Velká knižní záhada

Velká knižní záhada https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224778/mid_velka-knizni-zahada-224778.jpg 4 70 20

Určitě i vy máte rádi knížky s obrázky. Ale asi ani netušíte, že se postavy z ilustrací přemisťují a někdy i ztrácejí! O této záhadě vypráví nová kniha brněnského výtvarníka Pavla Čecha, kde hlavními hrdiny jsou kocour Alfréd a myšák Kvído.

Přidat komentář

adela2316
21.01.2024 5 z 5

Vtipná kniha, neobvyklá, byli jsme s dětmi napjatí, jak to dopadne. Vtipné ilustrace. Opět Pavel Čech nezklamal.

Vera Silent
15.07.2023 4 z 5

Je to rozhodne kniha se zajimavym nametem a skvelou kvalitou papiru i zarivych ilustraci. Ovsem na predcitani je to trosku horsi. Svym stylem psani i vyrazy by se hodila pro starsi deti, ale pro ty tam zase bude malo textu a pribeh bude moc simplisticky. Na meho maleho synka je to ale zase trochu moc - clovek uplne vidi, jak rychle vypina pozornost, protoze takova slova mu hlavinka jeste nebere. Jestli ono to nebude spise pro fajnsmekry z oblasti ilustrace.


kopeceli
13.02.2023 5 z 5

Komiks nejen pro dospělé, kteří samozřejmě, poznávají své oblíbené ilustrátory, ale i pro děti, které se číst text a ilustrace teprve učí. Stále stejně dobré, autora má ráda celá rodina.

V.Lenka
16.09.2022 5 z 5

Naše druhá kniha tohoto autora po pavoučkovi Čendovi. I toto je výborná kniha. Dobrý nápad na zápletku, která je jednoduchá a pochopitelná i pro malé děti. Vtipná pointa. Málo textu, v celé knize tak max. 8 stran čistého textu, obrázky jsou důležitějším prvkem než text a dokreslují příběh, anebo jej dokonce tvoří. Čte se výborně, rychle a díky velkým písmenům vynikající i pro začínající čtenáře. Mohu jenom doporučit. Po přečtení dospělým si mohou děti, které neumí jeste číst, příběh na zakladě spousty ilustrací vyprávět samy či jenom listovat knihou a opětovně se do příběhu ponořit.

EDIT 2023: V mezidobí se knihu přečetli oba mí synové. Sice vedeli, jak to dopadne, ake hako zacinajici ctenari byli motivovani ridkym textem a spoustou obrazku.
Já knihu předčítala na příměstském táboře - kniha měla velky uspěch, děti mi uplne visely na rtech a na ilustracich.

dagmar7365
14.06.2022 5 z 5

Pavel Čech prostě umí! Skvělý nápad, skvělé provedení. Vtipný příběh s ještě vtipnějším koncem!

Štěpinambura
04.05.2022 5 z 5

Prostě super nápad. Po přečtení si každý týden kontroluji jestli jsou všechny ilustrace z knih na svém místě. Vážně věruhodné (jak ilustrace tak i děj ;-)).

koudja
24.12.2021 4 z 5

Nápad vtipný, ale pro mne jedna z méně oblíbených knih Pavla Čecha. I tak ale dobrý…

lucakuca
10.09.2021 4 z 5

Ahaaaaa..... Tak takhle to teda je.... originální. Sice se nic neobjasní. Zajímavá skákačka Kvída a Alfréda - kolem Lady doprava k Foglarovi - a k dalším českým pokladům dětské knihovny, to trochu projasní.

janak89
19.02.2020 5 z 5

Hravě ztvárněná a odvyprávěná intertextualita pro batolata i kohokoliv staršího.

Litocha
13.02.2020 4 z 5

Krása. Výtvarně zdařilá (jak taky jinak, vždyť je to Pavel Čech) knížka o zběsilé honičce. Že není podstata záhady vysvětlená, mi nevadí. Potěšily mě zajímavý nápad, ukázky z knih o Alfrédovi a Kvídovi i vtipná pointa (jen mohly jednotlivé postavy na Alfréda a Kvída reagovat) a navíc jsem se dozvěděla, které spisovatele a ilustrátory má Pavel Čech v oblibě. Za mě rozhodně palec nahoru.

Knižní střípky
16.02.2019 5 z 5

Máte-li doma nečtenáře, zkuste to s touto knihou. Máte-li doma malého milovníka knih, tuto knihu velmi ocení. Zběsilá honička kocoura a myšky napříč známými literárním díly je skvěle vymyšlená a opět nádherně graficky zpracovaná. Pana Čecha jsme si já i dcera zamilovaly již při knize VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ PEPÍKA STŘECHY, což je mimochodem opravdu krásné dílo.

Allena24
06.07.2018 5 z 5

Výborný nápad, moc povedená kniha. Nádherné ilustrace.

Lucissia
29.04.2018 5 z 5

Neotřelý námět, výborné ilustrace a že jich nebylo málo, písmenek tak akorát, dohromady skvělá kniha. Přečteno při dnešním letním předpoledni a prostě nádhera. Určitě sáhneme po další Čechově knize. :-)

popeluška
31.12.2017 5 z 5

U knížky jsem si maximálně užila hezkých chvil.Má originální námět který člověka baví a pohltí :-) Klobouk dolů autorovi.....

HanKasp
15.10.2017 5 z 5

Pavel Čech nezklame. Vždy vymyslí něco nového, zajímavého. V závěru knihy jsem se hodně nasmála.

Jedná se o příběh myši s kocourem, kteří prolítnou několika pohádkami. V knize se tak nachází plno inspirace na další čtení. A domnívám se, že kniha by mohla zaujmout právě ty děti, které nerady čtou, že je tam moc písmenek. :)

Mercatino
18.03.2017 2 z 5

No vždy čekám od Pavla Čecha něco mimořádného, nějakou úroveň, hloubku a touto knížkou jsem dostal malou šokovou terapii. Zklamání.

TerJac
23.02.2015 4 z 5

Jednoznačně hodnotím kladně protože kniha je nádherně zpracována ale co se týče příběhu ... já nějak nevím. Asi jsem rozmlsaná ale Pavel Čech má přece navíc. Nějak jsem čekala, že v knize, v příběhu, bude objasněna ono záhadné přemísťování ilustrací, ale to že se z toho nakonec vyklube jen příběh o honu kočky s myší ..... bylo pro mne docela zklamání. Nemluvě o tom, že příběh vlastně tak trochu ani nekorespondoval s názvem knihy, a s problémem popisovaným v příběhu (že mizí ilustrace a přemísťují se). Od Pavla Čecha jsem hold čekala hlubší pointu a význam. Pro tak krásně provedenou knihu je to opravdu škoda.

Dae
01.01.2015 3 z 5

I u mě převládá spíše pocit zklamání. Nápad je to výborný a od Pavla Čecha jsem se na něj těšil. Ale zpracování mi přijde nedotažené. V úvodní pasáži je na několika "zatoulaných" ilustracích vidět to, jak jsem si to od začátku představoval (Mirek Dušín mezi mušketýry, Maxipes Fík se olizuje při pohledu na Peska a Kočičku, jak vaří dort atd.), tj. že zatoulané ilustrace vstoupí do děje tam, kam se zatoulaly. Bohužel samotná honička pak probíhá "nad" ilustracemi a u řady z nich jsou jen jakoby na obrázku (tj. nikoli v obrázku) stopy po honičce. Pak je vlastně úplně jedno, kudy běží (stejně do obrázku nezasáhnou, jen ho překryjí). Z tohoto pohledu mi nedává smysl ani závěr, kde oba aktéři najednou opět s ostatními ilustracemi "spolupracují". Tři hvězdy hlavně za moc pěkný nápad.

akcinel
09.11.2014 4 z 5

Velice zvláštní kniha, která si hraje s ilustrací. Taková pocta dětským knížkám a jejim ilustrátorům. Alfréd a Kvído jsou ale úžasní!

bibi.r
07.11.2014 3 z 5

Uff, trošku zklamání, čekala jsem zkrátka víc.
Po všech těch krásně poetických knížkách mi tady zkrátka něco málo chybělo.

Kniha Velká knižní záhada je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce13x
Chystám se číst11x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x