Velká učebnice čarodějnictví a magie

Velká učebnice čarodějnictví a magie https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31928/bmid_velka-ucebnice-carodejnictvi-a-magi-51f-31928.jpg 4 54 9

Díky zjištění, že nové čarodějnictví - neboli kult Wicca - není uctívání ďábla, si tisíce náboženských hledačů na celém světě konečně uvědomily, že toto pozemské náboženství by mohlo být odpovědí na jejich potřeby. Přesto bylo téměř nemožné dát dohromady všechny složky vytvářející tuto náboženskou praxi, zvláště při oslovování zvláštních osobních potřeb. Nyní přichází Bucklandova Velká učebnice čarodějnictví, jedna kniha spojující toto všechno dohromady. Ray Buckland v ní učí historii, praxi, kompozici, formulacím, mechanice magii, bylinkářství, věštění... zkrátka všem aspektům praxe čarodějnického kultu Wicca. A nepředstavuje jen jednu tradici. Zaujímá nesektářský přístup a ukazuje, jak byste si mohli vy sestavit náboženství, aby vyhovovalo vašim konkrétním potřebám. Dává rady ke skladbě rituálů, zakládání sabatu (skupiny), vytváření systému, aby vyhovoval osobně vám. Hovoří i k samostatně působícím čarodějnicím - povzbuzuje je a radí, jak se věnovat starému náboženství. Toto je učebnice. Je předkládána ve formě lekcí vrcholících zábavnými a poučnými cvičeními, ideálními pro samostatné studium i práci ve skupině. Je to dokonalá kniha pro seriózního studenta, nově se vytvářející sabat, samostatně působící čarodějnici nebo jednoduše pro zvědavé čtenáře.... celý text

Žánr:
Esoterika, astrologie, okultismus , Literatura naučná

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Buckland , 1997


více info...

Přidat komentář

Pog
30.12.2022 5 z 5

Kniha čtenáře seznamuje s nejrůznějšími aspekty čarodějnictví (nebo také pohanství, wiccanství,...), jako je historie čarodějnictví, věštění, bylinkaření, meditace, rituály, sabaty atd. Je sestavená tak, aby naprostému začátečníkovi poskytla základní informace a představu o kultu wicca a jeho různých odnožích, ale i zkušený čaroděj si z téhle učebnice jistě odnese spoustu nových poznatků.
Mě osobně nejvíc zaujala ta teoretičtější část, kde se pojednávalo o historii, která sahá až do doby kamenné. Samozřejmě nejzajímavější byla část čarodějnice x křesťané. Líbilo se mi taky, že autor žádnou víru nekritizoval, ale zcela objektivně vysvětloval souvislosti a propojenost právě třeba křesťanství a pohanství, což bylo velmi zajímavé.
Taky mě hodně bavilo odkrývání pravdy o původu různých mýtů, jako třeba proč jsou čarodějnice zobrazovány na létajícím koštěti a se špičatými klobouky, proč se o nich říká, že uctívají ďábla (to bylo asi největší rozčarování), a mnoho dalšího. Věci, které se na první pohled zdají na tomhle kultu trochu děsivé, mají svoje opodstatnění a po vysvětlení už tak děsivé nejsou.
Díky téhle knize shledávám kult wicca velmi tolerantním, flexibilním a pro mě i atraktivním.
Jediné, co bych vytkla, je ta obrovská spousta chyb v textu, ale to není vina autora, ale překladatele a korektora (který tu knihu podle mě ani neviděl, místy chyběly i slova, nejen písmena).

vaclav3069
16.10.2021 5 z 5

Na to jak je kniha stará , tak mi dala hodně informací a hodně duležitých informací,které jsou do začátku potřebné
Určitě doporučuju přečíst


terenkoza74
01.01.2021 5 z 5

Kniha, která zůstane v knihovně. Historie, souvislosti, návody, ritualy a kontrolní otázky :-)
Opravdová učebnice se vším všudy.

Metroušek
28.07.2019 3 z 5

Docela slušné seznámení s pro mne dosud neznámou oblastí spirituality. Není to zrovna moje sklenice piva, ale divil bych se, kdyby aspoň něco z toho nefungovalo. Jsou tu dobré popisy výroby čarodějnických nástrojů včetně amuletů, a také domácího wicca oltáře. Osobně bych zrovna tento typ oltáříčku mít nemusel, ale jinak se za domácí oltáříčky pro věřící všeho druhu přimlouvám, je to velice zajímavá, tvůrčí a spirituální zkušenost, a také krásná výzdoba domova. Třeba se vám tam za čas vygeneruje spirituální energie, a budete mít ve svém domově svého druhu kostelíček nebo spíše presbytář, kdo ví. Naši předkové i mnozí naši současníci, zejména v materiálně méně, avšak spirituálně více rozvinutých zemích, věděli a vědí něco, co my jsme někde na cestě ztratili nebo odhodili, a vůbec si neuvědomujeme, že nám to chybí. A smysl pro posvátno, smysl pro vertikalitu tady chybí bolestně moc.

fvalek
25.11.2018 4 z 5

Asi nejlepší moderní kniha pro začínající pohany/wiccany/čaroděje/čarodějky a tak dále. Z takových těch základních komerčních knih (když nechcete přímo studovat nějakou historickou alchymii a grimoáry) je asi nejlepší. Je hodně komplexní, obsáhlá, vše je podrobně vysvětleno, kam se třeba hrabe takový Cunningham. Nevím, co je pravdy na tom, že byl Buckland učedníkem Gardenera, případně jak moc byl Gardenerův coven sektářský a striktní, ale kniha je velmi otevřená, i pro samostatně praktikující, což v jiných knihách chybí. Samozřejmě nějaké "nedostatky" má, otázkou pak je, co jsou nedostatky, když je tohle odvětví natolik intuitivní, že si každý musí přijít na způsob, který mu sedí a nic není striktní.
Trošku mě zaujaly narážky na různé nepodloženě vědecké studie a až přehnaná argumentace nad tím, jak je vše nutně skutečné a dokázané, to bylo takové vlezlé a rušivé, ale jinak moc pěkná kniha. Jak píši, pro začátečníky, kteří se tomu věnují prvně, rozhodně nejlepší. Později je to ale spíš takový slabikář, podle kterého už se nic nového nepřiučí. :)

Vím, že to vypadá, že neustále útočím na Cunninghama, ale to je prostě nejhorší braková komerční slátanina... Když (stejně jako já) přečtete něco od Cunninghama a pak vezmete do ruky Bucklanda, tak je to asi jako přejít od Šmoulů k Avatarovi. Neříkám, že tyhle ezopříručky jsou nějak extra kvalitní, ale z toho, co je na trhu, tahle rozhodně je. :D

MikySkjaera
13.08.2015 3 z 5

Jedna z prvních knih, na které jsem začal stavět svojí pohanskou praxi. Z odstupem času na ní vidím stále více chyb a nedostatků, ale nemohu jí upřít určitý iniciační význam, který pro mě měla.

moonchild
28.02.2014 5 z 5

Tohle byla má první kniha o čarodějnictví.Naučila jsem se podle ní nějaké základy.Výborná kniha pro začínající čarodějky a čaroděje.

ona_vi
02.07.2013 4 z 5

Klasika k Wicce :-) Vždy čas od času se k ní vracím :-)

Lady Rovena
30.11.-0001 5 z 5

Mě osobně se tahle kniha moc líbí. Je jednoduchá a přehledná. Myslí, že pro začínající čarodějnice je velmi vhodná.

Štítky knihy

magie Wicca

Autorovy další knížky

Raymond Buckland
anglická, 1934 - 2017
2002  83%Velká učebnice čarodějnictví a magie
2001  100%Cikánský snář
2003  64%Magie svíček
1998  80%Umění předvídat budoucnost
2006  60%Znamení, symboly & omen

Kniha Velká učebnice čarodějnictví a magie je v

Právě čtených8x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce66x
Chystám se číst50x
Chci si koupit40x
dalších seznamech1x