Jan Hus očima krejčího Ondřeje a panny Anežky

Jan Hus očima krejčího Ondřeje a panny Anežky https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263192/mid_jan-hus-ocima-krejciho-ondreje-a-pa-oHh-263192.jpg 5 27 6

Velikáni do kapsy série

1. díl >

První díl zamýšlené zábavné série popisující naše slavné hrdiny tak, jak je neznáte. Čeká vás plno pikantních detailů, zajímavostí, vtipných komentářů a komiksových ilustrací. Průvodci vám budou krejčí Ondřej a panna Anežka, historické postavy, které Jana Husa zažily, a pak několik „laskavých čtenářů“, kteří občas nevěří svým očím, co že se to v Čechách tehdy dělo. A tak kladou otázky… O Janu Husovi jistě každý z vás slyšel. Ale možná nevíte, že: – nebyl hubený a vlasatý, ale plnoštíhlý a s pleškou na šošolce – rád žertoval a tropil si šprýmy z ostatních farářů – na kněze se původně dal proto, aby měl dobré jídlo a bydlení... celý text

DraculasLady
DraculasLady
03.12.2023 5 z 5

Stejně, jako mě nadchl díl o Karlu IV., tak stejně i příběh o Janu Husovi byl pojat naprosto brilantně. Nastínění zákulisí a pohledu na věc z více stran bylo rozhodně přínosné a po letech od školní výuky jsem si ráda opět utřídila všechny myšlenky. No a grafická úprava? Prostě brilantní!

eva-lupen
eva-lupen
27.10.2022 5 z 5

Tak tohle bylo fakt super. Konečně se člověk dozví, a ještě opravdu čtivou formou, souvislosti. Určitě si přečtu i další knížky z téhle série. Rozhodně nejsou určené jen pro děti.


knihomolkajanca
knihomolkajanca
09.01.2022 4 z 5

Ke knize jsem se dostala jen díky Čtenářské výzvě a jsem za to ráda. Přestože je kniha určena pro děti, je plná zajímavostí ze života Mistra Jana Husa a celkově o tehdejší politické situaci. Hodně věcí už jsem ze školy zapomněla, takže bylo příjemné si české dějiny zase trochu zopakovat, a navíc takto příjemným a vtipným způsobem.

Myslím, že podobné knihy jsou skvělým způsobem, jak nenásilně přimět děti, aby je historie zajímala a bavila. Tato útlá knížečka se hodně podobá sérii Děsivé dějiny, která byla autorům i inspirací, jak sami v předmluvě uvádějí, a to jsem rozhodně uvítala. Jako malé dítě jsem totiž Děsivé dějiny milovala.

Každopádně jsem ráda, že jsem si své znalosti o významné osobnosti české historie zase osvěžila a občas mi bylo líto, že Mistra Jana Husa potkal tak nespravedlivý osud. Na svou dobu byl opravdu pokrokový, a to ho nakonec také stálo život... Obdivuji, že v tehdejší době si dokázal stát za svými ideály i smrti navzdory.

Argony
Argony
09.05.2020 5 z 5

Vtipně pojaté informace o Janu Husovi a jeho součastnících.

SBH
SBH
05.04.2016 5 z 5

Super! Jan Hus si získal mé srdce jako Rozšafín Ctibum českých dějin, bohužel Zikmund nesahal lordu Vetinarimu ani po kotníky. Vtipné, čtivé, do konce jsem doufala, že tentokrát to s Jenem dopadne dobře... Už aby jeho příběh zfilmovali Američané.
Poučení? Zapomeňte na Štěpánka (herce), pište do knížek, které čtete, no a hlavně si zapamatujte, že obětování nikoho a ničeho zlu nezabrání (ať už v Mnichově či v Kostnici).
Zásadní zápor vidím v chamtivosti nakladatelství a brožované vazbě.

jarmik
jarmik
25.02.2016 5 z 5

Přemýšlel jsem, co vlastně z knihy vyplývá za poučení, protože žádné silné uzávěry autor neformuluje, nechává hodnocení na čtenáři. Já jsem si řekl, že z takto podaného příběhu je vidět, že velikost osoby se skutečně ukáže až v krizové situaci. Když byl vystavován tlaku moci a násilí, objevil v sobě p. Hus několikrát odvahu zachovat se charakterně již v době, kdy byl jedním z několika podobných. Zastal se jiných, byl spolehlivý. Tím se odlišil a krok po kroku si vydobyl jméno, kterému byl nadále zavázán a které postupně svým konáním dovedl až na nejpřednější místo českých dějin.