Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete

Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69603/bmid_tohle-je-kocici-svet-vy-v-nem-pouze-rzg-69603.jpg 4 56 19

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o své chlupaté kočičí šelmičce. Základní kniha pro všechny milovníky i chovatele koček. Žádná otázka nezůstane bez odpovědi. Jak kočky přemýšlí a co svým chováním vyjadřují? Co potřebují a co jim vadí. Jak je léčit? Dokážou předpovědět smrt nebo rakovinu? A mnoho dalšího. Dr. Leeová je uznávanou veterinářkou a specialistkou právě na kočičí plémě.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Práh
Originální název:

It´s a Cat Worlds... You Just Live In It. , 2008


více info...

Přidat komentář
Luccy78
Luccy78
12.02.2023 5 z 5

Tak tohle je vážně skvělá záležitost. Pro mě byla tato kniha velká pomocnice a rádce. Dozvěděla jsem se věci, které jsem netušila a to velmi jednoduchou, čtivou a navíc vtipnou formou, takže jsem ani neměla pocit, že bych četla odbornou literaturu. Navíc je psaná veterinářkou a hrdou majitelkou kočiček v jednom, takže vážně doporučuju přečíst, já byla nadšená.

Arkagas
Arkagas
10.02.2021 4 z 5

Dáme si takovou menší sérii kočičí literatury, tahle knížka je starší záležitost, ke které se velmi ráda vracím, protože autorka je veterinářka, která naprosto perfektně a s nadsázkou popsala všechny peripetie,které Vás mohou potkat, pokud vlastníte tohoto čtyřnohého miláčka. Knížka je věcná, zároveň ale velmi vtipná a mnohdy se u ní budete smát nahlas. Ulovena kdysi dávno v Levných knihách, ale nedám na ni dopustit, ostatně už název mluví za vše. Pro majitele koček naprostá nutnost. 


Zuzka12627
Zuzka12627
20.05.2020 4 z 5

Velmi skvělá kniha pro milovníky nejen koček. Dozvíte se zde zajímavosti i se zasmějete. Určitě doporučuji přečíst, nebudete litovat.

Monns
Monns
03.04.2020 5 z 5

Odmala jsme měli doma kočky a přesto jsem se v této knize dozvěděla spoustu zajímavých věcí, o kterých jsem vůbec nic netušila. Podané s humorem, u čtení jsem se dost pobavila a jsem ráda,že jsme v tom všichni společně.. určitě doporučuji.

Radka1911
Radka1911
25.04.2019 4 z 5

Humorná knížka především pro kočkomily. Pobavila.

borderka01
borderka01
28.01.2019 2 z 5

Kniha se mi jako kočkomilice nelíbila. Otázky jsou sice řazené v pomyslných kapitolách, ale ani tak přehledné rozhodně nejsou. Několik otázek je v knize zbytečných, ty důležité naopak chybí. Odpovědi jsou někde na hranici ironie a vážnosti, takže nevím, kdy mám jakou odpověď brát vážně. Místy jsem se ale zasmála.

vterinka
vterinka
26.12.2018 5 z 5

Skvělá kniha pro milovníky koček, kteří chtějí znát odpovědi na nejrůznější otázky, ať už laické nebo odborné. Autorka je veterinářka, která knihu podává humorným, chvílemi sarkastickým, stylem.
Rozhodně doporučuji každému majiteli kočky, aby si knihu přečetl. :-)

i.stefany
i.stefany
22.10.2018 5 z 5

Ano. Název knihy naprosto odpovídá realitě. :-) Moje dvě čtyřnožky to každodenně poctivě prokazují. Díky této knize jsem dokonale pochopila kočičí svět. A také to, že my jsme opravdu jen služebnictvo našich milých čtyřnohých pánů. Krásná a velmi milá knížka.

Lusa
Lusa
28.07.2018 5 z 5

Aneb 100 a jedna věc na kterou jste se chtěli zeptat podaná ještě vtipnou formou, doporučuji pro sluhy kočičích mazlíčků, je to nutnost XD.

Pedias
Pedias
29.05.2018 5 z 5

Skvělá kniha ve které každý kočkomil najde odpovědi na otázky!
V knize se mi líbilo i to, že tam bylo doplněné info pro ČR :-)
Četla se skvěle, všem můžu doporučit.

Horselen
Horselen
10.10.2017 5 z 5

Naprosto perfektní kniha pro všechny kočkomily! Je neuvěřitelné, co všechno kočky dělají a dokážou. Knize nechybí humor, nějaké to popíchnutí mužského protějšku, ani krásná obálka. Některá témata a otázky mohou být kontroverzní, nicméně každý si jistě udělá vlastní názor.

Princezna22
Princezna22
21.08.2017 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Strašně jsem se u pár stránek nasmála. Četlo se to úplně samo,svižně a nebylo to nic těžkého. Čtení jsem si užívala a smála se .. Za mě strašně povedená kniha. Pravdivá a dokonalá. A ta obálka též krásná,ta barvička růžová :)... A musím souhlasit kočka je král a mi její sluhove. Dokonalost!

Guepp
Guepp
21.08.2017 4 z 5

Pripojim se k ostatnim a budu pet samou chvalu. :) Knizka je opravdu moc mila a ctiva. Hlavne funguje principem otazka-odpoved, takze nemusite precist celou knihu hned, ale jen si vybrat otazky, na ktere potrebujete znat odpoved. Ovsem jakmile ctete podobne literatury vic, zjistite, ze se v plno vecech odpovedi rozchazi, napriklad ockovani nebo zda je dobre mit kocku pri tehotenstvi apod. Takze to pak je asi na tom, aby si clovek nasel co nejvice informaci a pak se rozhodl dle sveho uvazeni. Kazdopadne doporucuji vsem chovatelum a milovnikum kocek. Pro tu svou kocandu jsem hned po precteni objednala santu, jsem zvedava na jeji reakci :)

Květinka008
Květinka008
09.05.2016 5 z 5

Zcela souhlasím s komentářem ob jedno dolů od DennieForbes! Doplním jen, že knížka je psaná velkou odbornicí a přesto čtivě, lidsky, vtipně a s nadsázkou, dělá si srandu z koček i kočičích majitelů, přitom dokáže nenásilně poradit a upozornit na problémy. Možná jen malinké mínus - trochu se ztrácím v systému, jednotlivé podkapitoly mi přijdou chaoticky roztříštěné, najít komplexní informaci k jednomu tématu by asi byl problém. Ale ve finále to ničemu nevadí, protože o to v knížce primárně nejde.
Českému vydavateli díky za doplnění českých reálií.
A mám i psa, takže doufám, že se časem dostanu k autorčině knize "It's a Dog's life..." :-)

anna7042
anna7042
03.05.2016 5 z 5

Tohle jsem už několikrát četla, bohužel z knihovny. Asi bych ji ráda vlastnila. Je prostě skvělá. Určitě jsem četla i jiné povídky o kočkách i pejscích, většinou v špitálních knihovnách, reh. ústavech a různě, kde pobývám od dětství. Snad proto připisuji těmto tvorečkům zázračnou moc a tímto děkuji svému kocourkovi za projasněné dny jeho společností. Doufám, že jich bude ještě hodně.

DennieForbes
DennieForbes
19.03.2016

Výborně napsaná kniha! :) dozvěděla jsem se tam spoustu nových informací, které mi zrovna přijdou vhod, protože mám nově doma dospělého kocourka z útulku.. Autorka píše věcně, má dobrý smysl pro humor a ví, jak to chodí. :)
I překlad chválím, je super, že je tam častokrát uvedené i info o tom, jak je to s danou věcí i v ČR.
Jednoduše, pokud máte doma mňoukající lásku, určitě si knihu přečtěte. :)

KočkomilkaJana
KočkomilkaJana
11.02.2016 5 z 5

Ačkoliv to bude znít nezodpovědně - tuhle knížku jsem si koupila (teď znovu, neboť minulou jsem půjčila...) jako návod na moji první kočku :) Nevím, ale moje kočka Summer to asi vždy pozná a je u mne, když si ji čtu - takže vlastně čteme spolu :)

LadaMau
LadaMau
30.08.2015 5 z 5

Úžasná kniha, zábavná a hlavně až neuvěřitelně PRAVDIVÁ. :-)

Bytost na cestě
Bytost na cestě
19.01.2012 5 z 5

Geniální kniha, která vám zodpoví všechny otázky, které potřebujete. Navíc autorka je skvělá žena a odbornice :-)

Štítky knihy

kočky

Autorovy knížky

2010  86%Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete

Kniha Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete je v

Právě čtených6x
Přečtených80x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených8x
Knihotéce55x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x