Válečná nevěsta

Válečná nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193451/mid_valecna-nevesta-Ndo-193451.jpg 3 15 5

Nevšední milostný příběh s osudnou volbou mezi dvěma bratry, které rozdělila válka. Román se odehrává v Londýně za druhé světové války v době bitvy o Anglii. Hana Hrachovcová si postupně vytvořila milostný vztah k bratrům Hellerovým a od obou dostala nabídku k sňatku. Najednou neví, jaká by měla být její volba. Vilém Heller převzal po svém otci řízení mezinárodní obchodní společnosti a je do Hany hluboce zamilovaný. Robert Heller je pravý opak svého staršího bratra. Žije marnotratně z podílu na rodinném jmění, miluje hry a hlavně ženy, které přitahuje nevšedním šarmem. Každá s ním prožila něco nezapomenutelného, ale s žádnou se nikdy nechtěl oženit. Přitom nikdo netuší, že Robert při svých cestách po Evropě plní úkoly britské tajné služby, a tak si aspoň představuje, že se po válce bude moci Haně pochlubit, kým doopravdy je.... celý text

Přidat komentář

bábuška
15.03.2018 5 z 5

Dostala se mi do ruky kniha tohoto autora poprvé, a protože mě zajímá historie tohoto období, udělala jsem dobře. Zatím jsem se v jiných knihách z těchto ponurých let nesetkala s takovou precizností popisovaných událostí při jednání politických osobností jak na straně odpůrců Hitlera, kteří se sešli v Londýně, tak neustálé bombardování Londýna a celého britského pobřeží Němci. A to ještě v době před napadením Polska a okupováním Francie. V té době se v Londýně setkají dvě české rodiny, kterým se včas podařilo odejít z Prahy. Dva bratři a mezi nimi dívka, které se oba dvoří. Podle mě je to spíše pro větší čtivost knihy, mnohem zajímavější je děj těchto politických událostí.

pavlinkaa
10.11.2016 3 z 5

Kniha se mi zdá celkem zajímavá i když do čtení jsem se občas musela přemlouvat. Není to to nejlepší, nemohu ale řadit úplně mezi ty nejhorší.


simonabr
30.04.2014 3 z 5

Od autora jsem před časem četla Krvavé jahody, které mě opravdu uchvátily (stejně jako každého, komu jsem pak knihu doporučila) po všech stránkách, proto jsem se těšila na tuto, která se mi zdála tématicky velmi zajímavá, ale bohužel se nedají srovnat - děj poměrně nudný a plytký, napětí žádné, ikdyž snaha tu samozřejmě byla, všechny tři hlavní postavy ploché a charakterově nevykreslené. Přečetla jsem ji, ikdyž místy jsem se k pokračování přemlouvala, ale tentokrát ji doporučovat nikomu nebudu.

Nelin
23.04.2014 2 z 5

Možná jsem knize jen nedala šanci, ale nijak mě neoslovila. :I

kleria
17.04.2014 3 z 5

Moc pěkná knížka, ale spíš bych ji možná doporučila starším čtenářům, občas jsem všemu nerozuměla a někdy jsem se v ději i trochu ztrácela. Ale jinak to nebylo vůbec špatné, bylo to čtivé, ale i tak jsem se mi to četlo celkem pomalu :). Pokud chcete zkusit něco nového, za sebe vám můžu doporučit tuhle knihu ;).