Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku

Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123767/treskuta-kniha-o-teorii-velkeho-tresku-123767.jpg 4 61 11

Americký sitcom Teorie velkého třesku se u nás už stal kultem - a je tedy načase, abychom si čtveřici "nerdů" v čele s geniálním sociopatem Sheldonem a jejich jednodušší, leč krásnou kamarádkou Penny představili v knižní podobě. George Beahm zodpovídá příznivcům seriálu všechno, co kdy o Teorii velkého třesku chtěli vědět, a nádavkem i pár věcí, na které by se je snad ani nenapadlo zeptat. Najdeme zde profily jednotlivých postav i herců, jakož i stručné portréty tvůrců seriálu, soupis a převyprávění jednotlivých epizod, vysvětlení různých fyzikálních i popkulturních narážek a hlášek a rovněž překvapivě vděčné "veselé historky z natáčení". Pokud se vám zamlouvá sitcom Teorie velkého třesku, pak Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku nesmí ve vaší knihovničce chybět.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Argo
Originální název:

Unraveling the mysteries of The big bang theory , 2012


více info...

Přidat komentář

chlo0opek
30.03.2020 3 z 5

Jelikož se mi seriál i po několika letech téměř neustálého sledování stále líbí, brzy po obdržení této knihy jsem se pustil do čtení.
Informace o hercích byly někdy více, někdy zas méně zajímavé, pasáž o vědeckých termínech o něco méně a nejhůř na tom byla část pojednávající převážně o sci-fi filmech a hlavně o komiksech, kolem kterých se seriál také dost točí. Těchto věcí již nějaký velký fanda nejsem, komiksy jsem navíc četl jen v době, kdy jsem začínal jako malý klučina číst a od té doby mi již nic neříkají. Proto neoceňuji vskutku obsáhlé informace o komiksech a jejich hrdinech – zde mne kniha až nudila a nemohu se zbavit dojmu, že pouze tak trochu parazituje na slávě seriálu a snaží se z tématu vyždímat co nejvíce na úkor obsahu knihy. Bohužel, seriál je seriál a kniha mi na to, jak je obsáhlá, moc dalších užitečných a nových informací o něm nepřinesla:(.
...3* a i to je ještě možná až moc...

Venda32
17.02.2020 5 z 5

Pro fanoušky seriálu skoro povinnost přečíst. Jedinou slabinou knihy je, že byla vydána v době, kdy seriál naplno běžel (je to logický krok vytřískat z ní co nejvíc), takže je jaksi neúplná. Možná by stálo za zamyšlení se nad dotiskem.


amaenium
03.10.2017 2 z 5

Zajímavá kniha k seriálu, dozvěděla jsem se tu pár nových informací, ale mrzí mě, že jsem ji četla v době, kdy seriál stále běží a tak zde není zase úplně vše. Konec, kde byly vypsané episody, mě příliš nebavil, jelikož jsem je již znala.

FlashDC
05.03.2016 4 z 5

Pro fanoušky seriálu povinnost, mnoho zajímavých informací. Jen s tím mohli počkat, až seriál skončí ale vím, že jsou i jiné publikace.

bibi.r
01.12.2013 4 z 5

Dobrý doplněk k seriálu, ale nejvíc mě oslovila kapitola Fandom, ve které je dost informací o conech, škoda že není rozšířena i o podrobnější popis českých conů.

Patapuf
05.09.2013 3 z 5

Na knihu sem byl zvědavý protože seriál mám hrozně moc rád. Sice sem se u toho moc nezasmál, ale dozvěděl se spoustu zajímavých věcí....

Čoko
30.08.2013 4 z 5

Kniha mě bavila spíše na začátku. Ke konci mě už moc nebavila...

Atisa
19.02.2013 4 z 5

Dávám čtyři hvězdičky, protože Teorie velkého třesku je můj nejoblíbenější seriál. Z knihy jsem se sice dozvěděla hodně zajímavé informace, které jsem vůbec netušila, obzvláště slovníček pojmů mi otevřel nové obzory, o této oblasti jsem toho opravdu moc nevěděla. Avšak přijde mi, že autor se knihu snažil co nejvíce se roztáhnout, ale hlavně je trochu škoda, že už ji sepsal teď a ne až po skončení natáčení nových epizod a sezón, protože takto se některé informace v knížce stávají neaktuálními.

Alma5
21.01.2013 4 z 5

seriál je skvělý tak jsem se chtěla dovědět něco dalšího, což kniha splnila.

Ellis
08.11.2012 3 z 5

Tak seriál je skvělý a já se nasměju a bavím se i při reprízách. Knížku jsem si přečetla hlavně ze zvědavosti. Nejzajímavější jsou životopisy herců a okolnosti vzniku seriálu. Ostatní kapitoly jsem přečetla také, ale pro mě osobně už zajímavé moc nebyly. Naprosto zbytečná mi přišla kapitola se seznamem epizod.
Jinak pro fanoušky určitě doporučuju.

OldaB
18.09.2012 5 z 5

Pobavil jsem se a něco nového přiučil. Důvod, proč si znovu seriál pustit.

Štítky knihy

humor nerdové

Autorovy další knížky

George Beahm
americká
2017  90%Stephen King: Čtyřicet let hrůzy – Život a dílo krále hororu
2012  75%Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku
2015  66%Já, Steve

Kniha Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku je v

Právě čtených1x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x