Verum

Verum https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335053/bmid_verum-Np8-335053.jpg 3 149 43

Nocte série

< 2. díl

Jmenuji se Calla Priceová a topím se. Můj nový svět je temný, temný oceán a všechna tajemství mě tlačí ke dnu. Můžu vůbec někomu věřit? Už nevím. Lži jsou jako spirály. Točí se a kroutí, oslepují mě svými trny a hadími jazyky. A když už si myslím, že jsem našla pravdu, všechno ze dna vystoupí. A obklopí mě temnota. Ale pravda mě osvobodí. Je jen kousek přede mnou, můžu se jí skoro dotknout. Ale i když září a třpytí se, vidím její blyštivé tesáky a vím, že mě rozerve. Zničí. Bojíte se? Já ano.... celý text

Přidat komentář

katasokolov
20.08.2022 2 z 5

Začátek mě pohltil svou temnou a tísnivou atmosférou. Dvojčata žijící mimo civilizaci v domě, který zároveň slouží jako pohřební ústav. Jejich blízký vztah a propojení myslí. Deník psychicky labilního bratra, který postupně odkrývá tajemství. Tajemný hoch s černýma očima, který se zjevuje sestře.

Jak říkám, začátek knihy měl tak skvěle našlápnuto. Proč se to až tak hodně muselo pokazit….?!
Je pravda, že díky tomu, že se chcete dozvědět, jak to všechno nakonec bylo, tak čtete a čtete. Duologie to naštěstí není dlouhá… ale ten konec byl tak hroznej… já prostě tyhle příběhy nemám ráda a bohužel jsem od toho čekala něco naprosto jiného ….
Takže se žádné vzrůšo, které autorka v předmluvě zmiňovala, nekonalo…. Velká to škoda….velká ….

Podobná tematika: filmy Gotika a The Twin

⭐️⭐️⭐️- první díl
⭐️⭐️ - druhý díl

Ann98
27.03.2022 4 z 5

Podobně jako první díl má kniha nádhernou obálku, možná zde se mi líbí dokonce více. Nicméně od knihy jsem měla asi vyšší očekávání.
Nelíbila se mi tolik jako předchozí díl. Čtivá je pořád stejně, stránky ubíhají, skvěle autorka vykreslila šílenství postav.
Největší problém jsem měla s koncem. Jak jinak, na konci je všechno úplně jinak než se zprvu zdálo. To jsem upřímně čekala, ale zklamalo mě, co se autorka snažila na konci naznačit. Upřímně doufám, že to nebude pravda.
Plus ani prostředí mi nesedlo tak jako v prvním díle. Co oceňuji je to, jak autorka ve finále dokázala všechny postavy propojit a vysvětlit kdo je kdo.
Za mě 3,5*/5*


Napůlanděl
19.01.2022 3 z 5

Toto se mi moc nelíbilo...Calla mi vadila tím, že jednou to bylo „drž si odstup" a pak zase „nevzdám se tě"...
Dvě třetiny knihy se teda nic moc nedělo a v poslední třetině se začalo něco objasňovat.
Konec mě ale velmi zaskočil, to jsem nečekala...Mrzí mě, že se nejspíš nedozvím, jak to s Callou dopadne. (Pokud si nepřečtu pokračování v aj...)

Abia
14.07.2021 1 z 5

Hm. Bylo toho nějak moc. A opravdu sci-fi a ten konec..... Čekám na reakci dcery, které je 16, protože třeba už jsem fakt mimo.

Fifth Element
12.11.2020 1 z 5

Několikrát jsem myslela, že to fakt nedoctu. Několikrát jsem myslela, že to bude první knížka, kterou odložím. Ještě že to mělo málo stránek.. Jako první díl ještě beru, ale tohle už bylo fakt moc, tohle se opravdu nepovedlo. Aspoň hvězda za obálku..

laura
09.09.2020 1 z 5

Po prvním díle zklamání. Tři čtvrtě knihy nuda. Pořád dokola to samé. Tajemství, tajemství, tajemství - a musíš na to přijít sama, Callo... Bože, proč?

Zdálo se, že autorka se jen snaží natáhnout děj. Škoda. Dvě třetiny knihy jsem tudíž přetrpěla. A na konci rána mezi oči. Nejspíš jsem to měla očekávat, ale přiznám se, že jsem se snažila jen doploužit do cílové rovinky a ten šok jsem vážně nečekala...

Takže jo. Konec dobrý, všechno dobré. Autorce budiž odpuštěno, že nás málem usmýkala nudou :)

Každopádně, jak to teda dopadlo? Protože jsem z toho fakt jelen... :)

CarolineAn
28.06.2020 3 z 5

Popravdě, druhý díl byl o něco zmatenejší než první. Myslela jsem, že by mohla autorka trožku osvětlit Calino šílenství, ale celou knížku se podstatě dělo jenom to, že se Cala snažila zjistit co před ní ostatní skrývají. Až posledních pár kapitol už vás knížka vedla k tomu, že se něco stane a když už Cala zjistila "pravdu", sama jsem si nebyla úplně jistá co z toho si vlastně představovala a co ne. I tak bych ráda zjistila, co se bude dít dál, bohužel třetí díl u nás nepřeložily.

YA-girl
25.04.2020 3 z 5

Taky se řadím k těm, které druhý díl spíš zklamal. Opět to bylo citlivé a příjemně vypravěčsky podané, to ano... Ale od půlky dál už mě trochu štvalo, že myšlenky hlavní hrdinky jakoby nebyly konzistentní (nesmím s ním být / musím / nemůžu; ubližuje mi, že s ním nejsem / že s ním jsem...) a že pořád dokola opakovala, jak se něco důležitého nemůže dovědět, ale přitom vlastně pořádně nic nedělala pro to, aby se to dověděla. Závěr byl opět nečekaný a překvapivý, ale možná už příliš překombinovaný a zamotaný a doteď vlastně nevím, jestli jsem to celé dobře pochopila.

meda2007
13.04.2020 4 z 5

Skvele napsany, napinavy az do konce. Bohuzel nevim jak to dapne, protoze v CR dalsi dily nevysly.

Veruu95
11.02.2020 2 z 5

Druhý díl mě již tolik neoslovil, stačil by mi asi první. Tady už mi přišlo všechno až moc zamotané a překombinované.

PetraN17
09.01.2020 3 z 5

Tak jsem z toho jelen :))
Jen jsem zvědavá, jestli výjde další díl a co se z toho nakonec vyklube....

Aprilek
21.12.2019 4 z 5

Rozhodně zajímavá kniha. Z ukončení tohoto dílu jsem trochu zmatená, ale vzhledem k tomu, že kniha má pokračování, mi to nevadí, protože předpokládám, že se něco dozvím v dalších dílech. Jinak výborně napsaná kniha.

Baubouka
04.12.2019 2 z 5

Zmatené a zdaleka ne tak poutavé jako první díl, knížku jsem ani nedočetla..

ZNellyZ
24.10.2019 3 z 5

Druhý díl byl pro mě hodně zmatený a zrychlený. Skoro nic mi nedávalo smysl a bohužel si pořád nedokážu uvědomit, co je pravda a co pouhá fantazie. Mrzí mě, že nejsou přeložené další díly a tak nemůžu tenhle příběh dočíst. Možná bych pak hodnotila jinak.

Mandal
04.07.2019 5 z 5

Druhý díl se mi celkem líbil, ten konec jsem vůbec nečekala. Přečetla jsem to během pár hodin a když jsem to přečetla měla jsem menší infarkt, celou dobu jsem si utvářela představu, toho jak to celé skončí, ale ve snu by mě nenapadlo zrovna tohle :D . Potom jsem nemohla usnout, byl to šok.

anet8843
23.05.2019 2 z 5

Kupodivu po hodně dobrém prvním díle přišlo zklamání. Možné je to tím, že jsem knihu četla z velkým rozestupem, takže jsem si to moc nepamatovala.
Zajímavá je optika nespolehlivého čtenáře - nevím, jestli je Calla blázen, co je pravda, halucinace, kdo je živý, kdo mrtvý. I přesto tomu chybí něco. Působí to jenom zmateně. Pointa prvního dílu byla skvělá, tady jsem čekala něco více. Tohle se dalo čekat, chtěla jsem něco víc.

Daxania
18.02.2019 5 z 5

Mi se druhý díl líbil snad ještě víc, než Nocte. :) Teda... Určitě se mi z něj vybavuje víc zajímavých momentů, ale to bude asi i tou atmosférou, prostředím, a tak vůbec. Je teda pravda, že jsem občas musela brát do ruky zpátky Nocte a ověřovat informace, abych nakonec zjistila, že si knihy vlastně protiřečí, ale jinak... Nemám moc co vytknout. :) Těším se na další. :)

Andarielka
11.11.2018 2 z 5

Ač se mi první díl Nocte hodně líbil (řadí se mezi mé oblíbené knihy), tak mě tento díl hodně zklamal. Nic nového jsem se tam nedozvěděla a dost mě ta knih nudila. Jestli u nás někdy vyjde další díl, tak ani vlastně nevím jestli si budu chtít další díl přečíst. Dle mého názoru mělo to asi skončit první dílem.

makynka911
05.09.2018 3 z 5

Z mého pohledu se nedá říct, že by byla kniha špatná, jen byla hodně zmatená. Rozdíly mezi halucinací a realitou nebyly moc znatelné, ale na konci mi to tak nějak začalo dávat smysl. Víceméně jsem si ten konec myslela od začátku druhé knihy.

Spíš mě moc nebavilo neustálé natahování a nesmyslné bláboly. A taky to, že kniha si v několika místech protiřečila s první knihou.

Zachraňovaly to pasáže s Finnem a honba za tajemným mužem. Každopádně bylo Verum o dost slabší než Nocte, ale pokud by byl nějaký třetí díl, tak do něj jdu :)

TerkaBohacova
22.08.2018 2 z 5

Prosím? Nocte jsme četla minulý rok a byla to naprosto úžasná knížka! Ale tohle? Po konci nemám ponětí, co byla realita a co halucinace a vlastně ani nevím, kdo žije a kdo ne. Nudná kniha s extrémně chaotickým koncem. Doporučuji si přečíst pouze první díl a dál nepokračovat.