Velká encyklopedie vesmíru

Velká encyklopedie vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37080/velka-encyklopedie-vesmiru-37080.jpg 5 13 2

Kosmický výzkum přinesl díky vesmírným letům, sondám a dalekohledům kroužícím nad zemskou atmosférou obrovské množství poznatků. Odhalil řadu objektů a procesů, umožnil nový pohled na vesmír ve všech druzích záření. Zásluhou předního astronoma se čtenářům dostává souhrn všeho, co je v současné době o vesmíru známo – od našich nejbližších vesmírných sousedů, planet, ke hvězdám a galaxiím, od velkého třesku přes vývoj hvězd k pulzarům, kvazarům a černým dírám. Základní hesla jsou zpracována jako rozsáhlejší přehledové články, přičemž zvláštní důraz je kladen na stavbu vesmíru a jeho vývoj od velkého třesku po přítomnost člověka na Zemi. Podstatnou část slovníku tvoří názorné obrázky, mapky a grafy, unikátní černobílé i barevné fotografie. 48 s. barev. obr. příl.... celý text

Přidat komentář

Adhara
26.04.2018 4 z 5

Našla som v nej dve drobné chybičky, inak je fajn. Veľmi rozsiahla a obsažná, ktorá na rozdiel od mnohých moderných encyklopédii vesmíru stavia na kvalitnom texte, nie na pekných obrázkoch.

puml
26.04.2013 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazil v Levných knihách za cca 200,-. Vynikající průvodce po Vesmíru, který mě vždycky něčím překvapí. Pro laika jako jsem já je to sice náročnější čtení, ale zase si člověk udělá i určitou představu o matematice a fyzice a výpočtech, které jsou za těmi všemi neutronovými hvězdami a černýmí dírami, ale i přes občasný odborný vhled kniha nepostrádá na čtivosti a zůstává především populárně-naučnou publikací. Výborné je také encyklopedické uspořádání, které dovoluje "těkat" od jednoho hesla k druhému, až má jeden pocit, že právě proletěl kus Vesmíru;-) Doporučuji a doporučuji i výbornou knihu Vesmír a člověk.


Štítky knihy

vesmír astronomie fyzika přírodní vědy věda encyklopedie kosmologie (vznik, vývoj, zánik vesmíru)

Autorovy další knížky

Josip Kleczek
česká, 1923 - 2014
2002  97%Velká encyklopedie vesmíru
1986  100%Vesmír kolem nás
2011  80%Život se Sluncem a ve vesmíru
1998  88%Vesmír a člověk
1984  100%Naše Slunce

Kniha Velká encyklopedie vesmíru je v

Přečtených15x
Doporučených6x
Knihotéce25x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x