Více než tesař

Více než tesař https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123753/vice-nez-tesar.jpg 4 22 4

Autor knihy Více než tesař neobyčejně poutavou formou shrnuje Ježíšův život a praktickým, srozumitelným způsobem předkládá historické důkazy, které objektivně dokládají jeho život, skutky a poslání. Tato přehledná publikace jasně ukazuje, že Ježíš byl víc, než jen tesař.

Literatura světová Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Církev adventistů sedmého dne
Originální název:

More Than a Carpenter , 1977


více info...

Přidat komentář

stanlus
06.05.2021 3 z 5

Čtivá, výstižná knížečka, která může dobře posloužit jako úvodní seznamovací látka pro stručné obeznámení se s problematikou Ježíše, jeho historicity a víry v něj. Slabinou tohoto dílka je, že zůstává vyznavačskou literaturou zkreslenou autorovým subjektivismem, a nikoli kriticky pojatou studií - ač se tak snaží tvářit, což není fér. Míchá v sobě vyznavačskou teologii, biblistiku a historii, nedává příliš prostor k objektivitě, nenabádá k vlastnímu hlubšímu zainteresovanému studiu samotného čtenáře. Na základě předkládaných faktických poznatků a logických argumentů (tendenčně sesbíraných a poskládaných v konzistentní celek) navádí čtenáře k vydání se na cestu oddanosti, modlitby a víry - přesně po vzoru autora. Autor si myslí, že když budeme dělat všechno tak, jako on, dospějeme ke stejným zkušenostem, stejným závěrům, stejným postojům a stejné víře. Jako kdyby zapomínal, že víra je tajemství a dar, který si nelze vydupat, a (duchovní) život každého z nás je nevyšlapaná cesta, na níž potřebujeme spíše jen ukazatele, než hotové manuály. S nekritickým přijímáním podobných "návodů" snadno hrozí, že člověk může roubovat na sebe něco, co není v souladu s jeho vlastní autenticitou, a tím se vlastně obelhávat.
Přes všechny tyto výtky hodnotím tuto knížečku poměrně pozitivně - mám ji v jistém smyslu rád, žánrově a tematicky se mnou ladí, oceňuji její existenci a jsem si vědom přínosu, který může kniha mít. V současném bláznivém světě zmítajícím se v krizi hodnot může přivádět některé čtenáře přinejmenším alespoň k zájmu o tuto oblast a s nimi i o jiné životní priority, pokud ne rovnou ke křesťanské víře.

Erik77
09.06.2017

Výborná kristológia. Skvele podložená historickými a logickými faktami. Rozhodne odporúčam


onRock
10.11.2014 5 z 5

Výborná, výstižná, čitateľná kniha zaoberajúca sa rozumovým zdôvodnením viery v Boha a v pravdivosť Biblie. Jedna z tých nenápadných skvelých kníh, ktoré môžu pozitívne zmeniť svojho čitateľa.

Sayuri
29.05.2013

Mě hodně pomohla :), je to krásná kniha... nejsem věřící od malička, takže tato kniha hodně posílila mojí víru a stále posiluje a myslím, že přesvědčuje i lidi kolem mě, možná ne úplně, ale nasadila jim brouka do hlavy :D.