Urban Games

Urban Games https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223339/mid_urban-games-223339.png 4 142 39

20 dní. 20 soutěžících. 200 milionů. Urban games se zprvu jeví jako další tuctová reality show s poutavým sloganem hry, při kterých půjde o život. Soutěžící si myslí, že mají skvělou příležitost zbohatnout a začít nový život, ale hned při prvním úkolu zemřou dva hráči… Druhý úkol se nezadržitelně blíží. A tvůrci her pro ně mají přichystáno spoustu dalších překvapení… Uzavření ve Městě, aréně, kde se celá soutěž odehrává, se vzápětí rozjíždí diváky bedlivě sledovaná hra o přežití. Kdo ze soutěžících vydrží až do samého finále a kdo nakonec podlehne?... celý text

protokol
protokol
02.09.2022 2 z 5

(SPOILER) no kniha je to zaujímavá. na obsah dost krátka podobnost z knihov hladove hry, čo sa popisu scen dost chudobné niektore pasaže. skvelí nápad ztema deřma ze svetlama ale úkoli v nich bez fantazie. hrabat se v hovnech nebo trhanie nechtu nic moc . a konec knihy totalne nedotažen je jasne že to ma být pokračování . ale očividne se toho nedočkame co už :(

Tereza137
Tereza137
15.11.2021 4 z 5

Za mě kniha vážně skvělá, miluju žánry typu vyvražďovaček, TV show atd... Opravdu jsem knihu přečetla skoro hned jedním dechem. Bohužel ubírám * za některé otravné postavy, které jste za jejich chování nenáviděli od začátku až do jejich případné smrti. Konec napínavý, ale opět tam byla scéna, u které jsem byla vážně naštvaná a nevím, proč to autor udělal. Jinak kniha určitě stojí za přečtení !


david5746
david5746
31.08.2021 3 z 5

Kniha není rozhodně špatná, děj se řítí docela rychle k velkému finále, takže jsem to jako skoro jednohubku zlikvidoval docela rychle.

Každopádně to pro mě nebylo úplné top a to z několika důvodů. Jednak vlastně nebylo vysvětleno, proč ta hra mohla legálně existovat, hodně pasáží připomene spíše sérii Saw a tam to člověk bere, protože geniální psychopat je rozhodně akceptovatelnější než realityshow, na kterou kouká celý svět. Pak na mě dost chaos v postavách, kapitoly se sice po postavách jmenují, někdy ale v přímé řeči, jindy zase ne, občas jsem musel listovat, o kom to vlastně čtu. A ve finále si myslím, že vlastní hra nebyla tak propracovaná, jak by být mohla.

Ale celkově čtení bylo fajn.

maximus13
maximus13
11.05.2020 2 z 5

Osobně se NEZTOTOŽŇUJI s hodnocením knihy 85%. Pár popsaných drsných trestů, nebo obětování "kousku" těla za lepší vybavení nestojí za tak vysoké hodnocení. A to jako vážně sloupy v řece kyseliny, to má být jako co? A vrchol všeho je běžný popis dní, kdy nebyl zadán žádný speciální úkol a soutěžící měli dny "osobního volna"! Proč jako? Za mě tedy stále zatím vede jedině kniha: 15 minus !!!

mysterygirl
mysterygirl
20.11.2018 5 z 5

Teda to byl hnus,ale dost dobrej.
Moc se mi libila kniha.

Barbarka_CZ
Barbarka_CZ
28.05.2018 2 z 5

Není to špatné, ale kniha mi přijde dost nevyvážená. To nejzajímavější se odehrává na posledních pár stránkách, do té doby je to vesměs nuda. Takový průměr - neurazí, ale ani nepřináší nic výjimečného.

Sameva
Sameva
20.04.2018 4 z 5

Zacatek knihy se mi zdal slaby a nevedela jsem, co si myslet, ale vydrzela jsem a nelituju. Pribeh velmi napinavy az do konce.

Lenka40
Lenka40
07.04.2018 4 z 5

Jelikož jsem příznivec vyvražďovaček ,tak jsem se na tuto knihu hodně těšila. Musím přiznat , že jsem ze začátku byla zmatená co si o ní mám myslet. Něco mi tam chybělo ,ale nevěděla jsem co . Ale po přečtení celé knihy musím říct ,že se mi kniha líbila a konec jsem hltala ,abych se dozvěděla jak to dopadne.

unavensluncem
unavensluncem
08.03.2018 4 z 5

Dobry, rozhodne lepsi nez ubuleny hunger games, 15minus je lepsi...

Marekh
Marekh
04.02.2018 4 z 5

Jedná se o první knihu s tímto žánrem, kterou jsem se rozhodl přečíst. Kniha se mi celkově líbila a myslím si, že tato kniha by se klidně mohla prodávat v knihkupectvích. Kniha má určitě potenciál, aby byla prodávána.

Kniha má 6 částí. V knize je vyskytuje brutalita, vulgarismy, nic pro slabé povahy. Na konci první kapitoly jsem měl husí kůži po celém těle. :)

Bohužel nemám srovnání s dalšími knihami s tímto žánrem, např. Hunger games, viděl jsem pouze filmy.

S autorem jsem jel osobně ve vlaku, je fajn. :)

mandari
mandari
11.11.2017 4 z 5

Tato knížka je opravdu pro silnější povahy. Ale nedalo se od ní odtrhnout. Bylo občas trochu matoucí se přepnout na toho, kdo právě příběh vypráví. Šlo o hodně postav. Ale i tak to bylo hodně zajímavé.

lharka13
lharka13
12.09.2017 4 z 5

Napětí od první do poslední stránky, zdařilá prvotina, pěkně nepředvídatelná, neuvěřitelně brutální.

Alena_S
Alena_S
23.06.2017 4 z 5

Panejo, zdá se, že i na české scéně "za to umí vzít" (ve scéně s lany doslova :-) ), a to dokonce tak, že některé řádky mě občas skoro bolelo přečíst. Pro příznivce žánru lahoda!

rarášek
rarášek
15.06.2017 5 z 5

Skvělá knížka. Jak tuto knížku všichni přirovnávají k Hunger Games a Vyvoleným, tak já bych přidala, že mi to připomíná trochu drsnější verzi Kdo přežije.

SPOILER
Měla jsem své favority. Fandila jsem Sáře s Theem, Lowelle, Davidovi, Fatimě a Nedarovi. Z této šestice jich přežili tři a těch, kteří se konce nedožili, mi bylo velmi líto.
Jinak to byla úžasná kniha, drsnější a krvavější než jsem zvyklá číst, ale bylo to vážně dobrý. :)

bookwarmerka
bookwarmerka
15.05.2017 4 z 5

Ačkoli může kniha připomínat Hunger games, je to rozhodně brutálnější a o mnoho dospělejší.

Peace
Peace
24.01.2017 5 z 5

"Uvědomuju si, že celá tahle hra je o bolesti. Tělesné i duševní."

Ke knize jsem se dostala, jako většina čtenářů, díky aktivitě autora na booktube scéně. Sleduji jeho videa vcelku pravidelně, a i proto jsem byla na jeho tvorbu zvědavá. Dalším lákadlem bylo téma knihy, které se - k mému zklamání - moc často nevyskytuje. Tituly s touto tématikou mě totiž prostě baví.
Ne jinak tomu bylo i u Urban Games. Ano, člověk se neubrání srovnání s podobnými papírovými kamarády (ať už HG či 15 minus), ale děj je tak čtivý a neotřelý, že člověk přimhouří oči i nad drobnými nedokonalostmi. Prostě jen čte a trne, co hrdinům přinesou další strany.
Rozhodně doporučuji a doufám, že nejde o poslední autorův počin.

Blaufik
Blaufik
14.12.2016 5 z 5

Celkově je kniha napsána doopravdy čtivě. Jak jednou začnete, tak máte problém knihu odložit. Díky tomu, že se vypravěči často střídají a v tom nejlepším vypráví zase někdo další, jsem byla nucena číst a číst. Byla jsem doopravdy zvědavá, jak to všechno dopadne, a zda-li mí oblíbení soutěžící dojdou až na konec hry a stanou se vítězi.

kuska
kuska
15.09.2016 5 z 5

Kniha byla drsná, jako ostatně všechny knihy s námětem "hry", každopádně mi nevadila spojitost s hunger games, protože styl psaní je úplně jiný i vlastně charakteristika postav, autor se zaměřuje na jiné detaily. Při čtení mi vůbec nepřipadalo, že by už podobný příběh vyšel a že to bylo krátke, no a co, vše podstatné se tam odehrálo :)

Danago
Danago
06.09.2016 3 z 5

Autora knížky taky znám z jeho blogu a YT kanálu, občas jej sleduji .
Když jsem zjistila, že vydal knihu Urban Games rozhodně sem si jí chtěla přečíst .
Graficky je velice pěkně udělaná, což mě moc těší. Námět je hodně drsný, i když by se to nemuselo zdát. Umírání, krve a různých nástrah je tam hodně. Hunger Games to opravdu může místy připomínat. Knihu sem přečetla za jeden večer. Moc mě zajímalo , jak to bude poračovat, kdo bude vítěz. Svého favorita sem tam taky měla.

Misha11
Misha11
26.07.2016 5 z 5

Autora znám díky jeho blogu a YT kanálu, sleduji ho téměř od jeho začátků a když jsem se o Urban Games dozvěděla, hned jsem věděla, že si je přečtu.
Začátek knihy mě zaujal, i když jsem měla problém s rozpoznáváním postav. Knížka je krátká, je psána zajímavě, bez obalu a soucitu s postavami. Je tu docela dost krve, dramatičnosti, líbí se mi lidské chování. Námět podobný jako u Hunger Games, což hodnotím pozitivně, zkrátka všechny tyhle "hry" mě baví a mají něco do sebe. Těším se na další autorovy knížky. /Četla jsem "starou" online verzi, nyní je už i tištěná podoba, myslím/.

Štítky knihy

boj o přežití reality show

Autorovy knížky

A. T. Jurasek (p)
česká, 1990
2015  85%Urban games

Kniha Urban Games je v

Právě čtených2x
Přečtených164x
Čtenářské výzvě52x
Doporučených15x
Knihotéce67x
Chystám se číst139x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x