Pampelišková přání

Pampelišková přání https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304667/bmid_vily-nevily-pampeliskova-prani-n6q-304667.jpg 4 16 2

Víly Nevíly série

< 3. díl >

Dobrodružství začíná vírou. Ale jen přátelství je dovede zpátky domů. Mia zbožňuje šaty, růže a vůbec všechno krásné. Linda sní o tom, že dokáže mluvit se zvířaty. Katka touží po dobrodružství a vzrušení. Gábi věří na víly víc než kdokoli jiný. Kdykoli se naše kamarádky chtějí vydat do Hvězdné roklinky, stačí se jen protáhnout uvolněnou plaňkou v plotě na dvorku. Ale co když plot někdo opraví… a Gábi zůstane uvězněná v Zemi Nezemi?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež

Vydáno: , CPress
Originální název:

A Dandelion Wish , 2013


více info...

Přidat komentář

Osice
28.11.2020 5 z 5

Náš druhý příběh ze série Víly Nevíly. Mé pocity při čtení byly podobné jako u Svatebního závoje. Ze začátku jsem si říkala, že to na vysoké hodnocení nebude, ale postupně jsem se přistihla, že si příběh užívám. A když jsem pozorovala dceru, s jakým napětím hltá příběh Mii a víly Rozety a Gábi a víly Iris, tak nemám problém dát hodnocení nejvyšší:-)

V tomto díle je důraz kladem na sesterské vztahy. Hezky ukázáno, že nás sourozenci mohou někdy pěkně štvát, ale když jde do tuhého, tak jdou spory stranou. Hlídání mladších sourozenců staršími je vděčnou živnou půdou pro projevy nepřátelství a vybíjení vzteku. Když si vzpomenu na situace, kdy nás nechali rodiče s bráchou doma samotné, tak to nikdy neskončilo hezky:-) Přišlo mi divné, že maminka dá na starost hlídat mladšího sourozence dceři, která prohlásí, že neumí uvařit čaj. I Barunka (4 roky) se nad tím pozastavovala. Odhlédnu-li od čaje, tak je to milé čtení pro holky. I jsem se pobavila. Ale víc se mi líbil Svatební závoj. Nečteme popořadě, ale vůbec to nevadí. Dalším výletem do Země Nezemě určitě nepohrdnu:-)

Evitsa
03.03.2019 4 z 5

3.díl hezky navazuje na druhý a i tato kniha má spoustu krásných barevných obrázků jako díly předešlé a čte se úplně sama. :-)


Autorovy další knížky

2016  88%Mrknutím oka
2016  90%Mezi světy
2016  82%Legenda o mlžných koních
2016  80%Pampelišková přání
2012  63%Zvonilka a kouzelné kladívko

Kniha Pampelišková přání je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x