Mrazivý polibek

Mrazivý polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31457/bmid_mrazivy-polibek-uuG-31457.jpg 5 1989 160

Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Domino
Originální název:

Frostbite , 2008


více info...

Přidat komentář

dam.si.knihu
24.03.2024 4 z 5

Pokračování Vampýrské akademie bylo opět skvělé. I když člověka někdy vytáčelo dětinské chování Rose, tak je nutné si říct, že hlavní hrdinové jsou mladí a v tomto věku bychom se nechovali jinak. Proto mě také mrzí, že jsem ji nečetla ve věku, kdy bych ji naprosto milovala a žádné takové věci by mě nezaráželi.
Autorka do svého příběhu skvěle vnáší romantiku a jiskření mezi hlavními hrdiny a už teď je mi jasné, že se tam zamilujeme do více mužských postav. Já chci víc Adriana!

Richelle Mead se mu sí nechat to, že píše jednoduše a čtivě, a proto čtenář čte dál a dál. Byť jsou knihy takové „jednohubku“ tak v nich dokáže perfektně vykreslit postavy, prostředí a vnést jim skvělou jiskru. O tom, že umí dobře psát romantickou linku nemluvě. Už se moc těším na další díl!

Dela90
14.02.2024 5 z 5

Proč? Proč mě tahle série při jejím prvním vydání, minula? Nechápu. Tahle knížka mi neskutečně sedla. Už teď vím, že si musím přečíst i pokračování.

V tomhle díle se opět potkáváme s Rose, která řeší nejeden problém. Je tu také její matka, se kterou nemá dobrý vztah. Mason, který se může přetrhnout, aby si ho Rose všimla. Jenže ta má oči jen pro svého učitele Dimitrije.
Plus velká hrozba na obzoru jménem Strigové.

Co se mi líbilo, byla změna prostředí, a to luxusní horské středisko Což bylo za mě příjemné zpřestření, než kdyby se děj odehrával opět na Akademii sv. Vladimira. Pak tajemný Adrian a jeho moc.
Jiskření mezi Rose a Dimkou, která bylo v tomhle díle dost hmatatelné.
Více prostoru tu taky dostává Christian, musím říct, že mě hodně mile překvapil.

Závěr knížky mě docela šokoval. Ale aspoň si někteří z nich uvědomí, že Strigojové jsou vážně hrozba.

Těším se, co přinese další díl. Za mě doporučuju přečíst, pokud máte rádi fantasy knížky s lehkou romantickou linkou a nebezpečím k tomu, a podle mě je jedno u téhle série, jestli je Vám -náct nebo -cet.


jana1874
14.02.2024 4 z 5

„Sotva v životě stihly něco zažít, a přitom toho viděly až příliš. Jedna je poznamenaná životem a druhá smrtí...“

Zažité informace, že jsou všichni před Strigoji přes den v bezpečí se rozplynou, když se objeví vyvražděná skupina Morojů i s jejich strážci a důkazy říkají, že to udělali Strigojové, ale nebyli na to sami. Pomáhali jim totiž lidé, což je něco, co se ještě nestalo. Lidé nemají žádné omezení, mohou se pohybovat na slunci, i ničit magické obrany. Díky tomu není už nikdo v bezpečí. Je čas před vánoci, kdy normálně všichni jezdí na návštěvy, ale teď má spoustu Morojů strach cestovat. Nabízí se řešení – jet po vánocích do luxusního lyžařského střediska a užít si svátky tam. Bude zde víc rodin i se svými strážci pohromadě, takže by to mělo být bezpečné. Jenže tenhle klid a pohoda netrvají dlouho, jelikož Strigojové někde znovu zaútočili

V tomhle díle se objeví pár nových postav, které sehrají důležitou roli.

Druhý díl se mi líbí o něco víc. Není tady potřeba tolik seznamování se světem, a tak se díky tomu zde toho děje mnohem víc. Oceňuji i to, že se děj přesunul na jiné místo, než je akademie. Pouto mezi Rose a Lisou je hrozná věc, ani jedna nemá žádné soukromí, i když Lisa je toho trochu ušetřena, jelikož neví, co všechno Rose vidí. Někteří se tady chovají hodně naivně a ohrožují tím ostatní, bohužel někdy to má následky

Jelikož je to pro mě rereading, tak vím, co se přibližně stane, ale i tak se mi tahle série stále líbí, a přestože nedávám plná počet, tak VA doporučuji.

„Lásku si nemůžete vynutit, napadlo mě. Buď tu je, nebo není. Ale když tu není, musíte být schopni si to přiznat. Pokud se ale láska dostaví, musíte dělat, co je třeba, abyste své milované ochránili.“

TessBlackCat
14.11.2023 4 z 5

Tak trochu musím přiznat, že ani druhý díl mě nezaujal nějak extrémně, stále mi neseděl styl vyprávění, opět ale musím říct, že nevím, jestli takto vypadá i originální vydání nebo to jenom náš překlad. Každopádně to bylo lepší, než předchozí díl.
Naopak mě mile překvapila změna prostředí a to, že i další postavy dostaly více prostoru, než v prvním díle, kde se to točilo jenom kolem Rose a Lissy.
Co se týče hlavních postav, tak Rose mě už neiritovala až tak moc, jako v prvním díle, ale Lissa mi stále připadá taková nemastná neslaná, nehledě na to, že se neustále řeší jenom její krizovky a tak nějak se nezajímá o to, jak to vlastně má Rose.
Co mě bohužel dost vytáčí je předvídatelnost některých situací, zatím co se v knize plácají ve spojitostech a nedokáží si dát dvě a dvě dohromady, tak čtenář je schopný si to domyslet už dvě kapitoly dopředu. Což je trochu škoda.
Celkově se mi ale líbí ten nápad propojení, kde skrze pouto vidíme i částečně Lissin pohled, což dělá děj trochu zajímavější, stejně jako v předchozím díle. Plus konečný zvrat mě dost dostal, což mě celkem mile překvapilo a zároveň mě to i odrovnalo.
A musím uznat, že i když mě knížka nepřišla jako nějaký extrémně super trhák, {na obranu knihy musím podotknout, že jsem se asi minula věkem cílové skupiny a tak trochu mě mrzí, že jsem se k této sérii nedostala o dost dříve} tak jsem i tak zvědavá, jak to bude pokračovat a hnedka nabíhám na další díl.

katallinka
12.11.2023 5 z 5

Ještě lepší než první díl. Kniha se skvěle četla a byla dost napínavá. Navíc zvrat na konci mě úplně zničil.

6493
09.05.2023 3 z 5

Oproti jedničce žádná změna, děj není moc rozpracovaný, opět dokážete všechno předpovědět a nechybí ani nekonečné popisy toho, jak je kdo sexy a co se mu zračí v očích.
Stále však zůstává faktem, že svět Vampýrské akademi je super zajímavý a vidím v tom možnost velké parády a prostoru pro hlubší rozpracování. Reálně téhle knize nejvíc ublížil směšně nízký počet stran, jsem si jistá, že trojka, se svými téměř 400 stranami bude konečně to pravé ořechové.

Vjeerus
31.03.2023 4 z 5

Začátek druhého dílu mě překvapil svou rekapitulací, za kterou jsem neskutečně vděčná, protože jsem měla docela dlouhý rozestup mez díly a navíc jsem si své vzpomínky na knihu mixla filmem a seriálem, a bála jsem se, abych si vzpomněla, co kde bylo.
V příběhu se hodně řeší emoční rozpoložení hlavní hrdinky, které jí dostává do řady nepříjemných situací. Na vinně není jen její romantický vztah, ale i samotná její podstata charakteru a pravděpodobně něco víc. A to víc doufám bude odhaleno v dalším díle.
Nemůžu říct, že mě díl nebavil, ale opět jsem narazila na věkovou bariéru mezi mnou a hlavní hrdinkou. Jak často opakuje hlavní hrdina Je mladá a podle toho se chová. Což je správně, autorka vystihla charakter pubertální dívky krásně, ale já už puberťák nejsem a tak nad některými rozhodnutími kroutím hlavou.
A když už jsem u těch rozhodnutí. Poselství knihy je vcelku jasné a nečekala jsem, že tak drsně ukázané. Banda teenagerů se rozhodla a viděla jasný směr. Nebrala ohledy na opatrnost dospělých, brala to jako zbabělost. A všichni dostali lekci, i když nevěřím, že díky ní se hrdinové už nedostanou do dalších absurdních situací, kde budou muset jednat hned bez přípravy.
Miluju ty nové obálky a díky bohu za ně, jinak by mě tento příběh minul a já bych si neužila krásně napsané nejen prostředí, ale i hrdiny, které nám autorka představila.

Kate3003
20.01.2023 4 z 5

Začíná mě mrzet, že mě série minula v tom správném věku. Přesto že si čtení poměrně užívám tak vidím jak jsou některé činy hlavních postav poměrně hloupoučké, ale vzhledem k jejich věku nic neobvyklého. Pořád mě z postav nejvíc baví Christian a Rose i když v tomhle díle jsem si velmi oblíbila i Masona, který tentokrát dostal mnohem více prostoru. Líbila se mi i změna prostředí a nová postava. Jsem zvědavá jak se vše kolem Adriana vyvine dál. Celkové mě asi druhý díl bavil více než první, protože má lepší spád a netočí se dokola kolem jednoho problému. Navíc ten konec. Ten mě naprosto odrovnal. Rozhodně jsem nečekala, že se něco takového stane. Jsem zvědavá co přinesou další díly. A abych nezapomněla musím samozřejmně zase vypíchnout novou obálku od Adela.stopka, která je zase boží.

M.C.SMITH
19.12.2022 5 z 5

Tato série mne začíná hodně bavit.
Kniha byla psána lehce a velmi snadno se četla. Okamžitě mne vtáhla do děje a nepustila mne.
Dimitrij a Rose je má oblíbená dvojice a těším se na další díl. Už dlouho jsem nenarazila na sérii, která by mne takto vtáhla do děje.
Za mne super. Moc příjemné čtení.

Zuzka_Zuu
15.12.2022 5 z 5

Rose má konečně možnost předvést svoje schopnosti i když na úkor toho musí něco obětovat. Její vztah s Dimitrijem nabírá obrátky. Objevuje se nová postava - tajemný Adrian, který se snaží okouzlit a získat srdce Rose.

PhoebePollard
10.10.2021 3 z 5

Asi můj nejoblíbenější děj, protože naše drahá hlavní hrdinka Rosemarie - která mě osobně dost štve - se konečně projeví jako hrdinka, místo toho aby to o sobě jenom pořád tvrdila. Přesto se ale po většinu knihy chová jako uražené malé děcko, až se jeden Dmitrijovi diví, že to vydrží.

ElizPetrova
16.09.2021 4 z 5

Druhý díl za mě rozhodně lepší než první. Byl napínavější, měl větší spád, četl se velmi rychle. Příběh se odehrával i v jiném prostředí, takže tím byl také určitě zajímavější. Pořád nevím, co si myslet o Adrianovi. :D Nicméně určitá událost ke konci knihy mě dostala, to jsem vůbec nečekala, že bude takto drsný. Jsem napjatá na další díly.

RoseJP
29.07.2021 5 z 5

Za mě druhý díl lepší, než první. Možná i proto, že jsem si ho nepamatovala z doby, kdy jsem sérii už četla :D
Tak moc fandím Dimitrijovi a Rose, sama jsem do postavy zamilovaná, po tomhle díle snad ještě víc.
Na knížce se mi i líbí, že ne všechno skončí happy endem, ale zároveň tak, aby to úplně nerušilo.
Mám strach z třetího dílu, protože si matně vybavuju co se stane, ale stejně už se nemůžu dočkat!

Tialexa
21.06.2021 5 z 5

Druhý díl byl super. Byl napínavý i velice čtivý. Doporučuji všem kterým se líbil první díl.

Karoli282
20.02.2021 5 z 5

Skvělé pokračování. Přibylo pár nových postav, děj se slibně rozvíjí. Objevuje se zde i nové prostředí. Rose dospívá a její vztah s Dimitrijem je na dobré cestě. Postavy jsem si oblíbila, nejvíc Dimitrije a Adriana. Tuto sérii čtu už poněkolikáté a stále mě baví. Určitě všem doporučuji.

VeDny
02.02.2021 5 z 5

Stejně špatná obálka jako u prvního dílu, ovšem stejně skvělá kniha, možná i lepší.
Dějově je napínavější a změna prostředí (horská chata) člověka nadchne. Objevují se tak nejen nové prostory, ale i postavy, nová pravidla, nové zážitky.
U Rose jde vidět pomalý proces dospívání, pomalu si věci uvědomuje bez dětské naivity, hrozně se mi líbí, že je v každém díle vidět její růst. Lissa mě nikdy nebavila, tady byla ještě docela v pohodě. Nová postava Adriana, ač vypadá na obálce děsivě a slizce, se mi líbí, přestože je jasné, že Rose nedostane, ta jeho společenská neurvalost je zajímavá. Člověka nutí přemýšlet, co asi přijde, co je důvodem toho, že dostává taková postava tolik prostoru.
Zakončení se mi líbilo v tom, že přestože Rose všem dokázala, jak je schopná, sama se za hrdinku nepovažovala, naopak trochu dospěla a zvážněla.

Luc.i
13.12.2020 4 z 5

První díl byl super rozjezd. Knížky se vlastně strašně lehko a rychle čtou, ehm ehm přečetla jsem ji za jeden den. Druhý díl mě bavil víc než první,už tam bylo trochu víc akce a jak znám postavy tak je to pro mě snazší. Oceňuji prolog, protože ikdyž jsem předchozí díl četla nedávno malá rekapitulace neškodí. Rose je pořád stejně dobrá hlavní hrdinka jako v prvním dílu,mám ji fakt ráda. Lissa mi tady vadila už o trochu míň takže super, ehm ehm vůbec to asi nebylo tím že tam nebyla tak často. Dimitrij je pořád moje láska a obávám se Adrian nemá šanci na tom nic změnit. Super čtení,těším se na další díl. Celkem 4,5/5*

Alnima
06.11.2020 4 z 5

Zbožňuju sérii Upirská akademie. O upírech je toho napsaného již spousta, ale tato série má spousty originality a dá se číst v každém věku. Je tam i pro mě originální milostná linie (alespoň v něčem).

Nel-ly
15.09.2020 4 z 5

Díly samostatně nejsou tím nejsilnějším, ale přesto hezky ubývají a... no počkejte si na trojku, to je nářez. Ale tady je zas Adrian. A ta temnota, které všichni ti upíři a vampýři budou čelit. A... díl je možná slabší, ale má silné momenty, skvělou hrdinku a... no je tam ten Adrian, že jo :D

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Vampýrskou akademii jsem četla už před lety a tenkrát mě opravdu uchvátila, upíří ságy teprve začínaly, takže to pro mě bylo něco nového:-) Rose byla skvělá, moc jsem si jí oblíbila. Celou sérii jsem hltala a prioritně bych ji doporučila věkově náctiletým, ale myslím, že neurazí ani starší fanoušky:-)