Úsměvy žen

Úsměvy žen https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304932/bmid_usmevy-zen-1wk-304932.jpg 3 65 23

Aurélie série

1. díl >

Aurélie Bredinová je hezká, mladá kuchařka z Paříže. Před časem zdědila po otci restauraci „Le Temps des Cerises“ – Čas třešní. Když ji opustí přítel, přestává věřit v upřímnou lásku a bloudí smutně městem.Ačkoli vůbec nečte, náhodou se ocitne v knihkupectví a objeví knížku Úsměvy žen od Roberta Millera. Začte se do ní a od první stránky má pocit, že má s knihou překvapivě mnoho společného: hrdinka se Aurélii hodně podobá, nosí dokonce stejné šaty a v knize existuje i restaurace Čas třešní. Aurélii to tak překvapí, že nabyde dojmu, že tohle nemůže být náhoda, nýbrž osud, a zatouží po osobním setkání s autorem knihy…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Lächeln der Frauen , 2010


více info...

Katy_vKnihách
Katy_vKnihách
předevčírem 4 z 5

Tato kniha možná nenaláká čtenáře ani názvem, ani obálkou (alespoň mě ne), ale kdo už četl alespoň jednu knihu od Nicolase, ví, že by do ní měl jít také. Tak jako všechny jeho příběhy, i tento se četl s neuvěřitelnost lehkostí, opět nechyběli úžasné popisy Paříže, a opět to byl "neokoukaný" příběh. Nicolasovi prominu i to, že píše v žánru romantika, jeho příběhy totiž nejsou žádná klišé. Opět mi tato kniha připravila příjemně strávený čas, a určitě se pustím do druhého dílu.

MoonR
MoonR
21.05.2023

Je to príjemný a predvídateľný romantický "film". Hoci sa nezameriavam len na jeden žáner, príliš jasné osudové príbehy nie sú úplne "moja šálka kávy", preto nebudem hodnotiť. Prečítala som si to na doporučenie kamarátky, ktorá bola knihou nadšená, lebo práve vtedy potrebovala "pohodovku" a "celkom pekne to zapadá do konceptu začínajúceho sa leta..". Musím priznať, že to bolo lepšie ako som pôvodne čakala, a verím tomu, že ľudia, čo majú väčší prehľad o romantickom žánri budú s týmto príbehom veľmi spokojní. Navyše, ak to ktokoľvek potrebuje, a ako bonus ho to aj poteší, nech plnými dúškami číta a nechá túto rozprávkovú energiu okolo seba plynúť ;) Sadnite si na pláž (do parku, do záhrady, na lavičku, do svojej obľúbenej kaviarne..) a nechajte sa unášať príbehom spolu s drinkom v ruke. Do večera máte "hotovo" :)


bábuška
bábuška
02.05.2022 3 z 5

Krátký příběh podaný mnoha slovy. Pro mne humoristický román, ale nijak nenadchnul. Čekala jsem od něho víc, bohužel. Jedině popis pařížského prostředí mi připomělo známá místa.

Anna195
Anna195
11.04.2022 4 z 5

4,5/5

Kto by nechcel navštíviť Paríž, pretože ja rozhodne áno. A presne autor knihy Úsmev Ženy ma do Paríža takpovediac premiestnil, aj keď len v myšlienkach. Takže môžem s kľudom povedať alebo skôr napísať, že moje prvé stretnutie s ním dopadlo skvelo. Autor ma svižný štýl písania s krásnymi opismi. Síce nie som veľká fanúšička opisov v knihách, keďže vo väčšine kníh ma jednoducho nudia, no tu ich musím len pochváliť.

V tomto románe je našou hlavnou hrdinkou Aurélie, ktorá je majiteľkou parížskej reštaurácie a vo svojom súkromí to nemá celkom ružové, keďže ju zradil najbližší človek. Možno to bola zhoda okolností, osud alebo jedna veľká náhoda, že Aurélie narazila na román, ktorý opisoval ju samotnú. Spolu s ňou sa vydávame na cestu za autorom románu.

Mňa si celkový námet knihy získal a páčila sa mi odvaha hlavnej hrdinky vyhľadať autora románu. Zápletka príbehu, ktorú nám odhalí jedna z postáv bola skvelo vymyslená. Keď som si prečítala vetu, kde nám táto postava odhalí zápletku, pýtala som sa, prečo nám to tak jednoducho predhodili, ale až neskôr som pochopila dôležité súvislosti.

Medzi našimi hlavnými hrdinami bola krásna romantika, najmä náš hlavný hrdina bol romantik ako vyšitý. Jediné, čo mi tu chýbalo bolo viac iskrenia medzi nimi, pretože tu sa mi toho zdalo na môj vkus málo. Ale kapitoly z pohľadu nášho hrdinu sa mi obzvlášť páčili a bolo dosť zábavné sledovať jeho strategické myslenie, ako dosiahnuť cieľ, ktorý chcel. Už vtedy som vedela, že nie všetko dopadne podľa jeho predstáv.

Tento román je také malé pohľadanie pre vašu dušu.

eva3992
eva3992
20.02.2020 3 z 5

Už se Vám někdy stalo, že čtete knihu a hlavní hrdinka, jako by Vám z oka vypadla? Právě to zažila Aurélie, majitelka restaurace, která náhodou narazila na román Roberta Millera. Jak je možné, že nějaký angličan ji mohl umístit do své knihy?

Příběh, jehož knižní téma mě moc zaujalo, bohužel mi přišlo, že jeho potenciál nebyl využit. Hlavní hrdinka mi byla místy značně nesympatická. Hrdina André byl po celou dobu nervozní a překombinoval, co se dalo překombinovat.

Můj osobní problém je, že nemusím typy knih, kdy čtenář ví tajemství dřív, než hlavní hrdinové. Mám raději, když ho můžu rozplétat a objevovat společně s nimi. A jak to u romantických knih bývá, již od prvních stránek Vám je jasné, jak to celé dopadne.

Tato kniha určitě potěší všechny romantické duše a samozřejmě také ty, kdo milují Francii, Paříž a dobré jídlo. V knize se projdete po známých místech Paříže a dýchne na Vás příjemná atmosféra.

soukroma
soukroma
02.01.2020 4 z 5

Velká romantika a slaďák zejména ke konci, ale první půle velmi nápaditá, plná francouzského šarmu a anglického humoru. Navíc se příjemně celý příběh točí kolem jedné knihy, jednoho autora a nakladatelského redaktora.
André byl skutečně sympaťák a vše jsem mu věřila, ale Aurélie byla sebestředná a přecitlivělá až moc, jakoby jí bylo pořád -náct, a přitom oslavila v románu už Kristova léta...
Trocha francouzštiny tu a tam v textu byla moc fajn, zatímco bez pár receptů na konci bych se docela klidně obešla. 70%

Laf
Laf
27.10.2018 5 z 5

Od knihy jsem moc neočekávala. Pro mne dosud neznámý autor, od kterého jsem netušila, co čekat. Ani obálka knihy mne moc nelákala, abych po ní sáhla. Ale naštěstí jsem byla překvapená, jak mne kniha vtáhla. Celkově je to napsané takovým svěžím stylem se zajímavým dějem, nechybí ani humor a postavy jsem si hned oblíbila.
O úspěchu knihy asi vážně rozhodne první věta. :)

knihovnička007
knihovnička007
17.05.2018 4 z 5

Příjemné čtení pro romantické duše. Příběh dvou Pařížanů-kuchařky a majitelky restaurace Aurélie a knižního redaktora Andrého. Aurélie po rozchodu s Claudem náhodou narazí na knihu Angličana Roberta Millera. Kniha je o ní a její restauraci. Aurélie se rozhodne se s Robertem seznámit...
Příjemné vyprávění z Paříže

Anna 13
Anna 13
14.04.2018 4 z 5

Knížku jsem zhltla poměrně rychle a jsem z ní nadšená. Tak originální příběh prodchnutý láskou k literatuře jsem opravdu nečekala.

Plusy:
Perfektní vykreslení pařížských uliček, nádherná zamyšlení o psaní příběhů i o lásce a v neposlední řadě geniální nápad, kdy se žena najde v knize, kterou napsal její osudový muž, který se jí snaží získat poté, co se dozví, že jeho kniha zachránila život dívce, do které se zamiloval...

Mínusy:
Občas bylo zdlouhavé a nepochopitelné, proč André Aurélii tak dlouho oklamával... A také byl děj v některých místech poměrně urychlený...

Každopádně ve výsledku vznikla kniha, která zaujme romantické duše.
Láska z knihy odehrávající se v Paříži v předvánočním čase...

niknikita
niknikita
23.03.2018 2 z 5

Budu si muset zapamatovat, že se nemám nechat zlákat obálkou s eifelovkou ani každou knížkou o Paříži...

Ildi
Ildi
18.01.2018 3 z 5

Je presne o tom ako sa píše. Pre romantikov a tých , ktorí milujú Paríž. A presne o tom bola táto kniha, plná Parížskych kaviarni, parížskeho vzťahu,francúzskej zápletky a aj francuzskych bozkov. Neprekvapila, neurazila.

tess.de.veles
tess.de.veles
26.06.2017 3 z 5

Mila knizka.....dobra na relax :)

katst
katst
16.06.2017 1 z 5

Do knihy jsem se vůbec nemohla začíst. Už jsem si i myslela, že ji odložím nedočtenou. Vracela jsem se k ní, s dlouhými přestávkami, snad desetkrát a nakonec jsem nad ní zvítězila, ufff :-). Ani nevím, co mi na ní tak vadilo... Styl autorava psaní? Málo využitý potenciál příběhu? Neustále se objevující francouzské věty, které jsou vzápětí překládány? Nevím... každopádně, už dlouho jsem nečetla tak nezáživnou a nudnou knihu.

alzbeta4340
alzbeta4340
28.05.2017 3 z 5

Příjemně napsaný příběh o tom, jak se nakladatelský redaktor tak moc chtěl seznámit s mladou majitelkou restaurace, až se nesmyslně zamotal do svých lží. Celá pointa mi přišla hodně starosvětská, v dnešní době přece používat pseudonym není zase až tak nic neobvyklého. Pro chvíle oddechu to ale není špatné čtení.

andela7455
andela7455
19.05.2017 3 z 5

Oddechové čtení, jenom mi přišlo, že na začátku kapitoly autor vždy napsal co se vlastně v této kapitole stane.

Šánka
Šánka
14.02.2017 4 z 5

Podle hodnocení jsem žádné velké očekávání neměla, jenže mně se to moc líbilo.
Bylo to zábavné, milé čtení stejně jako autorova Láska v Paříži. I tady jsem se krásně odreagovala a tentokrát i zasmála. Ten úsměv mi vydržel i po dočtení. A to není zase až tak málo :-) !!!

Samira
Samira
25.01.2017 4 z 5

Láska v Paříži mě naprosto uchvátila a při jejím čtení jsem myslela na filmy Woodyho Allena, který je zcela jistě i autorových oblíbencem.
I Úsměv ženy se velmi povedl, oceňuji především autorův okouzlující styl vyprávění. Přece však nedosáhl kvality knihy předchozí, tedy Lásky.
Hlavní problém spočívá v zápletce, není vám úplně jasné proč bylo nutné vodit hrdinku tak dlouho za nos. Mám však ráda hrdiny, kteří nejsou dokonalí, takže jsem si i tak knihu velmi užila.
Určitě stojí za to!

TerkaM
TerkaM
14.01.2017 5 z 5

Velmi krásná kniha. Myslím, že oddechověji jsem nový rok začít ani nemohla... :) navíc už se těším, až si upeču něco z těch receptů, které jsou uvedeny na konci knihy. :)

kikies
kikies
02.01.2017 3 z 5

Velice milá a příjemná knížka, opravdu taková pohádka pro dospělé. Trochu přeslazená, trochu nereálná, ale rozhodně pohladí po duši a vzbudí lehký úsměv na tváři. Kombinace romantiky a jídla snad nemůže nikomu vadit. Proč ne, jednou za čas je potřeba přečíst i něco takového :-)

veronika0382
veronika0382
26.09.2016 5 z 5

Příběh je plný lásky, dobrého jídla a francouzských slov. Řekla bych, že se román jeví trošku jako moderní pohádka pro dospělé. Moc se mi kniha líbila :-) .... více v mojí recenzi zde.