Umění předstírat

Umění předstírat https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260441/bmid_umeni-predstirat-WLL-260441.jpg 4 545 94

Umění předstírat série

1. díl >

Podle kluků na fairfieldské akademii existují dva druhy holek – ty na trvalý vztah a ty na nezávazné randění a užívání si. Sedmnáctiletá Alyssa je rozhodně ten první typ – a upřímně touží to změnit. A tak zahájí svou radikální proměnu, jejímž cílem je Justin Carter, největší krasavec a lamač dívčích srdcí. A aby si ji vůbec všiml a ona se zařadila mezi oblíbené holky na randění, přemluví svého kamaráda Brandona, populárního sportovce, aby předstírali, že spolu chodí. Zprvu nevinná hra na šťastný pár postupně přerůstá v něco mnohem víc – v něco, co navždy může zničit jejich dlouholeté přátelství i Alyssinu snahu stát se někým jiným.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Fine Art of Pretending , 2014


více info...

Přidat komentář

E.T.007
01.03.2024 1 z 5

Nedočítala som. Vôbec ma to nechytalo. Nuda.

11191
26.02.2024 3 z 5

Bylo to trochu melodramatické, všichni byli zahledění do sebe a motiv chování hlavní postavy mi připadal hloupý. Ale ve výsledku mi to přišlo jako něco, co se skutečně může stát, za to dávám plusové body. Vlastně i přes všechny výtky mi knížka připadala fajn. Vážně divné :D


Misshell1
14.08.2022 4 z 5

Ač nejsem cílová skupina, tak jsem si ráda po delší době přečetla plnohodnotný příběh o kamarádství, lásce, upřímnosti, hledání sebe sama. Občas je potřeba mírné nakopnutí, zaváhání a slzy.

Lenka2533
02.08.2022 3 z 5

Asi před 2 lety jsem četla Historii nás dvou. A až do dvou třetin této knihy jsem nevěděla, že tohle je první díl. Dost mě to překvapilo :D A nebudu kecat, nic moc jsem si ze druhého dílu nepamatovala. Ale příběhu to nevadilo, takže se mi ulevilo. Bála jsem se totiž, že když jsem dřív četla ten druhý, že se v tom nevyznám, nebo tak.
Každopádně tady mi přišlo, že se nic moc nedělo. Pořád se střídalo, jak jsou smutní atd. A občas mě trochu štvala hlavní hrdinka.
Na druhou stranu to ukazuje, že člověk se nedá celý změnit. Každý jsme jiný a jedinečný a nemůžeme se vydávat za někoho, kým nejsme.
A četlo se to velmi rychle a dobře.
Jinak se to mé romantické duši líbilo :) Byla to pěkná oddechovka na léto. Celkově jí dávám 3,5 ⭐

Ivana09
04.04.2022 2 z 5

Kniha mě nebavila, na mě málo dramatu,akce a čehokoliv. V podstatě se tam nic moc neděje.
Nakonec jsem ji dočetla.

jitka_dankova
26.11.2021 5 z 5

Roztomilý příběh o falešném chození dvou nejlepších přátel. Kniha je psána s ohledem na cílovou skupinu sedmnáctiletých děvčat a prakticky se v ní vlastně nic moc neděje. To ale příběhu neubírá na kvalitě a čtivosti. Ve svém pohledu na věc se střídají jak hlavní hrdinka, tak hlavní hrdina. Příběh je především a právě o rozebírání, co pro ně znamená poblouznění, zamilovanost, láska i přátelství. A také si přiznávají, jací vlastně opravdu jsou a kdo jsou. Nízké procento hodnocení tady je podle mne dáno tím, že mimo cílovou skupinu asi kniha nemá moc co nabídnout. Mně ale okouzlila, byť už dávno sedmnáct rozhodně nemám.
Škoda jen, že se kniha tak špatně shání. Je vyprodaná, ekniha taky (kdo vymyslel takovou blbost, jakože se může ebook vyprodat, to fakt nepochopím), musíte ji shánět z druhé ruky. Já ji dokonce četla ve slovenštině, abych se k ní dostala. No a taky by se nakladatelství mělo chytnout za nos a popřemýšlet víc o obálkách, které tvoří. Na obálce totiž fakt nejsou sedmnáctiletí hrdinové a docela to mate. Originální obálka je trefnější.

princesse
30.09.2021 3 z 5

Láska versus přátelství ... už dávno nejsem cílová skupina, takže ... Ale hezky se to četlo, rychle a určitě příjemné čtení. Zvládnu určitě i druhý díl. Jako oddechovka určitě neurazila.

Kekik
31.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Příběh pro mladší čtenáře. Láska vs přátelství.

Ráda čtu knihy pro mladší čtenáře, neboť se zuby nehty snažím udržte své náctileté já. Někdy to ale nefunguje. Třeba tato kniha mi dokázala, že už vážně nejsem tak mladá, jak bych chtěla. Nedokázala jsem se tolik vcítit do pocitů sedmnáctiletých teenagerů. Zvláště jsem měla pocit, že se kniha motá v kruhu. Neustále řešili jen to, jak by jejich vztah mohl zničit přátelství. A téměř nic jiného se v knize nedělo. Navíc ta natvrdlost hlavních představitelů. Všichni jim neustále tvrdili, že je evidentní, že se vzájemně milují, ale každý tvrdil, že ten druhý ho určitě nemiluje. Byla ale část, kdy mě čtení hodně bavilo. A to když byl Justin na scéně. A právě proto se těším na druhý díl, kde je Justin jednou z hlavních postav.
Příběh Aly a Brandona jistě zaujme mladší čtenářky.

laura
28.12.2020 5 z 5

Mně se to líbilo. Krásné, něžné, romantické, hravé. Ano, podobná zápletka už tu byla mockrát, ale to mi vůbec nevadilo. Ten příběh byl skvělý. Letní, plný slunce, smíchu, přátelství i her. Plný toho nenapodobitelného škádlení, které k tomu patří. Krásné!

vlkove
30.10.2020 2 z 5

Musím říci, že kniha mě příliš neoslovila. Bylo to prostě slabé. Hlavní hrdinka hodně naivní, příběh celkem o ničem. V tomto žánru už jsem četla mnoho a mnoho lepších knih. Určitě je kniha určena mladým čtenářkám okolo 13 - 15 let.

etell
31.07.2020 4 z 5

Pekný príbeh, kniha určená pre mladé čitateľky, ale bavila ma. Prečítaná za jeden večer/noc.

petulkapeta
07.07.2020 4 z 5

krasny romanticky přiběh,četl se sam a chapu ztratit kamarada je někdy to nejhorší co se může stat,ale o to je to lepší když se stane z něj vaš přitel,vaše laska..

AniDi
14.05.2020 5 z 5

Nádhera, naprostý potižek ze čtení. Nenáročná jednohubka pro romantické duše z prostředí střední školy. Nechápu tak nízké hodnocení, je možné, že mi právě úplně sedla ale kniha měla krásný děj, hlavní hrdinka byla moc prima, děj mě vtáhl od začátku až do konce a ta chemie mezi ní a jím byla nepřekonatelná. Prostě krásný zážitek.

Reniee
09.02.2020 3 z 5

Klasický nenáročný příběh pro náctileté. Ničím mě nezklamal, ale ani buhvijak nezaujmul. Je to takový průměrný příběh ze středoškolského prostředí.

Efeméra
30.10.2019 3 z 5

Tahle knížka je podle mě na podobné úrovni jako autorčino Mé sladké šestnácté století. Občas jsem měla chuť hlavní hrdiny proplesknout a všechny peripetie by snadno vyřešil jeden upřímný rozhovor. Autorka v příběhu nejde nikam hluboko, je to jen o cestě hlavní hrdinky k poznání, jak by samu sebe měla vnímat. Nic, co by mě ohromilo, ale čtení tohohle romantického contemporary bylo v každém případě hezké zpříjemnění dne.

JadeyBristow
17.09.2019 3 z 5

Nenáročná kniha. Velmi. Bohužel na můj vkus se děj velmi táhl. Vše by se vešlo tak do poloviny knihy, ten zbytek naprosto zbytečný.

Jája92
15.09.2019 5 z 5

Má první kniha od této autorky. Zaujala mě sympatickou obálkou a zajímavým námětem. Kniha se četla sama, zvládla jsem ji za jeden večer. Aly se mě hned od počátku líbila. Ideální kniha na odpočinkový večer.

luzajickova
10.09.2019 5 z 5

Kniha se četla příjemně a velice rychle :)
Autorku Rachel Harris mám velice ráda takže DOPORRUČUJI

Veruu95
07.09.2019 4 z 5

Pěkná kniha s předvídatelným, ale moc milým příběhem. Ideální na víkendový odpočinkový večer.

2688
23.08.2019 5 z 5

Na knihu jsem narazila v knihovně a zaujal mě název. Je to klasické klišé o dvou nejlepších kamarádech. Kniha neomrzí, ale ani moc nepřekvapí, prostě klidné čtení na zahnání dlouhé chvíle. :-) ps: tohle téma neomrzí.