Transmetropolitan #5 - Osamělé město

Transmetropolitan #5 - Osamělé město https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90299/bmid_transmetropolitan-5-osamele-mesto-P6P-90299.jpg 4 67 4

Transmetropolitan série

< 5. díl >

Spider Jerusalem nenávidí každého v tomhle zatraceném Městě - a přesto se za něj bude rvát do posledního dechu. Pátý díl komiksové ságy Transmetropolitan mu pro to poskytne spoustu příležitostí; v Bílém domě sedí psychopat s fešným úsměvem na rtech a do hry se vrací brutální a zkorumpované policejní jednotky. Hlas Spidera Jerusalema je hlasem krve a betonu, když si uprostřed noci šeptají v opilosti samy pro sebe. Není to hezký hlas a příběhy, které vypráví, vás popálí jako žhavé špičky cigaret.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lonely City , 2009


více info...

Přidat komentář

LordSnape
18.01.2018 3 z 5

Už se mi ten celý koncept začíná zajídat. Je fajn, že se to scénář snaží obzvláštnit filosofujícími kecy o městském životě a sobecké společnosti, ale prostě bych potřeboval nějakou lepší vodící linii.

memphisz
30.07.2015 5 z 5

Znovu perfektní pokračování. Všechny příběhy jsou skvělé a nápadité. Titulní Osamělé město je vrcholem knihy a vrací Spidera tam, kam patří - do ulic a do pozice vyvrhela.


Kapis
12.03.2013 5 z 5

VÝBORNÉ, VÝTEČNÉ, SKVĚLÉ – po slabším 4.díle, který byl takovým trochu už vyceděným odvarem předchozího, tento díl jede na nové vlně nápadů a celkově působí velmi harmonicky a úderně. Druhý, celopanelový, sešit je příjemným, kontemplativním ponořením do reality Ellisova cyberpunkového světa, který přirozeně a originálně navnadí čtenáře na další četbu. Jsem rád, že střet s novým prezidentem Ellis neuspěchává a připravuje tomuto (doufám) velkolepému představení důstojnou cestu, kdy budou padat velké kulisy a nejedno oko, jakož i střevo nezůstane sucho. Líbí se mi, že v tomto díle jsou více zapojeny hi-tech future biotechnologie jako “potulná kamerová infekce, ilegální sekreční nanosenzory“ apod. To fakt žeru.

Ellisovi se tentokrát i dokonale povedlo zapracovat do tohoto světa neblahé budoucnosti praktiky mocných této doby. Pro ty méně vnímavé, a ať vím, kde to případně příště hledat, takové malé shrnutí (spoiler): Policajti postřílí nevybíravým způsobem protestanty přímo před svou služebnou – vrazi jsou chráněni a odvezeni do bezpečí. V následném tiskovém prohlášení mainstreamového média, které je plně pod kontrolou governmentu, jsou jako standard “false flag operation“ označeni za viníky sami protestanti, když prý napadli služebnu a z “davu padl výstřel“. Z incidentu není žádný záznam, protože policajti ruší veškeré kamery a záznamová zařízení nějakými rušičkami. Toto je opět standard false flag označeno jako “terroristická aktivace el-mag pulzu.“ Stále to neevokuje žádné události dnešní doby? Tak jedeme dál – následně je vydán “N-zákon“ - články, vyhodnocené jako nebezpečné pro lokální či národní bezpečnost a mezinárodní postavení země mohou být a budou staženy Callahanovou administrativou (sic!). Cenzura tisku a internetu. Vítejte v roce 2012, řízeném AIPAC, NATO, CIA,.....and many many others.....skuteční teroristé a pachatelé jsou oslavováni a možná dostanou i medaile za příkladnou obranu bezpečnosti civilního obyvatelstva – podle toho, kdo jich víc postřílel, tím větší medaile.

Važme si takovýchto děl a radši je pořádně schovejme, možná bude jejich držení za pár let nezákonné a budou pálena novodobými Koniáši i s náma a nahrazována tou “jedinou správnou literaturou“. Smekám klobouček a dávám skoro stovku, jen tak dál, na další díl jsem teď natěšen jak na nic jiného.

spdb
17.05.2012 5 z 5

Blíží se vyvrcholení a je to znát.
Jazyk zhrubnul na pro někoho již nečitelný argot, rychlost děje se vrací a po rozvleklé čtyřce je to přijemné. Objevují se další futuristické vychytávky, ne tedy v takovém rozsahu jako to bylo v prvních dvou, třech dílech ale něco nového je.