Venla

Venla https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307901/bmid_venla-M8G-307901.jpg 3 20 7

Případ Venly Pohjavirtové se odehrává na pozadí celé trilogie Prokletí městečka Palokaski. Miia si totiž uvědomuje jistou spojitost sestřina zmizení v osmdesátých letech s případy Laury a Noory. Na konci druhého dílu trilogie objeví Miia tělo mrtvé dívky v kufru auta svého psychologa Henriho Saastamoinena. Dívka je identifikována jako Noora. Kromě Miiina brata Nikkeho nikdo neví, že Miia Henriho navštěvovala, a proto se rozhodne informaci policii zatajit. Miia si uvědomí, že se Henri až příliš zajímal o smrt jejího otce a o sestřino zmizení. Protože však sám Henri najednou není nikde k nalezení, Miia přemýšlí, jestli Noořino tělo ukryl v kufru Henriho auta samotný vrah, nebo jestli má Henri s vraždami dívek co dočinění. Zatímco Miia pokračuje ve vyšetřování na vlastní pěst, zjistí, že je těhotná. Je otcem dítěte mrtvý vrah Antti, nebo milionář Mikael, se kterým si několikrát vyšla?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Venla , 2015


více info...

jan6775
jan6775
07.05.2019 2 z 5

jelikož jsem nečetl první dva díly, působil příběh zmateně.

Leena
Leena
27.04.2019 3 z 5

První díl Laura byl nudný, Noora už byla celkem napínavá a Venla zmatená..
Vzadu na obálce bylo popsáno Mii těhotenství, v knize o tom ani zmínka..
S Mikaelem nic neměla, byl tam uváděn jako údajný otec..
Tak ten popis se nepovedl:-(
A pokud tedy Venla před dvaceti lety darovala vajíčko lidem, co byli na pláži, těžko to mohla být Tiina, které bylo cca kolem čtyřicítky.
Synovi Venly Samovi bylo asi dvacet, Isabelle kolem čtyřicítky, když se brali.
Nechápala jsem taky, proč Miia nenahlásila a nepoznala mrtvou v autě..
Bylo to celé takové zmatené, tato kniha:-(


hellena1523
hellena1523
29.01.2017 3 z 5

Kniha je velmi čtivá a musím říct, že jsem byla i (co do zápletky) poměrně překvapená, takže za mě určitě fajn, napínavé čtení. Zhltla jsem ji během jednoho dne. Jediné, co mě poněkud rozladilo, byl rozdíl mezi anotací na obálce a samotnou knihou...Miino těhotenství mi tedy vážně nějak uniklo. Podle informace na obálce jsem čekala, že půjde o jedno ze stěžejních témat knihy, ale kde nic tu nic...asi se skupina nějak špatně domluvila...
Pravdou je, že mě po dočtení napadala spousta logických otázek, které v textu nebyly vysvětleny, ale nepovažuju je za tak důležité, aby mi to celkový dojem z knihy zkazilo. Fajn průměrná trilogie ;-)

LenaBilkova
LenaBilkova
09.01.2017 4 z 5

Knížku jsem přečetla během několika málo dní. Byla supr. Rychlé a přeskakující kapitoly, díky tomu vcelku děj utíkal. Jen mne zmatla a zadní strana obálky, těžko říct co tím chtěl někdo říct. Pokud by to někdo věděl, ať se mne prosím ozve a vysvětlí. ;)

jasmína
jasmína
28.10.2016 2 z 5

Četla jsem na jeden zátah, kniha nebyla rozhodně špatná, ač jsem nečetla předchozí dva díly, ale až moc velký šťastný zlom k závěru knihy.

dee95
dee95
20.10.2016 4 z 5

Uznávám, že zadní strana knihy je celkem dost matoucí a i mě to naštvalo - proto jedna hvězda dolů. Ale jinak příběh příjemně vygraduje a místy je celkem těžké se od něj odtrhnout. Za mě super :)

Malunka
Malunka
30.08.2016 2 z 5

Na obálce kniha vzadu se dočtete, že Miia bude řešit své těhotenství...Nevím, možná jsem nedávala pozor, ale řešilo se to nakonec v knize? Nebo jen v mysli autorů? Jak se najednou Tiina O. dostává do rodiny? Proč to nevysvětlili...? A takových otázek k závěru knihy mám ještě asi milion...Letos mám za sebou přes 60 knih a tohle bylo opravdu to nejhorší...

Štítky knihy

finská literatura severská krimi finské detektivky severská literatura

Autorovy další knížky

2015  65%Laura
2015  74%Noora
2016  63%Venla

Kniha Venla je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x