Tučko Tom

Tučko Tom https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342277/bmid_tucko-tom-VQp-342277.jpg 4 291 60

Břicháč Tom série

1. díl >

Kniha odhaľuje kroky môjho úspešného chudnutia, ktoré ma zbavili nadváhy 27 kg a 33 cm v páse. Sám som bojoval s nadváhou už od detstva a skúšal som veľa postupov, ako sa nadváhy zbaviť. Nikdy som ale neuspel! Váha sa mi po každom pokuse opäť vrátila, a tak som sa točil v začarovanom kruhu ďalej a ďalej. Zlom priešiel až vo chvíli, keď som na to šiel inak. Zabudol som na bežné rady, ktoré všetci odporúčajú a našiel si vlastnú cestu. Hľadal som vlastné postupy, vymýšľal vlastné recepty a nakoniec som schudol počas jedného roka 27 kg. Váhu si stále držím a žijem úplne nový život. Táto kniha Vám ukáže, že schudnúť môže naozaj každý. Ukážem Vám, ako aj pomocou bežných potravím môžeme uvariť veľmi rýchlo jednoduché a pritom zdravé jedlá, ktoré budú chutiť celej Vašej rodine.... celý text

kristyna.havlov
kristyna.havlov
15.01.2023 4 z 5

Dlouho jsem měla tuto knihu na seznamu, konečně jsem si ji taky vypůjčila v knihovně. Kniha je z první části o povídání o Tomovo příběhu + různé rady a tipy ohledně zdravé stravy/hubnutí. Musím říct, že většina toho, co se zde píše znám, občas tam jsou zajímavé tipy např. Dopřát si jedno jakékoliv jídlo za deset dnů jako za odměnu . Ale jen jedno. A pak zase jíst co nejvíc zdravě. V druhé části jsou už různé recepty a tipy na zdravé jídla - od snídani až po večeře, doplněne fotografiemi. Občas jsou ty recepty zajímavé, občas jsou recepty že bych je ani za mák nevyzkoušela :)) ale to záleží na každém

kajakouda
kajakouda
14.11.2022 1 z 5

Tak toto je kniha, která mě vůbec neoslovila. Přijde mi málo nápaditá, a to obsahem i fotografickým zpracováním.


Booky84
Booky84
12.06.2022 3 z 5

Řekla bych, že kniha je určena hlavně začátečníkům, kteří chtějí zhubnout a jíst zdravěji a hledají pomoc či inspiraci. Bohužel se mi ani jeden recept nelíbil a nezaujal mne.

bigbabe
bigbabe
16.05.2022 1 z 5

Vzhledem ke stáří knihy nepřináší nic objevného, všechno v ním popsané se už dnes ví. A protože nejím kuřecí a z kaší jakéhokoli druhu mám dávivý reflex, tak ani z receptů jsem si nic nevzala.

ipkkk
ipkkk
11.04.2022 2 z 5

Kniha je vhodná asi pro naprosté začátečníky, kteří doted pili litry sladkých limodád, cpali se denně chipsy, sladkostmi a fastfoodem, těm by mohla pomoci. Recepty jsou velice jednoduché, ale není to nic převratného, protože většinu receptů běžně vařím/peču i bez potřeby receptů v nějaké podobné formě. Například nepotřebuji x receptů na ovesnou kaši, kdy na každé stránce je ovesná kaše s něčím jiným, jednou do ní dáte jablko a podruhé zase lžičku skořice, potřetí třeba kiwi. Místo toho, aby tam byl víceméně 3 krát stejný recept na každé stránce, mohl být jeden základní a jen vyjmenované různé varianty dochucení.

andrea7191
andrea7191
04.10.2021 2 z 5

Za mě nic moc....... spíš nic než moc.
Recepty fajn, ale takové "nijaké". Žádná hitparáda to není, ale pro první seznámení se s nějakou jinou variantou stravování to stačí.
Trochu to na mě působí jako retro kuchařina s dob minulých.

smudlajs
smudlajs
15.02.2021 3 z 5

Jak už tu bylo zmíněno, spíš průměr. Raději vařím jídla z kuchařek série Jíme zdravě, ale i v této jsem si pár receptů oblíbila a často čerpám inspiraci na nějaké chuťovky nebo rychlé svačinky.

Kamaela
Kamaela
28.12.2020 1 z 5

Knihu jsem přečetla, nic objevného jsem tam ovšem nenašla, vše jsou již tisíckrát napsáné rady. Plus je, že autor vychází z vlastní zkušenosti a některé recepty zajímavé. Na druhou stranu čtení bylo dost utrpení. Autor opravdu neumí psát a asi jsem jedna z mála komu se to nelíbí, ale jeho styl je hrozný.

mekkinka
mekkinka
04.03.2020 3 z 5

Průměr řekla bych... Něco z toho ale vařím

Calinda
Calinda
18.02.2020 2 z 5

Kniha mě nijak nezaujala, nezajímavé a obyčejné recepty, fotografie spíše odpuzující než aby nalákaly, u mnohých receptů použity nezdravé suroviny... ano, pokud budu jíst pouze rýži s mrkví, tak asi rychle zhubnu (což je účel této knihy), ale chci jíst zároveň i chutně a nízkou váhu si dlouhodobě udržet, což v případě těchto receptů půjde těžko.

Medasek
Medasek
23.01.2020 3 z 5

Recepty této knihy osobně moc nemusím, ale moje mamka je miluje.

RendyaDav
RendyaDav
12.01.2020 3 z 5

Určitě i tady ráda hledám inspiraci na vaření jídel....

Lily101
Lily101
09.01.2020 2 z 5

Čekání v knihovně na tento titul a tak nějak vcelku zklamání protkané množstvím obsahových chyb(str. 50 dole/"Alkohol v množství větším než malém. Ideálně opravdu jen jednou týdně a o hlavně na počátku." Pod tímto na novém řádku: "Všechny výše vypsané věci zpočátku hubnutí nekonzumujte."/ jakože trochu se věty č. 1 a č. 2, č. 2 a č. 3 vylučují, ale naštěstí mi alkohol nechutná, tak mám o starost méně, dále str. 55 zhruba uprostřed:"Představte si, že dáte lžíci kečupu do porce masa pro čtyři osoby. I kdyby v tom kečupu bylo 5g cukru, tak je to na jednoho člověka jen 1 g cukru."-ehm, tak pro kolik osob dle autora obrazně v moment čtení vařím?) i chyb v čirém překlepu (např. str. 70 12. řádek, když nepočítám nadpisy-"tatímto"). Formát knihy, kdy na jedné straně je text do poloviny stránky a jindy je nahuštěný hutný obsah na téže jednotku/=stránka knihy/, možná se mi to zdá/přeci jen jsem knížku četla dnes večer/, ale není čistě náhodou občas i písmo odlišné z hlediska velikosti vzhledem k jednotlivým stranám?

Úsměvné jsou obrázky, protože dnes již máme lepší technologie k zachycení reality a mnohdy poměrně rozmazané fotografie (možná záměrně, aby nebyla vidět konkrétní značka soli, leč koření na fotografii nejblíže je rozeznatelné včetně firmy), rovněž i aranžování jídla, jež bylo vyfoceno je již překonané.

Za recepty jsem chtěla původně dát hvězdičku navíc, protože na rozdíl od některých moderních kuchařek neobsahují pro průměrného člověka extrémně nákladné či nesehnatelné suroviny, nicméně vymyslet např. kuře s vařenou mrkví a rýží mi až tak světoborné nepřipadá (samozřejmě byly v knize recepty, které by bylo fajn vyzkoušet). Z hlediska rad mi přijde, že to jsou vše skutečnosti již objevené, které člověk zjistí během pár minut zdarma na internetu a osoba, která se někdy o zdravou stravu či hubnutí zajímala už vědomosti z knihy zná (možná až na intervalový trénink). Při čtení mi připadalo, jako bych četla článek o hubnutí, jenž je na můj vkus zbytečně dlouhý a na jehož konci zjistím, že mě vlastně ničím neobohatil.

Suma sumárum: Měla jsem v průběhu četby za to, že kniha byla vydána kolem roku 2008 a chtěla jsem to zohlednit v hodnocení (př. nebylo tolik internetových blogů, článků na internetu), ale kniha byla vydána v roce 2015. Dvě hvězdičky za snahu autora s psaním této příručky.

Medunkavera
Medunkavera
20.09.2019 4 z 5

Knížku jsem dostala od dcery. Mám ji v kuchyni, často do ní nahlédnu a nějaké jídlo si z ní udělám. Líbí se mi, že jídla jsou lehká a nenáročná na přípravu.

ladyba
ladyba
16.09.2019 3 z 5

Výzva pro ty, kdo chtějí zhubnout, ale neuchýlí se k extrémnějším variantám palea, whole30 etc.

baty
baty
25.07.2019 5 z 5

Četla jsem na doporučení mé sestry. Musím říct, že je to super kniha. Už dlouho se nutím do shození pár kil a tady jsem našla tu správnou motivaci jak a kdy začít. Za mě tedy palec nahoru.

Aghatte
Aghatte
02.05.2019 2 z 5

Nic extra se člověk nedozví, spousta lidí by takovou knihu mohla napsat. Nežrat a hýbat se :-), bez toho to nepůjde....

MišuleP
MišuleP
25.03.2019 2 z 5

Prvotní motiva k danému účelu super, následně si myslím, že se to tomto nedá mluvit jako o knize, je to spíš příručka, kuchařka...

Gweny
Gweny
16.02.2019 4 z 5

Vlastně jsem tuhle knihu četla už asi potřetí. Na jednu stranu je třeba říci, že jako prvotní motivace funguje výborně. Pokaždé v ní najdu něco, s čím se odrazím a co mě donutí neuhýbat ze své cesty za cílem, za kterým si jdu.
Recepty jsou zajímavé, ale pro mě, jako pro člověka, který nerad vaří podle kuchařek, fungují jen jako inspirace, jak kombinovat různé potraviny. Ale pokud i toto byl účel při psaní téhle knihy, pak byl splněn.

Luffi
Luffi
12.02.2019 3 z 5

Na to, jak velké haló vzniklo kolem samotného Břicháče, jsem čekala víc. Mnohem. Recepty sice rychlé, ale nudné a bez nápadu. Informace jsou zde pouze ty nejzákladnější, nic nového či zajímavého. V poslední době je zkrátka "in" zhubnout pár kil a napsat o tom knihu, radit druhým a být odborník přes fitness. Břicháč evidentně zvládl jen o něco lépe marketing. Pro začátečníky dobrý start a motivace, zkušenější musí hledat jinde.