Vašek Prášek Mydlinka

Vašek Prášek Mydlinka https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242230/bmid_vasek-prasek-mydlinka-3nZ-242230.jpg 3 13 3

Na některé vynálezy si svět musel počkat, dokud s nimi nepřijde Vašek Prášek. Už jako malý chlapeček vynalezl bublifuk z dlaní a jako větší pak sestrojil mydlinostroj. Neobvyklé vynálezy přitahují neobvyklé lidi a neobvyklé příběhy. Pojďte si číst o přátelství, vynalézavosti a o tom, jaké to je, když si tatínek a syn vymění role. Pro děti od 5 let. Oblíbená autorka Lenka Rožnovská tentokrát přichází s láskyplným dětským příběhem o přátelství a vynalézavosti, ve kterém jsou dospělí stále dětmi, zatímco děti dokážou být zodpovědné jako dospělí. Vašek Prášek má odmalinka zálibu v mydlinách a v pořádku. Žije sám s tatínkem stejného jména, ale úplně odlišné povahy. Tihle dva to spolu nemají jednoduché, o to je to ale větší legrace. K legraci přibude i špetka dobrodružství, když se Vašek Prášek Mydlinka potká s Emou. Ema má nemocné oči, ale srdce na pravém místě. Společně zažijí doslova povznášející příhodu. V příběhu plném mýdlových bublin si malí čtenáři mohou vychutnat úžasné ilustrace Magdy Veverkové.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Grada
více info...

Přidat komentář

ladyfromskye
02.03.2024 1 z 5

Trochu moc šíleností na malém prostoru, navíc ačkoliv má příběh hlavu a patu, pořád se mi pod rukama tak nějak jakoby sypal... Tohle bohužel ne.

Pavlnka
06.02.2022 3 z 5

Je primárně určena dětem. Kdybych se k ní nedostala v rámci čtení ve třídě, tak bych si ji sama nevybrala. A musím říct, že děti ve 3. třídě moc neoslovila, ale také neurazila.


mataaskorice
09.09.2021 3 z 5

Kniha se mi nijak zvlášť nelíbila. Nejde ani tak o to, zda jsou postavy a situace možné či reálné - fantazie, kouzelný svět a třeba i svět tak trochu naruby do literatury pro děti patří, ale tady je toho nějak moc na malém textovém rozsahu a tak nějak nepřirozeně, jako kdyby se autorka snažila za každou cenu ten text nějak poskládat do jakéhos celku. Líbí se mi vizuální stránka knížky, její barevnost, začleněnost textu do ilustrací. Za text hvězdičky dvě, ilustrace celkový dojem hodně vylepšily, takže celkově průměr.