Císař táhne do války

Císař táhne do války https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251642/bmid_cisar-tahne-do-valky-251642.jpg 4 44 5

Koncem roku 1370 náhle umírá v Avignonu papež Urban V. a na jaře následujícího roku na Karlštejně těžce onemocní císař Karel IV. Jeho nejbližší už mají vážné obavy o jeho život. Dominikán Pavel se domnívá, že oba případy spolu souvisejí a jsou dílem neznámého traviče. Ale než může dokončit svoje pátrání, využije Ota Braniborský z rodu Wittelsbachů situace a hodlá na smrt nemocného císaře zbavit jeho říšského trůnu. A dominikán Pavel, tento středověký James Bond, musí na stará kolena zachraňovat, co se dá.... celý text

Přidat komentář

pepa3rd
01.11.2022 2 z 5

První půlka románu je čtivá a vcelku drží pohoromadě, závěr je ale jak z nějaké levné frašky, kdy autor očividně nevěděl, jak celou sérii zakončit (asi ještě netušil, že napíše osmý díl), což dost to ubírá na uvěřitelnosti a sráží tento díl ještě o něco níže. Vlastně poslední díly čtu už spíš z povinnosti, abych tu sérii dočetl do konce. Autor neumí příliš budovat napětí a pracovat s emocemi, natož poutavě vyprávět. Ačkoliv kostra příběhu není většinou zlá, tak podání míle pokulhává za jinými autory "historické" dobrodružné literatury. I Vondružkovy jednohubky (Oldřich z Chlumu nebo Královksá komora) spadající do stejného žánru jsou proti tomu většinou velmi čtivé, nemluvě o autorech jako je František Niedl (a jeho série Hinek Tas z Boru, Platnéř, Rytíři z Vřesova) nebo dokonce o Červenákovi a jeho historických detektivkách ze série Barbarič a Stein z poslední doby, které dokáží doslova přimrazit čtenáře k řádkům knihy.

angelika29
14.02.2018 5 z 5

Zatím jsem z této série přečetla všechny knihy a moc se mi líbily. Velmi dobře se všechny díly četly, ostatně i jako jiné knihy pana Bauera. Jsou velmi čtivé a bylo dobré, kdyby si čtenáři uvědomili, že jsou to romány ne knihy faktů. jen další tak krásné knihy


Dandulka
18.04.2016 5 z 5

Další osudy Karla IV. a jeho přítele a agenta dominikána Pavla. Celá série se pomalu chýlí ke konci, už aby vyšel další díl.

Zdenda20
28.10.2015 3 z 5

Kniha je čtivá a má přímočarý děj. Dominikán Pavel je takový James Bond. Předchozí knihy se mi líbily víc.Ale pro zimní večery je to pěkné čtení.

Iwíček
02.10.2015 4 z 5

Kniha se čte téměř sama, ale za mě jen 85 %. Více se dočtete v mé recenzi, která je vyvěšena v záložkách.