Travel bible

Travel bible https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278015/mid_travel-bible-beE-278015.jpg 4 151 27

Cestovat může každý. S hypotékou, s kariérou v korporátu i s malými dětmi. Chce to jen znát pár důležitých triků od těch, kteří už svůj batoh sbalili. A přesně ty dali cestovatelé Matouš Vinš a Petr Novák v knize dohromady. Zdaleka přitom nečerpali jen z vlastních zkušeností, oslovili i mnoho ostřílených kolegů dobrodruhů a světoběžníků. Travel Bible je návod na to, jak velkou pouť vůbec začít a jak si ji naplno užít. Po jejím přečtení přestanete jen snít a skutečně vyrazíte do zemí, kam už se tak dlouho toužíte podívat. Zažijete věci, na které do konce života nezapomenete, a poznáte místa, která neuvidíte ani v National Geographic. V knize zjistíte, jak si na cestu našetřit, jak sehnat levné letenky a jak neutratit zbytečně mnoho za ubytování. Cestovat se dá i chytře, zdaleka není potřeba šetřit za každou cenu. Uvědomíte si, že nejlepší způsob je co nejvíce splynout s místními obyvateli a přestat se chovat jako turista. V druhé části knihy vám autoři přiblíží možnosti dobrovolničení a práce na cestách, přidají své zkušenosti s digitálním nomádstvím a pomůžou vám se osvobodit z klasických pracovních stereotypů. Závěr knihy věnují možnostem, jak si díky zážitkům, fotkám a videím z cest vydělat na objevování dalších zemí.... celý text

Přidat komentář

KajusaKil
28.03.2024 5 z 5

Pro každého cestovatele nutnost. Jako vášnivá cestovatelka jsem tady sice našla málo informací, které bych už nevěděla, ale přeci jen se mi velice líbí zpracování, sumarizace a pár tipů. Začátečníci si v tom určitě najdou své.

Shindo
02.07.2023 2 z 5

Sprievodca a motivátor s mnohými radami ako prešťať systém (ubytovanie, letenky...). Bohužiaľ, kniha už nie je tak aktuálna; autori podľa slov na webe aktualizovali knihu naposledy v roku 2018 a od príchodu koronavírusu sa už veci majú v mnohom inak.

Čo ma však odradilo od vyššieho hodnotenia je to, že z knihy plnej tipov a pomocníka na cestách sa stal prachsprostý biznis s "VIP prístupom", balíčkami a podobnými nezmyslami. Iste, počas COVIDu sa nemohlo veľmi cestovať, tak bolo treba vytiahnuť prachy zo zákazníkov nejakým iným spôsobom.
Niektoré tipy boli zaujímavé, mnohé však človek pozbiera z internetu aj zadarmo.


Marketplace
02.07.2023 3 z 5

Knihu mám koupenou již několik let, ale k jejímu přečtení mě donutila až čtenářská výzva. 2 autoři. Kniha maličko zastarala, ale většina je pořád aktuální. Některé části mi přišly zbytečně zdlouhavé.

JulianaH.
02.04.2023 3 z 5

Čekala jsem příšernost a dostalo se mi... ne úplně příšernosti. I když na většinu možností asi i cestovatel-začátečník brzy přijde sám, jiné rady se určitě hodí a příliš intuitivní nejsou. Např. zařídit si preventivně druhý pas a ponechat ho u rodiny či u přátel, abychom v případě nouze nemuseli čekat na výrobu nového v cizině. Nebo vykoupat se v albánském termálním pramenu. =) Také oceňuji, že ačkoli autoři očividně preferují letadlo, věnují se i jiným dopravním prostředkům včetně (mých zbožňovaných) lodí.

Hlavní problém vidím v nesmyslné obsáhlosti, což bude zřejmě typický nešvar knih vznikajících přepsáním blogu. Vážně sem patří tipy, jak zdravě jíst? Nebo návod k psaní blogu a k učení se cizím jazykům, případně zdlouhavé motivační proslovy (brr)? Nebo interview se svatojakubskou poutnicí? Nebo... a tak.
Další bolavé místo představuje mateřský jazyk autorů, o kterých hodně vypovídá už věta "Vždyť ani češtinu neumíte 100%, tak proč se o to snažit u cizího jazyka?". Přemýšlím, jak těžkou anglomanii musí mít někdo, kdo používá slova lokál nikoli ve významu hostinský podnik, nýbrž místní (obyvatel) - a proč to sakra dělá.
A pak mi také vadily všechny ty "skryté" reklamy. Přesto je fajn, že tahle kniha existuje. A (trocha cynismu) že je dostupná na internetu, protože proč kupovat návod, jak lze cestovat "lowcostově", že.

kuba-cz
25.03.2022 4 z 5

Ano, kniha narvaná tipy a triky jak cestovat s nízkými náklady i jak účelně pustit žilou vaší peněžence. Skvělé poskládáno co před cestou a na cestě. Sem tam je něco zopakováno, takže občas četba trochu nudí - třeba jedna historka z cesty je tam dvakrát.
Kniha je výborným rádcem, myslím, i pro zkušené cestovatele. Bohužel bude asi časem strádat na aktuálnosti, protože desítky tipů na servery a služby se časem mění.

domihruzkova
07.07.2021 3 z 5

O některých tipech na levné cestování jsem již věděla a měla možnost je vyzkoušet, o některých jsem se dozvěděla právě v této knize.
Některé informace jsou velmi zajímavé, ale celkový dojem z knihy kazí nekonečné kecy a omáčka okolo. Kniha mohla být aspoň o třetinu kratší.

roso.mak
22.04.2021 4 z 5

Kniha velmi narvaná tipy a konkrétními odkazy včetně webových adres. Seznam rad je pravdu vyčerpávající a přesto že jsem žádnou takovouhle cestu neabsolvovala, působí na mě dojem, že autoři fakt vědí, o co jde.

Dajen2sell
26.05.2020 3 z 5

na knihu jsem se těšila, dá se říci, že některé pasáže mě obohatily, ale jinak jsem asi očekávala od této knihy víc

Mrs.Depp
27.04.2020 5 z 5

Knížka, která bude určitě zajímavá pro všechny, kdo stejně jako já milují cestování, najdete v ní spoustů tipů a rad, ke kterým se budu určitě ráda nejednou vracet:)

HelenBarbora
14.02.2020 4 z 5

Úžasný průvodce a podrobný návod před, na i po cestě, partner a motivátor na zahájení velkých životních změn. Vypadá to, že jsem se rozhodla. Kluci, díky :D

Niraj
05.11.2018 3 z 5

Určitě zajímavá kniha se spoustou cestovatelských tipů, ale jak píše kolega níže, spíše je to suma sumárum věcí, které se dají posbírat i po internetu, nebo je člověk, který už trošku cestuje, zná. Tady jsou ale pěkně pohromadě, dobře čtivé a to se cení. A samozřejmě, že jsem našel i fůru tipů, které mi známé nebyly. Je zde uvedena spousta odkazů na užitečné weby, aplikace,...
Nicméně celou knihou se táhne myšlenka, jak si na cesty vydělat a cestovat co nejdéle, a já se nějak nemůžu zbavit dojmu, že částečnou dojnou krávou jsou zde i sami čtenáři této knížky - placené přístupy k dalším tipům, přístup do VIP sekce, reklamy na další knížky, neustálé emailové nabídky ...
Tím nechci říct, že někdo, kdo dá dohromady takovou spoustu informací, by za to neměl chtít nějakou odměnu. Ale tady mi to nějak nesedí a nemám z toho dobrý pocit.
Kdybych hodnotil jen obsah knihy, dám 4-5.

mončičák434
12.08.2018 5 z 5

Travel bible dodá odvahu a inspiraci nerozhodným cestovatelům, kteří řeší co by kdyby a rozhoupávají se vytáhnout paty do světa. Pro nás méně zkušené skvělé tipy, jak si sbalit na cesty, že někdy není při putování na růžích ustláno, ale je v našich možnostech jej zvládnout. Ukáže, že nemusíme být milionáři a stejně můžeme projet kus světa a poradí, že na jazykovou bariéru dobře funguje obrázkový slovník. Kniha disponuje odkazy, které nám přípravy usnadní a učí nás, jak vyhledávat výhodnější letenky a spojení. Ráda bych si přečetla o zážitcích a zkušenostech autorů z jednotlivých zemí, ale to už by bylo na další knihu. Po přečtení se cítím dostatečně nakopnuta a motivována, abych zkusila převést sny do cestovatelské reality.

Aneta6
04.04.2018 4 z 5

Super tipy a rady :-)

Dummy147
02.02.2018 4 z 5

I když je kniha stará jen tři roky, některé odkazy v ní jsou už neplatné. Líbí se mi způsob napsání, ale chybí mi tam i jiné dopravní prostředky než jen letadlo. 'za pusu' lze cestovat i jinak, i když ne rychleji, ale zase s jiným zážitkem.

veru_h
25.11.2017 5 z 5

Předčilo má očekávání. Velmi komplexně pojato.

Jack333
13.09.2017 4 z 5

Povedený průvodce pro ty, co chtějí cestovat na vlastní pěst. Najdou tam všechno, co by se jim mohlo hodit, a to včetně užitečných rad od několika cestovatelů a nomádů, kteří v cestování po světě mají zkušenosti. Nemohu zatím dát pět hvězd, protože jsem ještě nevyzkoušel většinu jejich tipů, ale zatím vše na jedničku! Snad to nebude poslední příručka...byla by to škoda.

Pařmen
12.09.2017 4 z 5

Kniha je trochu příručka trochu průvodce jak co nejlevněji cestovat a užít jsi k tomu plno zážitků. V knize se nachází plno rad a tipů jak bezpečně a nejefektivněji cestovat kamkoliv na světě. Dokonce je tam popsaná jak udělat cestu kolem světa a vejít se do 30 tisíc. A mnoho dalšího. + 2 rozhovory cestovatelek. Knihu určitě doporučuji přečíst. Kniha nemá žádné obrázky, trochu škoda. A taky pozor! Kniha není napsána formou vyprávění ale sepsání tipů a zkušeností dvou a dalších cestovatelů. Já mám radši formu vypravování ale Travel Bible se mě moc líbila. :-)

peta5472
23.06.2017 5 z 5

Úžasná kniha pro všechny cestovatele. Je napsaná hovorovou češtinou, takže je přečtená skutečně za pár hodin. Na každé druhé straně jsou důležité odkazy (QR kódy), takže můžete okamžitě si danou stránku najít a používat ji. Knížka je přehledná a je v ní spousta užitečný rad, spíše je celá kniha užitečná rada. Všem doporučuji k přečtení. Tato knížka je k cestování jako stvoření, zvláště pro cestovní začátečníky. :D

Zuzaa
10.03.2017 4 z 5

Moc hezky udělaná knížka, pár opravdu praktických a užitečných rad pro cestovatele.

dennie3
04.03.2017 5 z 5

Nejlepší cestovatelská příručka na českém trhu. Velice užitečná a zábavná.

Štítky knihy

cestování průvodce

Autoři knihy

Petr Novák
česká, 1978

Kniha Travel bible je v

Právě čtených16x
Přečtených245x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených16x
Knihotéce120x
Chystám se číst152x
Chci si koupit67x
dalších seznamech5x