížka, doporučuji přečíst.

konicekbily
12.02.2021 5 z 5

Skvěle napsaný thriller s velkou dávky mystiky psaný stylem, na který jsem si zvykl, a doplněný mnoha informacemi z různých oborů lidské činnosti. Doporučuji čtenářským následovníkům přečtení předchozích dílů, návazností na předchozí vývoj hlavního hrdiny jsou vsouvány i do tohoto dílu série.

Luciasek31
26.01.2021 5 z 5

Po dlouhé době setkání s detektivem Parkrem a příběh byl napsán velmi poutavě. Náhled, jak se často lidé staví k bezdomovcům a lidem z ulice je opravdu smutný. Kam až může zajít víra, co všechno jsou lidé schopni udělat ve prospěch svého Boha.

Bali111
12.04.2020 5 z 5

Zajímavý příběh. Zjišťuji, že Connolly mě nepřestává příjemně překvapovat. Všechny příběhy postav a událostí do sebe dokonale zapadají. Text je doplněn reálnými informacemi z historie sekt. A opět zůstalo ve vzduchu viset tajemství, které si čtenář smí domýšlet. Text je osvětlen autorovým osobním humorem.

moudivlacek
29.02.2020 4 z 5

Skvělý příběh, kde se ukáže, kolik přátel vlastně Parker má a kolik lidí se o něj zajímá, když je na tom hodně špatně. Každopádně se tu vyskytuje plno postav z minulých dílů (opravdu doporučuji sérii číst postupně). Že by tentokrát Parkera opustilo štěstí? Hodně dlouho to tak opravdu vypadá.
Každopádně je tu podivné město a podivné chování obyvatel či spíše pár vyvolených - strach, bezmocnost a slepá poslušnost je tu vítána, a nikdo cizího nepotřebují. A už vůbec ne Parkera, kterému se leccos nezdá a začne strkat nos, kam nemá. To si výbor města nemůže dovolit.
Těším se na další díl.

Česneksmedem
15.08.2019 5 z 5

Velice dobré počtení. Kniha trochu připomínala „Pod kopulí“ od SK.
Pasáže, ve kterých vystupoval Charlie Parker byly zpočátku humorné. Nechci vás o ně připravit, takže si je jistě užijete při četbě. A dobré na knize je i to, že se někteří z nás trochu poučí, a to například o sektě familistů, Hansenově nemoci, zkapalněném fenolu (co voní jako nemocnice) nebo o tvoru zvaném kambion. Knihu doporučuji.

niki-chan
02.08.2019 5 z 5

Další skvělý příběh o Charliem Parkerovi.

orangerose
14.07.2019 5 z 5

Suprove napínavá detektivka, dokonalost :)

allyce
16.02.2019 4 z 5

Jsem spokojená, doporučuji.

bezprezdivky
05.01.2018 4 z 5

Dlouho předlouho jsem se těšil na další pokračování série s Charliem Parkerem, Connolly je vedle Kinga můj nejoblíbenější spisovatel. Kniha je stále vysoko nad průměrnými thrillery, ale v rámci série je to kniha takřka nejslabší. Vypadá to, jako kdyby JC jen cthěl udržet divadlo v chodu, ale jak říkám, i tak je to vysoce nadprůměrné. Tak se zas začínám těšit na další kus ......

ThomasRuhe
28.12.2017 4 z 5

Vlk v pasti obsahuje vše co mám na Connollyho knihách rád. Je zde samozřejmě Charlie Parker, dále jeho zabijáčtí přátelé Louis a Angel, trochu mystické městečko kde se děje něco zlého...
K tomu zajímavě vystavěný příběh, který mě bavil, takže zaslouženě 4/5.

felia
11.12.2017 3 z 5

Nedokážu posoudit, zda šlo o horor nebo thriller. Velmi dobrý překlad, napínavé, ale nevěrohodné čtení. Musím si přečíst ostatní Connolly, ale všechno bude zřejmě trochu duchařina. Jak soudí jiní čtenáři - fantasy

Patapuf
21.10.2017 5 z 5

Chyběl si mi Charlie...

Autorovy další knížky

John Connolly
irská, 1968
2008  87%Kniha ztracených věcí
2006  84%Černý anděl
2017  86%Vlk v pasti
2007  77%Nokturna
2001  85%Polibek smrti

Kniha Vlk v pasti je v

Právě čtených3x
Přečtených110x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených10x
Knihotéce120x
Chystám se číst43x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x