Virus

Virus https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94837/bmid_virus-0CK-94837.jpg 4 353 66

Tory Brennanová série

1. díl >

Nebezpečný případ neteře sběratelky kostí Čtrnáctiletá Tory Brennanová měla odjakživa dobrodružství v krvi; konec konců je neteří slavné soudní antropoložky Temperance Brennanové. Seznamuje se se skupinkou dětí, které sdílejí její vlastní zápal pro vědu a svůj volný čas tráví zkoumáním zastrčených zákoutí mokřiny kolem ostrova Loggerhead. Jenomže ve výzkumném ústavu na Loggerhead se dějí divné a nebezpečné věci. Dětem se podaří zachránit z místní utajené laboratoře štěně vlčáka, ale nakazí se přitom vzácným kmenem psího parvoviru, který jim pozmění DNA - navždycky.Díky zbystřeným smyslům a rychlejším reflexům se jim možná podaří vyřešit případ dávné vraždy… tedy pokud zůstanou naživu dost dlouho, aby zachytily pach vraha. Naštěstí teď už jsou mnohem víc než přátelé. Jsou smečka. Jsou viráti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Virals , 2010


více info...

Přidat komentář

jan0504
08.08.2023 4 z 5

Pre mňa to bolo trochu naivné a zo začiatku trochu pomalý rozbeh. Ale táto kniha je vyslovene pre teenage cieľovú skupinu. Tí si tam nájdu to svoje a bude ich to baviť.

Luigi1
23.03.2023 5 z 5

Tato kniha má vše co má mít moc se mi líbila nemohu jak než pět hvězdiček a slovo doporučuji


Adze
26.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Když opominu záplavu tuctů nadbytečných slov, občasné očekávané rozuzlení a naivitu a mírnou paličatost hlavní postav, tak se jedná o zajímavý a čistě originální děj. Ano, není třeba pochybovat o tom, že existuje desítka románů zabývajících se tématem virusů a virů, ale ještě jsem nenarazil na takový, který by se zabýval tématem psího parvoviru a jeho přenosu na člověka.

Konec knihy se může zdát někomu nepředvídatelný a někomu naopak zcela předvídatelný a jistý - hodně záleží na tom, jak moc čtenář dával pozor na prvních 100 stránkách románu. Za mne sice poutavé čtení, které ale obsahuje značné nedostatky zmíněny výše.

Knihu bych doporučil spíše čtenářům mladším 15 let, neboť s narůstajícím věkem vám kniha nebude připadat tak atraktivní.

True_
19.07.2021 4 z 5

Náhodně jsem ji chmatl v knihovně, protože na prolistování nevypadala špatně.
Nazval bych ji takovým Klubem Tygrů pro starší. Občas byl děj předvidatelný, děj neodpovídal skutečnosti (nemluvím o zvláštním viru, ale o situacích, kde byly schopnosti teenagerů nadhodnoceny, stejně jako dávka štěstí - prostě některé pasáže by prostě dopadly úplně jinak).
Hlavně ke konci byl ale jeden zvrat za druhým.

Do knihy jsem se začetl, budu v sérii pokračovat dále, ikdyž děj má mouchy.

Bekynóza
12.06.2021 4 z 5

(SPOILER) Patra chytrých mladých teenagerů a jedna záhadná vražda? Pro viráty žádný problém. Já osobně miluju knihy, kde se řeší záhady, v této knize nebyla jen jedna a tajila jsem dech celou dobu, než jsem ji dočetla. Konec pro mne byl docela překvapení, i přes to, že se to dalo čekat.

SPOILER!
Dostala mne změna Hannah, což jsem opravdu nečekala. Také jsem byla moc ráda, že došlo k pravému "šťastnému konci" a vražda se odhalila. Katherine Heatonové mi bylo celý příběh líto a po odhalení na majáku jsem opravdu doufala, že potrestají jejího vraha.
KONEC SPOILERU!

Co mi asi jediné vadilo bylo jakési "Mary Sueovství" celé party. Opravdu mi přišlo, že se vše dařilo až moc lehce, všichni vždycky řekli něco úžasného, co je dostalo z maléru. Hlavně Tory. Když už byl nějaký problém, nakonec to vlastně problém nebyl a brzy se vyřešil. Podařilo se jim vloupání do několika docela zabezpečených a důležitých budov (které často neměly ani pořádný alarm). Takže to asi jediné bych vytkla, ale je to young adult kniha a myslím, že to k nim tak nějak patří. Protože jsou tak trochu o tom, co všechno bychom mohli dokázat.
Líbilo se mi stadium infekce, celá věc s Coopem a vlčáky a nakonec opravdu celé vyvrbení situace.
Knihu doporučuji jakémukoli teenagerovi, který má rád sci fi a fantasy a který má rád vlky či záhadné vraždy.

DericCaster
30.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Já nevím... Spíš ve mne převládají kladné pocity. Samotný příběh je zajímavý a neotřelý. Ale trochu mi vadily "zvláštní schopnosti" jednotlivých postav... Vím, že je to sci-fi a to nemá mít hranice, ale když už je zasazeno do současné doby, tak by mělo trochu reflektovat současnou vědu... Virusby asi mohl ovlivnit lidské vnímání, ale prostě nezvětší plochu nosní sliznice, aby člověk cítil jako vlk... Ale to je jen můj problém, že to tak vnímám. Celkově se mi knížka líbila a určitě se pustím i do dalších pokračování.

Daneta
27.02.2021 2 z 5

Nedočetla jsem. Myslím, že kniha se může víc líbit dětem do patnácti let.

awa1234
03.12.2020 5 z 5

Já přímo MILUJU tuto sérii! Je naprosto dokonalá. Přečetla jsem už čtvrtý díl a pořád mě to nenudí, spíš je mi smutno, že jsem skoro u konce a můj život už asi nebude mít smysl. Chápete to? Když dočtete super sérii a už nemá další díly, cítíte v hrudi tu práznotu? Tu cítím já a ani jsem ji nedočetla, jen z toho pomyšlení je mi blbě. Sice Vám to dá se říct ,,ublíží", ale stojí to za to a moc doporučuju!

MarianP
31.08.2020 5 z 5

Musím povedať, že zo začiatku som sa akosi nevedel do knihy začítať, ale postupne sa vynoril tajuplný a napínavý príbeh, ktorý ma úplne pohltil. Jedná sa o knihu pre násťročných, a tak k nej aj treba pristupovať, no zabavil som sa aj ja :). PS: vytáča ma jedine typická slovenská nátura vydavateľstiev - preložiť 1 - 2 knihy zo série a keďže sa im dostatočne neplnia vrecká tak jednoducho ďalšie knihy nepreložia...

katerina7986
11.01.2020 4 z 5

Skvělá knížka. Hrozně se mi líbilo jak to autorka napsala. Už jsem přečetla další 2 díly. Už se těším na 4.

Eliška13
26.08.2019 4 z 5

Knížka byla od začátku do konce neustále napínavá. Nemohla jsme se od ní vůbec odtrhnout. I přes to, že to není úplně můj šálek kávy, se mi kniha opravdu líbila.

Lana33
04.05.2019 4 z 5

Ačkoli nejsem teenager (a kniha je hlavně o nich), tak mě příběh velmi pohltil. Celý děj má spád, postavy jsou chytré, děj ubíhá svižně, zápletka je zajímavá. Co se týče postav, tak Tory je velmi milá, Hi je prostě pohodář a o Benovi nějak nevím, co si myslet. Kniha se četla sama, pohodové čtení.

sar.janurova
04.05.2019 4 z 5

Virus byla má první kniha od Kathy Reichs. Původně jsem tomu nedávala moc velkou šanci, obzvláště kvůli tomu, co se poté začalo dít a co se poté s některými lidmi stalo, ale nakonec jsem z knihy měla velmi dobrý pocit. Je to jedna z mála, jejíž téma mě neodradilo od toho, abych si přečetla další díl a zkompletovala tak celou tuto sérii. Příběhy Tory Brennanové a její tety Temperance Brennanové jsou prostě skvělé, i když ty Tory spíše mířené na mladší čtenáře.

janelka2
24.03.2019 4 z 5

Tak je tu napsáno detektivka ale řekla bych, že kniha spadá do kategorie pro mládež ale i tak se mi líbila. Další díl si určitě přečtu a počkám jak se to rozvine.

moudivlacek
13.03.2019 4 z 5

Trochu jsem této série bála, moc sci-fi nemusím. Ale sérii s Tempe jsem milovala, tak jsem to zkusila, a vůbec jsem nelitovala.
Tory je geniální dítě, které krátce přišlo o matku a poznalo konečně svého otce, s kterým teď žije. Vpadla do party 3 kluků, kteří jsou také velmi chytří a mají ji rádi takovou, jaká je. Jenže Tory - to také znamená velké nebezpečí, dobrodružství, zakázané věci a odhalování tajemství. Tory je prostě vůdce party a vždy kluky strhne s sebou do jakékoliv situace. Jsou to prostě takoví malí vědátoři. Jediného, koho lituji, jsou jejich rodiče. Chce to pro ně pevné nervy a občas dělat, že nic neviděli a neslyšeli, aby dobrodružství svých dítek přežili.
Spousta humoru a i prvky detektivky nenásilnou formou. I zde klasický motiv - chamtivost.

EleanorJane
17.06.2018 5 z 5

Případy Tempe? Skvělé. Ale Tory? Prostě boží!!! Okamžitě jsem se zamilovala. Kniha má děj, zápletku a hlavně humor!

pipa36
02.03.2018 5 z 5

Tak tohle se povedlo - sice nejsem cílová skupina, ale to mi nezabránilo v tom, abych knihu hltala jak puberťák. Jojo, napínavé, místy úsměvné, záhadné... Tato kniha má vše, co od dobrodružné knihy pro mladé čekáte, proto mohu jen a jen doporučit. Za mě plný počet hvězd.

AgnessN.R.
07.07.2017 5 z 5

Já tuhle sérii miluji!!!

Calla2002
02.07.2017 5 z 5

To bylo hustý strašně se mi to líbilo nijak nemusím detektivky ale tahle kniha je super docela by mě zajímalo jestli tam bude milostná zápletka protože mi přišlo že se Ben zajímá o Tory všimli jste si toho jak se vždycky načepejřil když se objevil Jason nebo jak se tvářil když šli do toho baráku a Hi řekl že kdyby ji načapal Chance aby se tvářila zamilovaně? :-D ale přijde mi že by mohla být buď s Jasonem nebo s Benem a mám pocit že v druhém díle bude Chance tak nevím nebo nebude nic... ale jinak jinak jsem si Tory strašně oblíbila je mi sympatická a těším se na 2 díl

TeaPeter
21.04.2017 2 z 5

Přiznávám bez mučení, že jsem se k této knize dostal omylem. Myslel jsem si, že to bude kniha podobná knihám o "tetičce Tempe", ale šeredně jsem se spletl. Je to vlastně kniha pro úplně jinou cílovou skupinu. Asi proto mi celý děj přišel takový naivní, divný a praštěný. OK, další díly už číst nebudu a po dalším čtivu se podívám jinde.