Vesmír, jaký je

Vesmír, jaký je https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28652/mid_vesmir-jaky-je-eH1-28652.jpg 5 49 6

Vesmír, jaký je aneb Současná kosmologie (téměř) pro každého. Tato kniha známého odborníka přístupnou formou přibližuje poslední výsledky výzkumu vesmíru.

Přidat komentář

Raymond
10.02.2022 5 z 5

Nejlepší populárně naučná kniha o vesmíru na poli české i zahraniční literatury. Okna astrofyziky dokořán, přesto velmi poutavě a s naprostým minimem algebry.

Mira7
17.11.2021 5 z 5

Velmi kvalitní publikace. Obsahově a hloubkou zpracování výrazně dále, než Okna vesmíru dokořán (také výborné, ale zpracování pro děti). Autor jde hodně do výpočtů, čímž je kniha v některých pasážích dost složitá na pochopení. Své si najdou čtenáři se zálibou ve fyzice, ale Jiří Grygar se nevyhnul ani výletu do filozofie. Věřím, že vyjít tato kniha v některém ze světových jazyků, mohla by být bestsellerem podobně jako se jiimy staly publikace Stephena Hawkinga.


rickiwolf
08.01.2020 3 z 5

Kniha je dobře napsaná. Někdy jsem měl problém s uvedenými čísly. Zkrátka není to můj oblíbený obor. Ale aspoň vím zase o něco víc.

SBH
19.05.2017 4 z 5

Napsat zábavnou a zajímavou knihu o kosmologii je opravdové umění. Popisuje složité fyzikální děje a souvislosti, vyvolává mnoho filosofických otázek a podněcuje fantazii. Četla jsem ji několikrát a stále si nějak neumím představit barvy kvarků. Ale určitě se k ní vrátím a třeba jednou... Jedinou, zato podstatnou závadu vidím v grafech autora. Daný, zpravidla komplikovaný problém autorovo znázornění ještě víc zatemňuje. Ale jinak super.

mistrikova
18.07.2016 4 z 5

Tuto knihu jsem četla ještě na gymnáziu a díky tomu mi pak fyzika nepřišla tak nudná a lépe se mi chápala teorie relativity. Dobře napsaná populárně naučná kniha o vzniku a fungování vesmíru..

samos
23.06.2012 4 z 5

Obsahově nejlepší grygarova kniha (míněno kniha pro laickou veřejnost). Samozřejmě, že jsou již knihy modernější, zachycující nové poznatky vědy od roku vydání této publikace. Přesto raději sáhnu po "Vesmíru jaký je" - zvláště v rozsáhlé kapitole o "naší" budoucnosti je překvapivě mrazivý a četba Vás přivede až k opravdovému transcendentnu.
Hodnocení: 85%