V labyrintu zpravodajských služeb

V labyrintu zpravodajských služeb https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193448/v-labyrintu-zpravodajskych-sluzeb-193448.jpg 3 14 5

Dokumentární paměti ředitele BIS Jiřího Růžka odkrývají čtenářům, co se v této oblasti od listopadu 89 událo a jak by měly zpravodajské služby fungovat pro blaho státu. Jiří Růžek, dlouholetý ředitel BIS a pracovník tajných služeb, napsal knihu, která je dokumentem nedávné doby. Vložil do ní osobní zkušenost, jak se změnily bezpečnostní složky státu po listopadu 89. Tuto historii předkládá čtenáři v maximální úplnosti a objektivně, i když nezastírá své preference a antipatie. Konstatuje, že politici si prozatím nevytvořili adekvátní vztah k zpravodajským službám a nedokážou je rozumně využívat při politických rozhodnutích. Autor opatřil knihu dokumenty ze své činnosti v BIS a jeho komentáře a poznámky na okraj o lidech a událostech posledních let nepostrádají sympatickou dávku střízlivého humoru.... celý text

Přidat komentář

Auto999
26.05.2021 3 z 5

Smutné čtení o tom, jak vznikaly české zpravodajské služby a o tom jak blbě po roce 2000 dopadly. To, co před rokem 1989 pracovalo až příliš dobře, skončilo tak, že to politické strany používají na vzájemné souboje. Anebo informace z českých tajných služeb nepoužívají vůbec. Velká škoda pro ČR.

Vydra57
20.01.2020

Pro mě zajímavé čtení . Velmi poučné pohledy do zákulisí 90.let, zpravodajských služeb a zejména osobní postřehy velmi inteligentního a osobně ukázněného autora na to, jak se to " dělalo"- a zřejmě dále dělá , kolik "nekompetentních kamarádů" rozhoduje o věcech pro nás všechny důležitých . Nejde o čtení pro zábavu , jde o zajímavé informace do mozaiky.


ondrej.b
05.10.2019 2 z 5

Neslané nemastné, a pokud by autor neuváděl příhody co kde slyšel, nebo mu někdo vyprávěl, tak by nebylo skoro o čem psát. Ale abych jen nekritizoval, s úsměvem jsem si připomněl tu dobu počátku devadesátých let, kdy nám disidenti ukazovali, jak "se to má dělat". Zejména dvojice Langoš-Ruml, to je extratřída:-D. A výkřiky Václava Klause ohledně zpravodajské služby taky pobavily:-D.

lukas9608
06.01.2019 3 z 5

Zajímavé, i když autorem velice subjektivně zatížené vhlédnutí do fungování českých zpravodajských služeb.

ynot
15.03.2018 3 z 5

Moc čtivé to není, rozhodně ne jedním dechem. Pro člověka mimo komunitu zpravodajců, což bude asi 99,9 % populace, je to často jen změť nic neříkajících jmen a útržkovitých situací, v kterých se laik nemůže orientovat, i když se o zpravodajské služby zajímá. V druhé půlce se to ale docela rozjede a ke konci se to čte už docela hezky.
Na druhou stranu klobouk dolů jít takhle s kůží na trh.

Autorovy knížky

Jiří Růžek
česká, 1952
2014  61%V labyrintu zpravodajských služeb

Kniha V labyrintu zpravodajských služeb je v

Právě čtených2x
Přečtených26x
Knihotéce15x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x