Vědomí přítomnosti: meditace bdělosti v každodenním životě

Vědomí přítomnosti: meditace bdělosti v každodenním životě https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56216/vedomi-pritomnosti-meditace-bdelosti-v-kazdodennim-zivote-56216.jpg 4 15 3

Ať se nám to líbí nebo ne, tento přítomný okamžik je to jediné, s čím opravdu máme co dělat. Přesto se často v životě chováme, jako bychom na chvíli zapomínali, že jsme tady, na místě, kde už skutečně jsme, a v tom, v čem se skutečně nacházíme. V každém okamžiku se ocitáme na křižovatce těchto tady a teď.

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Votobia
Originální název:

Wherever You Go, There You Are: Mindfulness Meditation in Everyday Life , 1992


více info...

parxel
parxel
19.06.2023 4 z 5

Uvědomte si přítomnost je jednou z mnoha knih o osobním rozvoji. Hlavní myšlenky jsou inspirovány budhismem a okrajově ještě některými dalšími přístupy. Mne osobně tato kniha nepřinesla nic zásadně nového, ale spíše mi připomněla, že občas je dobré se zastavit a jenom prostě být tady a teď.

Knihu doporučuji čtenářům, kteří hledají nějaký vhodný úvod do dané problematiky. Nenechte se mýlit zdánlivou prostotou uvedeného přístupu. Někdy to nejjednodušší funguje nejlépe.

JointlieKat94
JointlieKat94
01.06.2022 3 z 5

Člověk, který se o toto téma zajímá, jistě většinu věcí, popsaných v této knize, praktikuje, nebo se o to alespoň někdy pokoušel. :)
Neříkám, že je to špatná kniha, to vůbec ne, pro začínajícího je to určitě super, ale já už mám o tomhle něco načteno a něco málo i vypraktikováno. :) takže pro mě tady vlastně nebylo nic nového a celkově si myslím, že by se to vešlo i na jednu dvojstránku. :D

Každopádně, jsem ráda, že už je to za mnou. :) (jako dočtené, myslím).


Beebee
Beebee
10.10.2016 5 z 5

Výborná učebnice všímavosti založená na budhistických postupech od renomovaného autora, psychoterapeuta zabývajícího se léčbou psychických obtíží meditací a mindfullness technikami. První překlad je mnohem lépe uchopitelný a srozumitelný dle mého názoru než ten druhý pod názvem "Uvědomujte si přítomnost" z roku 2015.

Štítky knihy

meditace

Autorovy další knížky

Jon Kabat-Zinn
americká, 1944
2016  82%Život samá pohroma
1996  81%Vědomí přítomnosti: meditace bdělosti v každodenním životě
2017  90%Duchovní léčba deprese pomocí všímavosti - Jak se osvobodit od chronických pocitů neštěstí
2022  80%Mindfulness pro začátečníky

Kniha Vědomí přítomnosti: meditace bdělosti v každodenním životě je v

Právě čtených5x
Přečtených20x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst55x
Chci si koupit17x