Koruna v ohrožení

Koruna v ohrožení https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207016/bmid_valky-chaosu-koruna-v-ohrozeni-n7b-207016.jpg 4 62 5

Války chaosu série

< 2. díl >

Bitva je v plném proudu. Zatímco vojska Velké Keshe postupují nezadržitelně vpřed, lord James Jamison Dasher začíná rozplétat spletité předivo, které stojí za válečnými manévry. Ukazuje se, že vyhlídka na mír nemusí být nakonec tak lákavá. Nebezpečí převratu nabírá zřetelné obrysy s každým dnem a král stále nestanovil následníka trůnu. Mladý Hal z Crydee a jeho přítel Tyr Hawkins, šampion Dvora mistrů, byli pověřeni, aby doprovodili princeznu Stephané do bezpečí. Mají ale vůbec kam jít? Pug s Magnusem usilovně pátrají po tajemném strůjci konfliktu, je možné, že mají poslední události společného jmenovatele? Zdroj: wales.cz... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Crown Imperilled , 2012


více info...

Přidat komentář

denniys
22.08.2020 5 z 5

Co bych k tomu mohla napsat jiného, než že se jedná o naprosto famózní fantasy dílo?? Všechny dějové linie si zaslouží těžký respekt stejně jako hrdinové a knihu lze pouze doporučit..

p3tris
29.08.2018 4 z 5

Poslední velkou silou na Midkemii, která se zatím držela v pozadí, zůstávali moredhel. Teď se tedy náčelník Arkan, Gorathův syn, vydává hledat Puga a k němu se připojuje elvandarský princ Calis. Mezi tím se bratři Martin a Brendan z Crydee snaží čelit keshanské invazi v obleženém městě Yabon. Třetí z bratrů, Hal, spolu s Tyrem Hawkinsem unikají s princeznou Stephané z Roldemu. Tři nejmocnější vládci Triagie se chystají na bezprecedentní setkání a Jimovi Dasherovi je jasné, že se u jejich dvorů skrývají zrádci. A k Pugovi s Magnusem, zkoumajícím tajemnou magickou sféru na Hadím ostrově, osídleném mírumilovnými Panthatianci, se přidávají dvě nečekané postavy. Hrací deska je tak připravena na závěrečné velké finále. Proti našim hrdinům totiž stojí nejen znovuzrozený Valheru Draken-Korin a Páni Běsů, ale i dosud neznámá síla, která se dokáže postavit samotným bohům.


trudoš
23.08.2018 3 z 5

Šedesát procent, ale s hodně odřenýma ušima a jen proto, že jsem fanoušek. Nehodlám zápletce vyčítat příběhovou naivitu, šablonovitost postav nebo autorovu tendenci ve vypjatých okamžicích zdlouhavě rekapitulovat dávnou historii. To jsou nešvary, na které jsem si za ta léta už zvykl. Jenže co tentokrát přehlédnout nedokážu, je mizerná koncepce. Především fakt, že Raymond E. Feist cíleně shodí veškeré předchozí dění - tedy válku o Království -, aby z něj udělal nesmyslnou předehru. Většina linií, které byly tak pěkně rozehrané, se najednou ukazuje jako nepodstatná, což je ještě podtrhnuto tím, že to nechá přiznat i samotné hrdiny. Román nakonec zachraňuje až úplný závěr, který vyvrcholí hned dvěma cliffhangery, což je ale asi ten nejprimitivnější způsob, jak člověka přinutit ke koupi dalšího dílu. Celkově mám z pokračování rozporuplný pocit, že z něj šlo vytěžit daleko víc, kdyby se tvůrce nuceně nedržel pomýlených představ o atraktivitě pohádkové fantasy, jež už je dávno za zenitem.

Ashen-Shugar
25.07.2014 3 z 5

Feist je jeden z mých pěti nejoblíbenějších autorů, ale tahle kniha je už tak trochu bída. Skoro nemůžu uvěřit, že člověk, který napsal takový klenot jako je Sága Trhlinových válek zplodil tohle vaření z vody. Je to pořád jeho styl, takže kniha mě nakonec docela chytla, ale už tomu prostě schází nápad.

kozel89
14.06.2014 5 z 5

Nevím co už ke knihám od Feista dodávat. Tohle u jiného autora nepociťuju. Kniha mě baví každou stránkou a příběh je perfektní. Kniha mi dala všechno co jsem od ní čekal. Od akce přes romantiku až po politiku. Konec knihy mne opět, jak to tak u Feista bývá, neskutečně dostal. Už teď se těším na (bohuže) poslední díl celé midkemijské ságy. Jen doufám, že nevýjde zase až za dva roky.
Staré známé i nové postavy dostanou rovnocenný prostor a kniha baví od začátku až do konce.
Řekl bych, že u nás dost nedoceněný autor.

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Koruna v ohrožení je v

Přečtených99x
Doporučených2x
Knihotéce80x
Chystám se číst25x
Chci si koupit11x