Totožnost neznámá

Totožnost neznámá https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309924/bmid_totoznost-neznama-EXJ-309924.jpg 4 113 28

Eva Dallasová série

< 41. díl >

V tmavé uličce je nalezeno tělo muže se stopami po mučení. Na kůži má vyryté srdce s písmeny E a D, podpisem zamilované dvojice, kterou vzrušuje utrpení obětí. Eva Dallasová zjistí, že zavražděných bylo víc, a aby odhalila totožnost vrahů, potřebuje najít první z obětí, která šílené řádění odstartovala.

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Devoted in Death , 2015


více info...

Přidat komentář

Jessybelle
17.05.2023 5 z 5

Zase nemám co vytknout. Tentokrát se zapojilo snad celé oddělení, což bylo super. Děj odsýpal. A jak to čtu díl po díle, pozoruji, jak se Eva pozvolna mění - zlidšťuje, i osudy lidí z jejího oddělení, a je to fakt zajímavé to sledovat. Už se těším na další díl.

Olga8480
14.08.2022 5 z 5

Tentokrát jsem ještě více soucítila s oběťmi, které podložili chtíči dvojce milenců. Dallasová opět byla s týmem perfektní.


Marcik7
13.04.2022 5 z 5

Napínavé celou dobu, jako vždy. Drastičtější detaily na snesitelné úrovni, aby to udrželo ono napětí. Kvituji menší počet erotických scén :).

milosko_b
04.03.2022 5 z 5

Kniha,ako naprostá väčšina časti výborná, páči sa mi vývoj postáv (užije si len ten, čo čítal všetky diely),ale zabŕdnem do tykania/vykania. V angličtine neexistuje tykania oslovenie "your are" platí tak pre jednu ako aj viac osôb,čo znamená, že slová "ty si" v angličtine nie sú. Obdobou tykania je oslovovanie sa krstným menom, ale keďže detektívky sa oslovujú priezviskom, tak z toho vyplýva, že si vykajú...aj keď osobne nechápem, že si to niekto všíma..

Ulala
09.12.2021 4 z 5

Drsné, napínavé a dle mého názoru skvělé. Každý další díl mně baví o to víc, že zápletky jsou propracované a neotřelé. Těším se na další díl ať již nový či některý z dřívějších.

KatieKuli
27.10.2021 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem přečetla už předchozích 40 knížek, mám k téhle sérii jenom jednu poznámku. Kdo vymýšlí ty přebaly na knížkách? Proboha kdo?! :))))

smartasan
02.07.2021 3 z 5

Moc se mi líbí příběhy Dallasové, ale tenhle mě celkem zklamal.

helenkan
17.09.2020 5 z 5

Zrovna jsem dočetla další super díl. Napínavý jak kšandy a při čtení mě jímala hrůza. Tentokrát bylo těch vražd fakt hodně.

cherubinka
07.08.2019 5 z 5

Opět perfektní Dallasová a opět mě fascinuje fantazie autorky. A Eva je čím dál lidštější :)

lifeoptimist
05.05.2019 5 z 5

Zase další z těch napínavějších dílů... pokud pominu, že záporáci byli fakt děsní zvrhlíci, tak oceňuju zapojení nových postav - zástupce šerifa bylo super zpestření a nebránila bych se novým postavám dál :-) a šup šup na další díl

Opatov
16.04.2019 5 z 5

Další skvělý příběh s Evou Dallasovou a jejím tymem. Detektivní serie budoucnosti se posunula do roku 2060. Ale ani v daleké budoucnosti není jednoduché chytit seriove vrahy. Tahle série mě prostě nikdy nepřestane bavit.

mišák1262
03.03.2019 odpad!

Absolutně jsem se nemohla začíst i když jsem knihu přečetla do půlky tak prostě pro mě toto čtení nejni..........i když to nedělám vždycky knihu dočtu.....tak toto je moje první nedočtená a odložená kniha.........

munka
11.11.2018 5 z 5

Drsný príbeh o vraždiacich milencoch, na ktorých odhalení sa podieľa celé oddelenie.
Nápomocnú ruku podá aj veliteľ Whitney. Páčilo sa mi ako sa Baxter staral o svojho "kluka" Truehearta. Doporučujem. Teším sa na ďalší diel.

cerna7151
21.09.2018 5 z 5

Nezklamala... Beru to jako příjemnou oddychovku.

bekule
03.09.2018 5 z 5

Původní komentář mě byl přesunut do diskuze, sice jsem důvod nepochopila ale pokusím se o nový komentář.

Jeden z nejdrsnějších dílů, opět jsem se bála konce knihy s obavami o životy neskutečně krutě týraných obětí. Pachatelé jsou odhaleni pro čtenáře hned ze začátku ale napětí to vůbec neubralo. Velmi milým zpestřením bylo zapojení zástupce šerifa ze vzdáleného maloměsta.

TaLu
27.08.2018 5 z 5

Při opětovném přečtení ještě více vyniklo zapojení celého oddělení do tohoto případu brutálních vražd. První oběť v New Yorku byla velmi sympatická, to se již stalo několikrát, že nepřežije ten, jemuž bychom to opravdu přáli.
Náhodně vybrané oběti, kterým Eva vrací jméno. Jména jsou důležitá. Pachatelé, pro něž oběti nic neznamenají, jen zvrhlý prostředek vlastního uspokojení si zaslouží právě Evu, které vnikli do "jejího města".
Připojuji se k mnohým komentářům ohledně tykání Evy a její kolegyně.
Na straně 38 v této knize probíhá dialog, ze kterého jasně vyplývá, že překlad s vykáním je správný.
"Eva k ní otočila hlavu a zabodla do ní ocelové oči. O čem? A odkdy si tykáme?"
Věděla jsem, že jsem to v některém díle série četla a teď už vím kde.
Je to sice poněkud nezvyklé, protože s někým si Eva tyká, ale třeba je to vývoj postav.
Poručík - podřízená. I když jde o přítelkyně.
Obdivuji autorku za stále vysokou kvalitu série. Originální zápletky, vývoj a prohlubování vztahů. Trochu mě mrzí, že se blížím ke konci zatím vydaných dílů. Doufám, že jich autorka napíše ještě hodně, a že knižní andělé strážní budou bdít nad ní i všemi jejími blízkými.
A opravdu nechápu, že když po roce přidávám nový komentář, tak je tu ještě vidět můj starý. Podle mě by si série zasloužila více čtenářů. Jsou mnohem horší detektivky. Milostná linka mi nevadí, mám ráda věrnost a pravdivost popisovaných dvojic. Mirovi jsou spolu desetiletí a stále jeden pro druhého znamenají tolik ! Kéž to vydrží i ostatním dvojicím. I v této stálosti je to výjimečná série.
Přebal je ale tentokráte hrozný. Zřejmě má nalákat romantiky, ale jak si oni poradí s brutálními vraždami, to netuším.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

alzbeta4340
10.07.2017 4 z 5

Pachatele známe od první strany, což mi nikdy tak úplně nevyhovuje. Jinak dosti dobře napsáno, série si pořád drží svoji kvalitu. Do budoucna by se mohla autorka ještě více zaměřit na vyšetřovatele kolem Evy, myslím, že by to bylo osvěžení stylu. A vůbec se mi celkově líbí, jak se svět Evy i její přátelé pomalinku, ale jistě vyvíjejí.

TaLu
04.07.2017 5 z 5

Jsem ráda, že jsem měla hned dvě knihy ze série a zřejmě se pustím do úplně prvního dílu, jehož zakoupením jsem si udělala poměrně drahou radost. Nějak nechápu, proč beznadějně rozebrané díly nevydá někdo znovu. Ale to jsem odbočila.
V tomto konkrétním příběhu mě nejvíce zaujalo zapojení celého týmu. Nepamatuji se, že bych to takto podrobně rozpracováno četla v jiné knize této série. A tak platí, že autorka vždy zdůrazní nějaký prvek, který jinde není. Navíc série vražd a napínavé od začátku do konce. Za tu týmovou práci jsem byla rozhodně vděčná, protože se vyšetřovatelé stávají více a více blízkými. Jen se obávám, aby se jim v tom nebezpečím naplněném životě něco nestalo. Doufám, že to autorka nedopustí a že nás bude stále překvapovat novými odstíny příběhů.

georginaa
16.06.2017 5 z 5

Nikdy mě nepřestanou udivovat autorčiny příběhy. Mám všechny díly Dallasové, které zatím vyšly u nás (42) a stále je co hltat. Nedokážu spát, dokud se vše nedořeší. Jakoby bych byla u toho, a sama viděla Evu, jak posílá vrahy za katr. A že má chápajícího manžela???? No kdo by to taky nechtěl, aspoň trochu kladu proti zlu. Příběhy jsou tím vyvážené a to se mi líbí. Děkuji autorce za tolik knih, které nikdy nezklamou.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Totožnost neznámá je v

Přečtených177x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených7x
Knihotéce137x
Chystám se číst31x
Chci si koupit7x