Tygří bojovník

Tygří bojovník https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58190/bmid_tygri-bojovnik-qV8-58190.jpg 4 23 8

Jack Howard série

< 4. díl >

Jack Howard, podmořský archeolog, sleduje stopu svého pradědečka, důstojníka britské armády v Indii, který po sobě zanechal nejednu záhadu. Ta největší má podobu starobylé kovové rukavice vytepané do tvaru tygří hlavy. Zdá se, že Jackova pouť za hledáním vlastních kořenů je prazvláštně - a nebezpečně - propletená s mnoha divnými a zdánlivě nesouvisejícími věcmi. Vždyť co mohou mít společného římské legie, první čínský císař Š-chuang-ťi a podzemní indická svatyně? Když se do toho navíc zamíchá děsivý Tygří bojovník a záhadný dvojitý drahokam, je o pořádnou porci dobrodružství postaráno.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Tiger Warrior , 2009


více info...

Přidat komentář

coquus
06.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Další díl této série mě bohužel neoslovil tolik, jako díly předchozí. Nějak mě nesedlo prolínání dějů z minulosti se současností. Jde o to, že když hlavní hrdinové odkrývají a dávají dohromady jednotlivé kousky skládačky, tak čtenář je v té chvíli už o krok napřed. Také zde bylo v relativně malém časovém úseku děje, nahuštěno až nepravděpodobné množství náhodných archeologických objevů zásadního významu. Rovněž motiv tajného bratrstva mně připadá dost otřepaný a v této knize nadbytečný. Naopak se mně líbil originální příběh uprchlých římanů tak, jak byl vymyšlen.

Magrata15
24.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Autor umí krásně popisovat místa, jako by mi před očima běžel film. Téma bylo pro mě také velmi zajímavé a cestování a řešení záhad, to mě také baví.
Hvězdičku ubírám za nesmyslnou násilnou scénu na konci. Celé pátrání běželo poklidně a na konci ... zastřelit a jít od toho? No, nevím...


čef
17.01.2021 4 z 5

Dobrodružný román to sice je, ale těch řečí okolo! Historické pozadí je možná zajímavé, ale také nic moc. Osud vojáků Crassa po porážce u Kharu a tajemství strážců hrobu prvního čínského císaře zajímá dnes již asi méně čtenářů a když současná linka obsahuje pouze jednu zajímavější přestřelku, co zbývá? Knihu zavřít a zapomenout.

babicka_amalka
22.09.2019 4 z 5

pro mě zajímavé - zejména Indie a Čína; zase jsem se dozvěděla prostřednictvím zábavy i něco nového a pro mě nepříliš známého;

thezelda
25.07.2019 2 z 5

Neuvěřitelně nevyrovnaná kniha. pPasáže z minulosti jsou velmi zajímavé, ty ze současnosti již méně. Nějakou dobu mi trvalo než jsem se do knihy začetl, pak jsem se nemohl dočkat pokračování, abych se pak ke konci opět musel nutit k tomu, abych knihu vůbec dočetl. Autor dal dohromady příliš mnoho různorodých divokých spekulací, které podle mého názoru ve finále neukočíroval a závěr knihy tak podle mého nestál za to... za povedené historické pasáže dvě hvězdičky. Oproti Atlantide zklamání:(

Atanone
30.08.2017 4 z 5

Tak já nevím. Jsem z toho jaksi rozpačitá. Jasně,když jdu číst dobrodružnou knihu,očekávám fikci-historickou,nebo archeologickou. Kniha je poměrně tlustá,tak jsem se i těšila. Co se týče děje,autor si dal práci rozpracovat toho docela dost. Ke konci knihy mi přišlo,jako by najednou nevěděl,co s tím a nevěděl,jak z těch literárních pastiček,co sám sobě nachystal,ven.
Naběhala jsem se přes půl světa,od Egypta,přes Indii, Afghánistán až do Kyrgyzstánu, "nožičky" mě z toho bolí a najednou konec tak nějak "rozplizlý" do neurčita. Tak sedím a říkám si "to bylo ono?"
Určitě Jacka Howarda nezavrhnu,ale chvilku zase počkám,než na něj dostanu chuť.

P.S. nejsem geolog,přesto si dokážu představit,jak sluneční paprsek prochází nebroušeným olivínem. Ale při nejlepší vůli si nedokážu představit,jak prochází nebroušeným tmavým lazuritem. Už i proto se nebojím mít oba tyto kameny blízko sebe..co by se tak mohlo stát,že?

zolicek
07.03.2017 4 z 5

Kniha se dobře četla, ale řekla bych, že Nejvzácnější rukopis byl lepší.

Ketesh
07.04.2016 5 z 5

Řekla bych, že Tygří bojovník, je nejlepší kniha z celé série.

Autorovy další knížky

David Gibbins
kanadská, 1962
2006  65%Atlantida
2007  68%Křižácké zlato
2009  77%Nejvzácnější rukopis
2012  77%Trojská maska
2010  73%Tygří bojovník

Kniha Tygří bojovník je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce62x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x