Holky někdy koušou

Holky někdy koušou https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188486/bmid_upiri-z-chicaga-holky-nekdy-kousou-fpj-188486.jpg 4 470 84

Upíři z Chicaga série

1. díl >

Život vysokoškolačky určitě nebyl žádná sláva, ale k Merit prostě patřil. Dařilo se jí docela dobře, ovšem jen do chvíle, než ji napadl upír. Stihl si dát jen doušek, vyplašen jiným krvesajem. Ten se rozhodl, že nejlepší způsob, jak Merit zachránit, je přeměnit ji v nemrtvou. Ukáže se, že její zachránce je mistrem upířího rodu Cadoganů. Merit se už nebude potit nad diplomovou prací. Bude se snažit zapadnout mezi upíří smetánku, obývající honosné sídlo v chicagské čtvrti Hyde Park, a být spolu s ostatními věrnou Ethanu Sullivanovi, „majiteli panství“. Vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo, bohužel taky očekává Meritin vděk a úslužnost. Jenže nepříjemná alergie na sluneční svit a Ethanovy postoje jsou tím nejmenším, co Merit znepokojuje. Někdo po ní vytrvale jde. Její uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války – a při té poteče krev.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Some Girls Bites , 2009


více info...

Přidat komentář

verdulos7977
08.03.2024 4 z 5

Mě se kniha líbila, až na rychlý konec ... Byla čtivá, zasmála jsem se a měla vše, co by kniha měla mít. Bojím se ale, že je to kniha, u které zapomenu, že chci číst další díly :(

Závidim Merit spolubydlící !! Ta byla TOP ... Ethan za mě slizoun :( (PROZATÍM)

Arlienen
08.07.2023 3 z 5

(SPOILER) S Merit jsem se setkala díky čtenářské výzvě v roce 2020, kdy jsem sehnala druhý díl Kousnutí páteční noci. Kniha se mi líbila a říkala jsem si, že se někdy k této sérii musím vrátit. No, uplynula už dlouhá doba, ale náhodou jsem objevila knihy s Merit a měla jsem chuť číst knihy v žánru urban fantasy.
----------
Kniha začíná tím, že je Merit proměněna v upíra a patří teď do domů Cadoganů, jehož mistrem je Ethan. Ethan je (jak jinak ) krásný a panovačný. Mezi Merit a Ethanem je to pěkně žhavé . Dostala mě scéna, kdy Ethan nabídl Merit, že by mohla být jeho konkubína a že by patřila pouze jemu. :-D Ethan i Merit jsou oba pěkní paličáci, takže si často vjedou do vlasů a o drama také není nouze.
----------
Kniha není tak ační jako tomu bývá u knih o Mercedes Thompson. Řeší se tady postavení upírů ve společnosti, kdy v minulosti docházelo k čistkám a mnoho upírů umíralo. Je to spíše o intrikách a pletichách, kdy Ethan používá Merit jako svého prostředníka.


Luigi1
30.05.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem přečetl na jeden zátah.Záplatka vynikající,napnutý až do konce

Pain
06.02.2023 4 z 5

Lehké a odpočinkové čtení. Merit se mi občas zdála na ránu, Ethan nic moc. Morgan sympaťák, spolubydlící sympatická. Uvidíme, jak se bude příběh vyvíjet dál.

anna7852
14.01.2023 4 z 5

Hmmm,tak tohle se docela povedlo
Líbí se mi všechny postavy :)

MAU256
07.08.2022 5 z 5

Jsem ráda, že jsem zavítala do této upírské série. Kniha se mi moc líbila, i když jsem ve skrytu duše doufala, že to s Merit a Ethanem dopadne jinak. Už se těším na další pokračování.

michaela5515
29.06.2022 4 z 5

Mám celkem rozporuplné pocity. Určitě to není špatný příběh. Jen se mi zdálo, že to trochu postrádá akci a zároveň jsem byla na konci knihy a bylo po velkém zvratu. Uvidíme, co přinese druhý díl.

Pollbooks
03.03.2022 4 z 5

(SPOILER) První díl skvělé upíři Urban Fantasy se zajímavým systémem a nadpřirozenem.

Není tajemstvím že tyhle staré fantasy pecky jsou zpravidla ty nejlepší a také ve vás vyvolají spoustu nostalgie.
Upíry ze Chicaga jsem předtím nikdy nečetla, proto když jsem měla tu možnost vybrat si knihu sáhla sem po téhle.

Fantom print vydal spoustu Urban fantasy knih, které si spojuji se svým dospíváním a mají pro mě v knihovničce speciální místo.

A u Holky někdy koušou tomu nebude jinak.
Merit byla proti své vůli přeměna v upíra, Ethan Sullivan, mistr domu Cadonů jí tím zachránil život poté co ji jiný upír malém zabil.

Zezačátku mi Merit nebyla jako hrdinka moc sympatická, její "fňukání" bylo zezačátku nesnesitelné ač pochopitelné, ale později se nakonec smířila se svým osudem a já si jí oblíbila.

Navíc ta chemie mezi ní a Ethanem byla téměř hmatatelná a já tajila dech při každé jejich interakci, doufající že už s tím konečně něco udělají.
Vedlejší postavy byly také moc zajímavé, to objevení veškerých nadpřirozených bytostí bylo perfektní, přeci nemůžou existovat jen upíři že?
Meritina spolubydlící je skvěle charakterově vykreslená a celému příběhu dodávala šťávu.
Avšak to jak občas ryla do Merit bylo na hranici snesitelnosti.

Pokud si chcete zavzpomínat na mládí, kdy tenhle žánr byl na vzestupu nebo máte chuť na pořádnou upířinu je tohle ta kniha pro vás.

Laf
12.09.2021 5 z 5

Od knihy jsem neměla moc velká očekávání. Nevěděla jsem, jestli mne to vůbec bude bavit. Ale naštěstí mne kniha chytla a líbila se mi. I jsem se u ní bavila, hlavně poznámkama Merit. Dalším dílům šanci dám :)

renefer
02.07.2021 4 z 5

Tak to bylo hezké, přesně takové, jaké od tohoto typu literatury očekávám. Za mě top je prvních asi 6 dílů Anity Blake (pak už to šlo do kytek) takže tohle má určitě hvězdičky čtyři.

DenkaFantasy
14.06.2021 5 z 5

Zamilovala jsem se do této série ale musím se přiznat, že ze začátku mi dělalo problém se začíst. Zlomilo se to až s Ethanem

anelise
22.02.2021 5 z 5

Užasné! Moc se těším až Merit začne bojovat.

kolacky
04.01.2021 4 z 5

Upíři, fae, nymfy, kožoměnci, čarodějové a ti další. Ideální do Výzvy. A nejlepší je děda ombudsman...

Akin309
31.12.2020 5 z 5

Som strašne rada, že som si túto knihu prečítala. Svet upírov a nadprirodzených bytostí proste milujem ♡. Kniha bola nenáročná a záujmavá na prečítanie. Jedna z vecí, ktoré sa mi najviac páčili bolo to že tam vystupovalo viac druhov nadprirodzených bytostí z rôznymi a osobitnými charaktermi. Určite si prečítam celú sériu.

anndrra
29.11.2020 4 z 5

Obálka je strašná, což je důvod, proč jsem po knížce nesáhla dřív. Nicméně obsah vůbec není zlý. Čtení mě bavilo i když styl byl místy možná lehce problematický, což může být taky zásluha redakce nebo překladu. Nicméně nápad se mi líbí a rozhodně se pustím i do dalšího dílu.

havrmoni
07.11.2020 5 z 5

Po druhém přečtení bych strhla i dvě*. Merit mi fakt není moc sympatická. Pustila jsem se do toho znovu, abych si oživila celou sérii než se začtu do nového dílu. I když je možné, že přeskočím na poslední a navážu tím novým :)

kuska
26.10.2020 4 z 5

Měla jsem chuť na upíry, proto jsem se pustila do této série a musím říct, že jsem příjemně překvapená. Taková klasická upírská fantasy a musím dokonce říct že mě ani hlavní hrdinka neštve a to už je co říct, jinak ostatní postavy mi celkem sedí. Děj tak nějak odsýpal. Jo, jsem spokojená.

Lenka_S
30.08.2020 4 z 5

S každou přečtenou stránkou jsem si uvědomovala, ze jsem tento díl již jednou četla, ale už je to asi pár let, takže se mi děj již moc nevybavoval. Přesto přeze všechno jsem si příběh užívala a moc se těším na další díly.

kacaaba
30.08.2020 5 z 5

Dlouho jsem se do této série odhodlávala a teď mě mrzí, že jsem nezačala dřív. Kniha se mi líbila, je to takové typické fantasy upíři psané s humorem. Už se těším na další díl.

nada3314
13.08.2020 4 z 5

Po knize jsem sáhla, protože mě upíři a vlkodlaci přitahují po přečtení série Stmívání.

Chtěla jsem nějaké nenáročné zábavné čtení, u kterého bych se i odreagovala a to jsem dostala. Nic jsem od knihy nečekala, a to je možná lepší, než mít přehnané nároky a pak by přišlo zklamání. Tady se to nestalo. Postavy Merit a Ethana jsem si hned oblíbila a bylo to super! Jsem moc zvědavá, kde se děj v dalších dílech posune. Tahle série mě chytla, čte se opravdu sama. Určitě se budu chtít pustit brzo do dalšího čtení. Doporučuji všem milovníkům upírů ????????‍♀️

Štítky knihy

upíři akční romantika městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Chloe Neill
americká, 1975
2014  80%Holky někdy koušou
2014  83%Kousnutí páteční noci
2015  87%Dvojí kousnutí
2016  86%Mrazivé kousnutí
2015  84%Na ostří špičáku

Kniha Holky někdy koušou je v

Právě čtených3x
Přečtených707x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených39x
Knihotéce255x
Chystám se číst262x
Chci si koupit57x
dalších seznamech15x