Temný stín

Temný stín https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296567/bmid_temny-stin-oIe-296567.jpg 4 239 45

Florentská trilogie série

< 2. díl >

Princ přísahal Raven Woodové lásku a slíbil, že se pomstí za všechna příkoří, jež musela vytrpět. Hned na počátku jejich znovu objevené náklonnosti musí ale Raven čelit nelehkému rozhodnutí – má upířího prince nechat pomstít se démonovi z minulosti, nebo ho má přesvědčit, aby se ovládl? V sázce je totiž mnohem víc než jen Ravenino srdce... Na knížectví florentské mezitím padá stín. Inspektor Batelli se neúnavně snaží odhalit Ravenino spojení s krádeží neocenitelných uměleckých děl z galerie Uffizi. A zatímco princ pátrá po zrádci, který sabotuje každý jeho krok, ocitá se v hledáčku jejich největšího nepřítele. William se snaží vést válku na dvou frontách a svou lásku k Raven musí tajit, jinak riskuje, že jeho největší slabost vyjde najevo…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Shadow , 2016


více info...

Přidat komentář

knihomolka_eli
16.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Príbeh Raven a Princa pokračuje. A je v ňom opäť všetko, čo som čakala: láska, vášeň, napätie, akcia.
Knižka sa čítala sama, rovnako ako predchádzajúca.

Po tom, čo Princ pripraví pre Raven ,,darček", je len na nej ako s démonom svojej minulosti naloží. Je ale ona tým človekom, ktorý o tom rozhodne? Raven dýcha naďalej na krk vyšetrovateľ Batelli, ktorý túži prísť na koreň záležitosti ukradnutých diel z Uffizy. Okrem toho Raven rieši vzťah so svojou sestrou. A Princ sa ani nenazdá a je v centre niekoľkých problémov. Okrem toho, že mu na krk dýcha silný nepriateľ upírov, musí čeliť aj zrade z vnútra.

Záver bol napínavý a mám po ňom v hlave toľko nevypovedaných otázok, že skutočne musím siahnuť hneď po záverečnej časti.

dooky
01.02.2022 5 z 5

Opět přečteno jedním dechem. Série je skvělá, dokonce snad i lepší než gabrielova. Je skvělé, jak se to celé s Gabrielem a Julií prolíná a podle té dodatečné kapiloly na konci? Gabriel a spojení s upíry a Juliina nízká zásoba železa v krvi? Zajímavé, doufám, že v Římanovi se dozvím víc.


nikca3976
25.08.2021 5 z 5

Druhý díl krásně navazuje na ten první...nic mi tam nechybělo...láska, napětí, nebezpečí, tajemství...četlo se to samo...stále mi běží v hlavě otázka "Promění ji či nepromění?" Ve většině případech se popisu okolí vyhýbám a přeskakuji je,ale tady jde o Florencii takže se mi líbí i popisy okolních krajin i domů a památek

Aherlow
12.02.2021 5 z 5

přečeteno ihned po vydání... a vždy jsem vydanou knihu hned kopila, četla a nadávala co jim tak dlouho trvá na vydání dalšího dílu.... propletení s "nadpřirozenem" je skvělý.. dokonce bych i řekla že se mi to četlo líp než "jen" Gabriel :)

a.a.candys.life
10.10.2020 4 z 5

Slabší díl než ten předchozí ale stále tu sérii miluju a mám nutkání di přečíst závěrečný díl.

Druhy díl byl už více zaměřeny na prince.

annes
14.09.2020 3 z 5

Od dvojky sem nic moc extra nečekala. Otevřela jsem knihu, hlavně kvůli tomu jak dopadne příběh Raven a vyplatilo se. Byla jsem mile překvapena - děj měl několik nečekaných zvratů a vypadá to i nadále docela napínavě. Na to, že je tam spousta intimních scén jsem opravdu nečekala dějové zvraty ani nic podobného, takže za mě lepší i než první díl, ale stále jen lepší průměr.

suzanne1997
03.08.2020 4 z 5

Druhý díl krásně přirozeně navazuje na ten první. Čtenář se opět setkává se známými postavami a musím se přiznat, že i druhá část mě dostala, a to v tom pozitivním slova smyslu. Příběh se čte sám, na autorův jazyk si jde zvyknout a čtenář po chvíli ani nevnímá, že je odlišný od běžných příběhů. Líbil se mi popis prostředí, ve kterém se nacházeli i vykreslení postav, které mi nemohly být jinak než sympatické. A aby čtenář nepřišel o konec, je nasnadě mít po ruce i poslední díl.

michaella03
11.07.2020 4 z 5

Četlo se to krásně a stránky mi jen ubíhaly pod rukama. Znovu tam byla romantika, napětí a nebezpečí, umění a architektura. Jednička se mi ale líbila o trošku víc :).
Ale docela mě překvapilo, když jsem už na konci prvního dílu našla vynechané scény z Gabrielovy trilogie. Tu sérii miluju, a proto mě zarazilo, že kdybych se nerozhodla přečíst si další knihy od jejího autora, zřejmě bych se k nim nikdy nedostala.

TerezaMondeková
21.10.2019 3 z 5

Kniha nebyla špatná. Byla tam láska, romantika, nebezpečí, překvapení, ale na mě bylo v tomhle dílu, až moc dramatu. Ale líbí se mi, že autor přidal do příběhu o upírech katolickou církev. Zajímavý nápad. Ale zase se mi nelíbí, že jsou úplně na konci vynechané scény ze série Hříšné odstíny vášně.

Pavla79
22.07.2019 3 z 5

Pokračování zamilovaného upíra... kněz byl jasný, Říman byl trumf, ale uvidíme... Dočíst se to musí :)

malazluta
13.06.2019 3 z 5

Romantický upíří příběh, přiznávám, že u této série zůstávám především kvůli Florencii.

LadyCotton
05.06.2019 4 z 5

Druhý díl se mi četl lépe než ten první (tam to zpočátku trochu vázlo), ale v tom druhém to všechno rychle odsýpá.
Nebudeme si nic nalhávat: je to klasická červená knihovna (se všemi romantickými klišé) v moderním pojetí. A já říkám: občas proč ne :) těším se na další díl.

makynka911
28.04.2019 4 z 5

Přikláním se k hodnocení série jako celku. První věc je nápad, sice příběh začíná ohraným stylem, kdy krásný muž zachrání slečnu v nesnázích, ale tady také podobnosti s ostatními knihami končí. Hlavní hrdinku určitě není možné považovat za miss, což se mi na knize tak moc líbilo. Líbilo se mi také chování Willa, kdy neodhodil po celou sérii svou loajalitu ke svému druhu na úkor Raven, naopak se snažil tyto dva světy, co nejvíce spojit.
Netvrdím, že by byly knihy bůhví jak skvělé a že by patřily k TOP literatuře, ale v literatuře romantika vs. upíři, tyto knihy určitě patří na první místa.

Š.Ala
19.03.2019 4 z 5

Pro mě nejslabší díl. Kniha mě začala bavit až ve 3/4, když to dostalo pořádný říz a to neskončilo až do konce posledního dílu. :-)

Eponka
13.02.2019 5 z 5

Další super díl :) čte se to samo jsem zvědavá na poslední

Barbara182
27.01.2019 2 z 5

Druhé pokračování Temné Raven jsem začala číst čistě z nouze, protože jsem zrovna v mobilu neměla nic jiného, a musím říct, že je zhruba na stejné úrovni jako díl předchozí - sem tam má lepší chvilky, ale jinak je to spíš nižší průměr plný klišé :-( Na zkrácení cesty v MHD to ještě šlo, i když byly chvíle, kdy jsem uvažovala, jestli to přece jen není ztráta času. Škoda, autorova přechozí série s Gabrielem se mi celkem líbila.

xninax
07.12.2018 4 z 5

Druhá série tohoto autora se mi líbí mnohem víc než předchozí (Gabrielova trilogie). Je zde mnohem víc akce a napětí. Přečetla jsem jedním dechem a těším se na závěr...

munka
08.10.2018 4 z 5

Konečne sa dozvedáme o Williamovej minulosti, jeho premene. Nad Florenciou sa sťahujú mračná a William v snahe ochrániť svoje mesto, musí odhaliť zradcov. Pekné čítanie.

zazvorka
29.04.2018 2 z 5

První díl žádná sláva, tenhle o něco horší... Trochu mne leká - co příště? Ale když už jsem se tím prokousala, tak si přečtu i třetí díl, přece jen mi vrtá hlavou, jak to dopadne. Jedno je ale jisté, moc rozumu Raven nepobrala ani v tomto díle, což je dost rozčilující.

martina.tim
17.03.2018 5 z 5

Druhý díl je krapet více akčnější a napínavější. Přečetla jsem jej za jediný den a už se vrhám na třetí díl. Tahle trilogie je naprosto skvělá.