V kůži supermodelky

V kůži supermodelky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24004/bmid_v-kuzi-supermodelky-jSB-24004.png 4 328 41

V kůži supermodelky série

1. díl >

Šestnáctiletá Em Wattsová je newyorská středoškolačka, která místo módního stejnokroje třídních barbín nosí mikiny, zbožňuje čokoládu a kouše si nehty, zato se umí dívat kolem sebe a nejde daleko pro ironickou průpovídku. V hlavě má především počítače a spolužáka Christophera, ačkoli ten zatím nepochopil, že by mezi nimi mohlo být něco víc. Když spolu s ním Em doprovází mladší sestru na slavnostní otevření nového obchodního domu, netuší, že začíná nová kapitola jejího života odpovídající počítačovému „restartu“. Poté, co se Em ocitá na nemocničním lůžku, zjišťuje, že už není sama sebou – a to doslova. Je to v cizím, pěstěném těle stále ještě ona, nebo už někdo úplně jiný? Proč má najednou jiný hlas, jinou tvář, jiné chutě i známé? Pomocí zápletky, v níž opět osvědčila talent nebát se nadpřirozených zvratů, přemýšlí zkušená americká autorka dívčích románů (Princezniny deníky, Mediátor) o tom, jaké je to stát se znenadání kráskou proti své vůli. Em sice nemůže za to, že je zčistajasna žádanou modelkou – ale hodlá s tím něco dělat. Jenže dá se naskočit do rozjetého vlaku existence, kterou doteď žil někdo jiný?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Airhead , 2008


více info...

Lilinka.Ká
Lilinka.Ká
18.07.2022 5 z 5

Mám Meg Cabot ráda, ale už jsem od ní četla lepší věci. Ale tohle bylo hodně zajímavé téma, bavilo mě to. Taková fajn oddechovka.

Kudík
Kudík
01.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Počítačový "restart" je v podání Emerson Wattsové zvané Em spíše lobotomie, i když se má jednat o transplantaci mozku. :) Ale proč ne, zápletka je fajn, pokud člověk dopadne tak jako Em a skončí v těle supermodelky Nikki Howardové a nezaobírá se tím, jak se to stalo. První díl je spíše o seznámení se nejen s novým tělem, ale i okolím Nikki, jejími "přáteli", psíkem Cosabellou a návratem do původního loviště. Jsem docela zvědavá na další díly, a to i na Christophera či Gabriela.


Cleo De Nile
Cleo De Nile
06.06.2019 4 z 5

Pokud přimhouříte oko (respektive obě oči zavřete a zakryjete si je dlaněmi) nad tím, jak se dostane naše hlavní hrdinka Em dostane do "kůže" modelky Niki, čeká vás oddechové a zábavné čtení, ideální někam k vodě nebo do parku. Bylo zajímavé sledovat, jaké jsou Nikki a Em odlišné povahy. Em mi byla samozřejmě o dost bližší, ale myslím, že se se svým novým životem vyrovnala vcelku dobře. A Christopher je naprosto boží.

Ferum
Ferum
29.07.2018 5 z 5

Začala jsem knížku číst spíše jako oddechovku a musím říct, že mě moc mile překvapila.
Nakonec jsem přečetla všechny tři díly, protože jsem napjatě čekala na rozlousknutí.

warca
warca
26.06.2018 5 z 5

Už jsou to čtyři roky, co jsem knihu četla. Většinou děj příběhů zapomenu velice brzy, ale tato skvělá série mi utkvěla v hlavě napořád. Meg Cabotová je brilantní spisovatlka a V kůži supermodelky je jedna z mých nejoblíbenějších knížek vůbec. Originální, čtivé, vtipné...
Rozhodně doporučuji!

ivedoo
ivedoo
30.05.2018 5 z 5

Naprosto skvěle napsané a hlavně poutavé. Knížku jsem měla přečtenou za chvíli :D Doporučuji!!!

Mufka
Mufka
23.05.2018 5 z 5

Autorku mám moc ráda a dostala jsem se také k této trilogii.. Zajímavé téma, zpracování super.. Byla jsem napjatá až do konce :-)

BelphegorSara
BelphegorSara
23.11.2017 5 z 5

Meg Cabot miluji. Je to skvělá spisovatelka a touhle trilogií se mi zamlouvá ještě víc. První díl je úplně skvělý a nemám co vytknout. Druhý je napínavější a na třetí se chystám, ale už vím, že se mi bude moc líbit.

MíšaS.
MíšaS.
30.04.2017 4 z 5

Kniha se čte dobře, jen musím přimhouřit oko nad hloupostí samotného námětu, tedy, jak se ta holka do té kůže dostane. Transplantace mozku je podle této knihy úplně jednoduchá operace, která se provádí dnes a denně. Ale jak říkám, celá trilogie se četla pěkně.

klarinet02
klarinet02
31.08.2016 5 z 5

Moc doporučuji. Kniha je velmi pěkně zpracovaná. Opravdu se mi moc líbila. Líbí se mi také styl psaní této autorky který mám opravdu moc ráda. Kniha je velmi čtivá. Ještě jednou všem moc doporučuji.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
23.04.2016 3 z 5

Taková klasika od Meg. Holka, co je jiná než většina populace, nestojí o slávu, ale stejně se slavnou stane. A pak si samozřejmě musí na všechno zvykat, připustit si, že to není takové, jak si představovala atd. atd. Jo a pak je tu ještě ta spousta kluků a ona chudák neví, kterej z nich je ten pravej ;-)
Prostě nekomplikovaný dívčí románek.

evelýny
evelýny
06.11.2015 4 z 5

Super dívčí román. Naivní, milý. I když jsem již odrostla dívčím střevíčkům, příběh mě bavil svojí vtipností i originální zápletkou s příměsí fantazie. Jsem příjemně překvapena, že je pokračování - doufám jen, že bude navazovat ve stejném duchu.

Zuziiik
Zuziiik
18.09.2015 4 z 5

jediné sci-fi, které jsem schopná číst......byla to sranda :D

zuzanagelnarova
zuzanagelnarova
17.08.2015 4 z 5

Vůbec to není špatná knížka :)

Makyt
Makyt
30.07.2015 4 z 5

Trochu scifi, ale pěkně popsané, jak se Em vyrovnává resp. nevyrovnává se životem Nikki. Popis toho, že je těžké žít s tím, že vaše dítě už vlastně není tak úplně vaše dítě... že i když si myslíte, že někoho milujete kvůli jeho duši, tak to jak vypadá, vás a váš postoj k němu hodně změní. Stojí za přečtení, ale nesmíte do toho jít s přehnaným očekáváním.

135
135
20.06.2015 3 z 5

Zatím ne spoilery. Námět je zajímavý. Na začátku jsem si říkala že je to super, a že to je opravdu dobrá kniha. Ale pak se stala ta nehoda. Několik kapitol(doslova) byly jen kecy. Bylo to zmatené a nejasné.Nedokázala jsem si o tom udělat představu! Už, už mě to odradilo. Už, už jsem si říkala, že jsem se šíleně zpletla.
!!POZOR SPOILERY!!
Pak ale na scénu přišla Lulu a Braydon. Pak se tam sice přimýchal Justin a Gabriel Luna, ale Lulu tam byla pořád. Tuhle postavu mám ráda, a velice mě překvapilo že ví o Justinově zahejbání. Co se týče části, kde popisovala modeling, mám názor že to tam být muselo.Udělala jsem si lepší obrázek o tom jak to v modelingu chodí. Překvapilo mne,když Nikki(Em) obvinil Gabriel, že bere grogy. Asi je brala, ale....STEJNĚ. Pak to bylo takový...Přišlo mi že se Nikki(Em) nechovala tak, jak by se chovala Nikki. Vždyť jí to nemohly věřit! To s tou školou..No, a pak s Christienem. Prostě jí to nemohyl věřit. Velmi by mne, ale zajímalo jestli to nakonec Christienovi řekne nebo ne. Přečtu si další díl.Tato kniha si zaslouží tři hvězdičky!Jsem ráda že jsem ji přečetla!

bzdenca
bzdenca
19.08.2014 2 z 5

Od knížky jsem očekávala mnohem víc.

Mixy
Mixy
29.06.2014 5 z 5

Když jsem ji před 3 roky četla byla jsem z ní velmi nadšená. Myslím, že už jsem z toho trochu vyrostla, ale všem puberťačkám vřele doporučuji ;)

Kyta
Kyta
07.05.2014 3 z 5

Tohle je kniha trochu na zamyšlení a trochu na odpočinek. První polovina mi přišla hodně zajímavá, ale když došlo k popisování modelingu a všeho, co k tomu patří, začalo mě to nudit. Ale chválím originální námět. :) Příběh odhaluje, jaký život si vede obyčejná středoškolačka Em Wattsová a oproti tomu supermodelka Nikki Howardová. Když jsem se dočetla k tomu, jak se Em probudila a poté zjistila, jak na ní všichni zírají; opravdu jsem věřila na to stěhování duší... Ošem tohle není žádná fantasy kniha, takže to tak přece jen nebylo. To mě ale docela zklamalo...
Jinak ale zajímavá knížka - přesto jsem od ní čekala trochu víc. Měla ale dost otevřený konec a tak jsem zvědavá na další díly a na to, jak se Nikki (Em) nakonec sblíží s Christopherem. :)

dqenisa
dqenisa
03.05.2014 3 z 5

No popravde mi to prislo nejaky divny. Napad dobrej,ale to pojeti pribehu? Dost me mrzel konec. Rada bych vydela tu reakci a vubec to byl dost otevreny konec. Nevim jaky je svet hvezd, ale neco mi prislo prehnany. Ale kazdopadne si to precist muzete je to knizka a pauzu. :-)

Štítky knihy

móda modelky

Autorovy další knížky

Meg Cabot
americká, 1967
2004  87%Krajina plná stínů
2012  74%Mezi láskou a smrtí
2001  76%Princezniny deníky
2004  87%Andělé smrti
2011  66%Nenasytná

Kniha V kůži supermodelky je v

Právě čtených1x
Přečtených543x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených34x
Knihotéce201x
Chystám se číst116x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x