Velká kniha o dřevě

Velká kniha o dřevě https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313604/bmid_velka-kniha-o-dreve-ors-313604.jpg 4 13 3

Dřevo se nevyrábí, bylo živé, dřevo, to jsou těla stromů. V knize najdete i strom, z něhož bylo dřevo získáno. Kromě základních pohledů ( především středový a tečný řez kmenem) nahlédnete pod kůru (očka, rozdvojení kmene...). Přírodní záběry doplňují praktické výrobky: mísa, amulet, hračka, stolek.... ale také využití dřeva pro výtvarnou práci. Publikace bude obsahovat zhruba 50 dřevin, 20 z nich podrobně, autor nezapomněl ani na ukázky málopoužívaných keřů a exotických dřevin. O dřevu s láskou Nejvíc právě dnes je potřeba mluvit o dřevě. Nemůžeme bez něho být, je nenahraditelné, bohužel bychom to mohli zjistit, až bude pozdě- řekněte mi- když už někdo pracovní dobu tráví u umělého počítače a někdy i za umělého světla, z jakého materiálu by měl mít desku stůl, desku, o niž opírá zápěstí? Zároveň s úžasným rozvojem technologií všeho druhu začne být za chvíli asi důležité psát o tom, že dřevo pochází se stromů- tj. nevyrábí se. …Fyzické a duševní zdraví- jak souvisí se dřevem? Co všechno bylo, je a bude z nám nejbližšího „materiálu“ děláno. Od staveb a nábytku přes hudební nástroje a hračky a flešky či tužky až třeba k polévce ze špejle od klobásy… Ruce a dřevo patří k sobě jako žena a muž. Jenom člověk může zastavit přírodní proces a z jeho koloběhu vyzdvihnout dřevo. Usušit ho, opracovat a používat. Zachovat na dlouhou řadu let. A je to zase jen člověk, kdo se z něho může radovat… Kniha je osobním svědectvím o mnohaleté výtvarné i řemeslné práci... celý text

Přidat komentář

Liturgievpatek
15.12.2021 5 z 5

Krásná kniha.

hu_87
22.09.2021 5 z 5

Nádherná hutná encyklopedie s mnoha krásnými fotografiemi jednotlivých dřev a stromů. Zajímavé je rovněž zmínění všemožných výrobků z jednotlivých druhů dřev.


Naďa2411
10.02.2021 3 z 5

Tato kniha opravdu voní dřevem. V úvodu je abecední seznam stromů. Autor nám připomíná, kolik jmen souvisí se dřevem, vyjmenovává nesčetné množství výrobků ze dřeva, stavby ze dřeva, výstavy a časopisy spojené s touto tématikou. Je zde i zmínka o oborech se dřevem na SŠ a VŠ. Autor vysvětluje základy řezu dřeva a podrobně nám popisuje, co je pod kůrou stromů, barvy a vlatstnosti dřeva. Nejsou opomenuta dřevěná nářadí. Většina knihy je věnováno představení dřevin s popisem jednotlivých stromů. Knihu doplňují malované obrázky a fotografie k danému tématu.

Štítky knihy

hobby dřevo

Autorovy další knížky

Martin Patřičný
česká, 1955
2016  89%Velká kniha o dřevě
2005  95%Dřevo krásných stromů
2004  97%Pracujeme se dřevem
2011  94%Kus dřeva ze stromu (poznání)
2014  83%Patřičná čítanka

Kniha Velká kniha o dřevě je v

Právě čtených2x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst16x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x