Ztracený válečník

Ztracený válečník https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40951/valecnici-ztraceny-valecnik-40951.jpg 4 47 5

Válečníci (komiks) série

1. díl >

První díl komiksu o válečníkovi z klanu lesních koček. Když Dvounožci zničí lesní domov válečnických klanů, Šedopruh zástupce vůdce Hromoklanu padne do zajetí, když se svým druhům snaží pomoci uniknout! Je uvězněný v hýčkaném životě kočičího mazlíčka a u své láskyplné rodiny Dvounožců má všechno jídlo a přístřeší, které potřebuje, ale to není způsob, kterým chce žít. Les jej volá a on nikdy nepřestane toužit po domově.... celý text

Žánr:
Komiksy , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Lost Warrior , 2007


více info...

Atlantis
Atlantis
03.01.2018 3 z 5

Jednoduché jak po stránce příběhu, tak kresby. Neurazí, nenadchne, rychle zapomenutelné.

trudoš
trudoš
28.09.2017 2 z 5

Neznám literární předlohu, ale vím, že je pro děti a podle toho vypadá i komiksové zpracování. Což automaticky není odsouzení, jen je třeba k příběhu s tímto vědomím přistupovat. Jenže na můj vkus to bylo dětinské až příliš. Erin Hunterová se spoléhá na pozitivní přístup ke kočkám, ale nijak neexperimentuje s jejich pološílenou povahou. Vyprávění tak sklouzává k otřepanému motivu divoké kočky, která je nucená žít nějakou dobu v „civilizaci“ a moc jí to nevoní, přesto zde potkává přátele i životní lásku. Tu následně přesvědčí, že „divočina“ je vlastně fajn a navzdory všem nebezpečenstvím začnou plánovat útěk.
Hloupé je, že neznáte-li ústřední představu autorky o světě koček a veškeré jejich historii, trochu vám uniknou souvislosti, co s čím jak souvisí. Není to sice nezbytné, ale pro absolutní vychutnání to podle mě třeba je. Já tuhle nalejvárnu nedostal a tak se po většinu čtení nudil, přičemž krásná kresba Dana Jolleyho a Jamese Barryho výsledný dojem zbytečnosti bohužel nezachránila.


Trnitátlapka
Trnitátlapka
13.11.2016

Šedý pruh toho Pracku převálcuje a s Millie půjde dál. To je něco, zkuste i Válečníkův úkryt.

makihol
makihol
13.10.2015 5 z 5

tato kniha je úžasná!!!

Lusa
Lusa
21.01.2011 5 z 5

někdo by řekl, že je to spíš příběh pro děti, ale mě se to líbilo, miluju kočky, takže se mi ten příběh opravdu moc líbí :))

Štítky knihy

kočky komiksy

Autoři knihy

Erin Hunter
americká
Dan Jolley
americká, 1971

Kniha Ztracený válečník je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst17x
Chci si koupit15x
dalších seznamech5x