Kniha ekonomie

Kniha ekonomie https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218703/bmid_kniha-ekonomie-218703.jpg 4 28 4

Co se děje při recesi? Jak fungují peníze? Proč platíme daně? Ekonomie ovlivňuje každou stránku našich životů, od způsobu, jak cestujeme do práce, až po rozhodování, za co utratíme své peníze – a velké ekonomické myšlenky nepřetržitě utvářejí náš svět. Srozumitelné napsaná Kniha ekonomie, doplněná o krátká, výstižná objasnění ekonomických pojmů, diagramy, které krok za krokem zpřehledňují složité teorie, klasické výroky, jež činí ekonomii snáze zapamatovatelnou, a vtipné ilustrace, které si pohrávají s našimi představami o velkých myšlenkách.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Ekonomie a obchod

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Economics Book , 2012


více info...

Přidat komentář

Perseus
13.08.2022 4 z 5

Zajímavá kniha o historii ekonomie doplněná množstvím různých obrázků, grafů atd. Kniha se mi nečetla úplně snadno (jako úplnému laikovi), protože jednotlivé kapitoly jsou jen obecně popsány a hlavně je použito až příliš cizích slov. Proto jen 4 hvězdy.

Karathen
05.02.2019

Ta je úplně perfektní. Barevný tisk, křídový papír, diagramy, obrázky, polopatická vysvětlení, odkazy na historii. Fakt za ty peníze stojí.


JanaLanova
25.06.2015 5 z 5

Úvod do základů ekonomie. hlavní ideje, směry, problémy. Texty doplňují obrázky a krásné diagramy vysvětlující, o čem daná kapitola je.

dalimoni
13.10.2014 5 z 5

Krásná kniha (a to doslova :-)), křídový papír, plno zajímavých kreseb a schémat, které problematiku ekonomie přibližují i neekonomům. Tématicky se čtenář ve zkratce dočte o základních ekonomických teoriích, které ovlivňují hospodářskou politiku i samotné obyvatele světa. Je to taková "encyklopedie ekonomie v kostce".