Protřepat, nelíbat

Protřepat, nelíbat https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296692/bmid_v-tajnych-sluzbach-protrepat-neliba-Wy7-296692.jpg 4 130 34

V tajných službách série

1. díl >

Cammie Morganová není obyčejná patnáctiletá holka. Umí čtrnáct jazyků, nepřítele dokáže sprovodit ze světa pěti různými způsoby (třeba jen kusem syrové špagety), a škola, do které chodí, je stejně pozoruhodná jako ona. Akademie Gillian Gallagherové se navenek tváří jako výběrový internát pro výjimečné mladé dámy, ve skutečnosti ale vychovává tajné agentky a špionky. Cammiinou další specialitou je schopnost dokonale splynout s okolím. Ne nadarmo má ve škole přezdívku Chameleon. Pokud chce, dokáže být neviditelná. Tím spíš nechápe, jak je možné, že si jí na jedné cvičné misi všiml Josh. Vypadá jako úplně obyčejný kluk, ale bude třeba ho pořádně proklepnout! Jenže pak Cammie narazí na problém, se kterým si neví rady: co se stane, když se do Joshe nečekaně zamiluje? Dá se skloubit život obyčejného kluka se supertajným životem budoucí špionky, o kterém se Josh nesmí nic dozvědět? A hlavně: bude ji mít rád, i když zjistí, kdo Cammie Morganová opravdu je?... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You , 2006


více info...

Přidat komentář

Fidibus
06.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Je to taková oddechovka spíše pro mladé dívky, byť je otázkou, jestli jim zrovna téma života na špiónské škole přijde blízké. Jeho popis je celkem vtipný včetně vysvětlení studia a znalostí, jinak jde hlavně o to, že se mladá dívka zamiluje do kluka z normálního světa a randí s ním. Přitom on to neví. Vtipné je to, jak ho holky prolustrují včetně odpadků :-).
Je to vlastně setkání dvou rozlišných světů. Nakonec mu to přiznává (on se ji pokusí při jedné ze zkoušek zachránit) a co bude dál, to uvidíme v dalším díle.

georginaa
28.12.2021 3 z 5

Když se mi dostala kniha do ruky, vůbec jsem nevěděla, že se jedná o dívčí román. V patnácti bych byla nadšená mít takovou knihu. Jenže teď na to pohlížím pouze s úsměvem na rtech, jak je to jednoduše propracované, aby to dívky bavilo a neměly z toho bolení hlavy. Takže mohu říct, že jsem se pobavila a jdu na druhý díl, než se pustím do více dospěláckých knih.


orangerose
28.07.2021 5 z 5

Pěkně akční, super knížka, uz abych měla 2 díl v ruce :D

Knihomollla
23.03.2021 2 z 5

Knížka, která zahřeje u srdíčka a vykouzlí úsměv na tváři.

Julia284
21.08.2020 3 z 5

Kniha mě upřímně moc nebavila. Od celého příběhu jsem čekala něco více.

LillyM.
17.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem koupila v posledních pěti minutách, které jsme měli strávit v knihkupectví, ale vůbec toho nelituju. Nejdřív jsem tak jako chodila mezi regály, a hledala si jen tak pro zábavu, ale recenze k téhle knize mě zaujaly víc než kdykoliv předtím. Proto jsem jí už jen čapla a šla.

Doma jsem začala číst bez jakéhokoli očekávání, a překvapivě mě to nadchlo. Kniha je ze začátku trošku těžší na pochopení, ale když už to vstřebáte tak zjistíte, že se to vlastně pořádně nemění, a točí se to hlavně kolem Cammiiných vztahů, a její nezkušenosti, což mi teda vůbec nevadilo.

Občas jsem se hlavní hrdince musela upřímně vysmívat, ale občas jsem jí naprosto chápala a po té velké hádce a přiznání Joshovi mi bylo trošku úzko. Super románek na lehátko s kafíčkem, prostě takové nenáročné čtení...

Veruu95
20.07.2019 3 z 5

Oddechovka, žádný extra zázrak to není, děj nebyl moc propracovaný. Opravdu je to spíše pro mladší slečny a nenáročné čtenáře. Ale příběh to byl vcelku milý, to uznávám. V knihovně jsem půjčila i druhý díl, ale nemám chuť po něm sáhnout.
Nelituji, že jsem knihu četla, ale zároveň myslím, že mi v paměti moc neutkví.

Kamiliana
21.02.2019 4 z 5

Lehký, vtipný příběh, na kterém oceňuji všudypřítomnou nadsázku. Jen konec mě trocchu zklamal, připadal mi "odbytý".

Maruš.D
16.10.2018 3 z 5

Tato kniha nebyla špatná, ale ani úžasná. Celou dobu jsem čekala na nějakou zápletku, která nepřišla. Jediné co bylo opravdu fajn, byly vtipné věty, které se četly dobře a v celku rychle. Bylo krásné jak Cam objevovala krásy první lásky, žila dvojí život a poznávala samu sebe, ale Já bych z té knihy udělala třeba povídku... na knihu je až moc jednoduchá, dle mého názoru.

Jaruš7
28.09.2018 5 z 5

Jo, líbilo se mi to.
Dívčí elitní škola pro špionky, už jen to dává patřičný rozměr nárokům výuky, jejich přátelství, nevraživosti, srdeční vztahy, vše v utajení, ve fingovaném krytí, vztah k adrenalivé profesi je magnetický a generačně přejímající, takže není úniku.
Citace :" Nic to ale neměnilo na tom, že poslední mobil, který jsem kdy použila, byl zároveň i paralyzér (takže bych mu ze zjevných důvodů neměla dávat číslo).
Bezva.

Koláček11
10.03.2018 3 z 5

Celkem fajn. Zajímavá vize špionů ale zápletka nic moc a hlavní hrdinka taky ne nejlepší na to že měla patřit k "těm nejlepším" ( a strašně otravné byly pasáže typu: Nepřipadala mi jako máma co zabila ruského agenta vařenou špagetou )

Eadlyn
03.03.2018 4 z 5

Tato kniha mě doslova pohltila a už nepustila.

zuzarda
13.02.2018 4 z 5

Není to nic extra, ale na odlehčení fajn :)
Na mě moc plytký děj, žádné větší napětí
Ale čte se to moc dobře :)

knihomol095
02.01.2018 4 z 5

kniha se skvěle čte a dobře navazuje na 2. díl ! (mám radši "V tajných službách : čestný špionský" neboli 2.díl ale bez prvního dílu nevíte jak se říká : "vo co go"

Barik05
29.12.2017 5 z 5

Ze začátku se mi to zdálo trochu těžko pádné ale po přečtení obou dílů vím že to bylo potřeba. Skvělá kniha, doporučuji.

Baculik152
26.12.2017 4 z 5

Tak za prvé, chtěla jsem nějakou oddechovku, bez složitého čtení, mnoho postav, s prohloubeným dějem, no chápete mě :D. Pustila jsem se do této knihy s domněním, že to bude předvídatelné, až velmi dětské. Zároveň 224 stran, to je nic, bylo to přečtené hned. Ovšem nakonec mě velice bavila a dokonce jsem po přečtení šla hned zkouknout, jestli je další díl. Obsahovala srandovní scény a celkově, takové špionážské prostředí bylo velice fajn. Připadala jsem si jako nějaká 13letá holčička, když jsem začala žrát vztah mezi Camie a Joshem a furt si četla stránky dokola a dokola kde spolu byly :D Fakt jsem to nečekala. Supr kniha.

Ailee
29.06.2017 4 z 5

Ze začátku to nemělo tu správnou šťávu a já si musela opakovat "Je to jen oddechovka, nesmíš ji brát vážně, jen s nadhledem se nad nesmysly rádoby špionského světa pousměj", ale zhruba od půlky, kdy se přestalo tolik řešit, co všechno Galagherky dokážou a co vymyslely, když se děj zaměřil více na vztah mezi Camie a Joshem, to bylo super. U konce jsem se musela pořád smát.

Afro
11.03.2017 1 z 5

Upřímně jsem tu knihu vůbec číst nechtěla. Typ knížek, které čtu na sobě nemívá napsáno Protřepat, nelíbat... Kamarádka mi ji ale vřele doporučila, tak jsem ji přečetla. A jsem zklamaná. Čekala jsem něco víc. Pro mě ta kniha neměla zápletku a vůbec mě nebavila. Dočetla jsem ji jen ze setrvačnosti. Špionky si asi každý představuje jinak...

brzda.
25.02.2017 5 z 5

Úžasná kniha. Sice byla jiná než jsem čekala ale přesto se mi líbila.

Miss.hell
05.02.2017 1 z 5

Asi jsem čekala více akce od špionů, než jen žvatlání puberťaček. Ale k oddechové četbě se to celkem dalo, jsem zvědavá, co vyjde v druhém díle.

Štítky knihy

láska špionáž pro dívky

Autorovy další knížky

Ally Carter
americká, 1974
2016  70%Protřepat, nelíbat
2017  81%Čestný špionský

Kniha Protřepat, nelíbat je v

Právě čtených1x
Přečtených198x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených14x
Knihotéce155x
Chystám se číst81x
Chci si koupit15x
dalších seznamech6x