Tuhej tulipán

Tuhej tulipán https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329044/bmid_tuhej-tulipan-Xzt-329044.jpg 4 19 7

Tuhej tulipán-Detektivka pro mladý - napínavý příběh pro starší čtenáře je prvním dílem volné série originálních detektivek pro mládež. Hlavní hrdina, šestnáctiletý Leon, se dostane na šikmou plochu a skončí ve vězení pro mladistvé. Naštěstí je brzy propuštěn na podmínku a získá dokonce i výuční místo v květinářství. Naneštěstí hned první den doslova zakopne o mrtvolu – a pro policii je pochopitelně podezřelým číslo jedna. Naštěstí je tu Laura, dcera jeho šéfa, která mu jako jediná věří. Ti dva se společně rozhodnou vypátrat skutečného vraha a dokázat Leonovu nevinu. Bláznivé dobrodružství může začít… Jaromír Konečný žije od roku 1982 v Německu, kde působí jako spisovatel, publicista a kabaretní performer s „česko-bavorským přízvukem“. Patří k vůdčím osobnostem poetry slamu. Velmi úspěšné jsou jeho knížky pro mládež.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Portál
Originální název:

Tote Tulpen


více info...

Přidat komentář

ctenar2846
11.04.2023 5 z 5

Skvěle napsané (přečteno za odpoledne jak nic, škoda že mi to nevydrželo déle) , ohromně chytlavé (jak jsem začal nemohl jsem se odtrhnout) neuvěřitelně vtipné (hlášky, přirovnání, myšlenkové pochody hlavního hrdiny a spousta dalšího).

Vrchní komisař se sic chvílemi choval jako úplný Koko*, ale vše nakonec dobře dopadlo a já nemohu než dát pět hvězdiček (dal bych i víc, ale nejde to).

Za mě letos nejlepší a nejoriginálnější detektivka co jsem četl.

Knihomolka506
10.06.2021 5 z 5

Dva mladí puberťáci- jeden čerstvě propuštěný z pasťáku a dcera květináře, který ve svém podniku zaměstnává Leona- jsou na místě zločinu!
Leon najde mrtvolu a hned je vrah. Laura ale věří, že on není ten kdo by něco takového udělal. Kdo teda ? Laura s Leonem mi chvilkama přišli jako Charlie Chaplin a Sherlock Holmes dohromady. Skvělé, napínavé a hlavně humorné vyřešení vraždy.


Merag
04.04.2020 4 z 5

Sympatický mladý hrdina, typický průšvihář, který je dost často v nesprávný čas na nesprávném místě. Takže i taková nevinná návštěva květinářství může skončit mrtvolu. K tomu dívka, která ho nehodlá nechat v průšvihu a věří mu, že tentokrát je v tom vážně nevině. Svižná detektiva s vtipnými dialogy

SBH
04.05.2019 5 z 5

Dcera (mladá) knihu s nechutí odložila. Já (stará) jsem ji slupla jako malinu. Mladý se kapku přeceňujou, vo tom žádná. Svěží zábavná detektivka, sympatické postavy, jiskrné dialogy, důmyslně vystavěná zápletka. Že nebyly všechny okrajové tajnosti vysvětleny mi nevadilo. Ale jak se Friederike dostala do Samperova květinářství, mi teda jasné nebylo. Ale nešť. Bavila jsem se královsky.
P.S. Fakt pěkná obálka. A úžasně vtipné hlášky.

MMacicekk
26.07.2017 5 z 5

Knižní jednohubka, kterou jsem si přečetla s chutí. Hlavní hrdina Leon je sympatický šestnáctiletý puberťák, který se k jeho smůle přichomýtne k vraždě a jelikož je právě propuštěn z pasťáku a mohl by být z vraždy obviněn, společně s Laurou, dcerou majitele květinářství, v němž k vraždě došlo, se snaží objasnit tento záhadný případ. Jak hlásá kniha, jedná se o detektivku pro mladý, takže nečekejte nějakou oduševnělou detektivku, ale spíše zábavné čtení. Hodnotím velmi kladně a vřele doporučuji.

MartinaF
26.05.2017 4 z 5

Tak toto mě hodně bavilo. Vtipné, napínavé, skvěle napsané. Přečtené během několika málo hodin čistého času. Vřele doporučuji.

milunka21
20.05.2017 5 z 5

Úžasný autor, úžasná kniha a budu to omílat pořád dokola. Jsem ráda, že jsem ho mohla na veletrhu potkat a kniha mě bavila. Je to oddechové, napínavé a zábavné čtení.

Autorovy další knížky

Jaromír Konečný
česká, 1956
2017  87%Tuhej tulipán
2008  74%Hip Hop a smuteční marš
2008  58%Moravská rapsodie

Kniha Tuhej tulipán je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x